candidoza vaginala si HPV
am si eu o problema!!! am fost diagnosticata cu candidoza vaginala si HPV, insa la HPV era un semn de intrebare in buletinul de analize. am primit tratament cu CANESTEN GYN si CERVUGID. stiu ca trebuie sa se trateze si partenerul, insa medicul nu mi-a spus ce tratament trebuie sa urmeze. in mod normal, stiu ca ar fi trebuit sa faca acelasi tratament ca si mine, insa eu avand numai ovule...logic nu are cum sa urmeze acelasi tratament. Trebuie sa mearga neaparat la medic???daca da, la ce fel de medic? la dermatolog?va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat!
2 comentarii
Mergeti impreuna la doctorul tau ginecolog. Explicatii problema. Candidoza fiind boala cu transmitere sexuala el va sti ce e de facut.
Draga axy,
Ambele, sint afectiuni cu transmitere sexuala, ( desi aparitia candidozei nu este legata de actul sexual, transmiterea acesteia se poate face si pe cale sexuala)si este bine ca ambii parteneri sa urmeze tratament. Deasemenea trebuie luat in consideratie faptul ca adesea, candidoza este agravata sau chiar provocata de anemie, depresie ori probleme intestinale grave.
In ceea ce priveste virusul HPV, problema e putin mai delicata.
In urma carui test / analize.poate coloscopie???...ai fost diagnosticata HPV? Cum a justificat medicul acest diagnostic? Ai cumva negi sau veruci pe suprafata corpului sau la nivelul aparatului genital?
In cazul in care acest diagnostic a fost pus in baza unei examinari concludente (investigatii specifice de depistare a virusului) sau evidente( manifestari vizibile ale HPV ), normal mi s-ar fi parut ca medicul sa iti recomande un test Babes-Papanicolau care sa confirme sau sa infirme prezenta HPV.
Testul Papanicolau este cel ce depisteaza HPV-ul - adica celulele colului uterin prezinta modificari(koilocite) specifice in caz de infectie cu HPV.
Poti sa ne dai mai multe detalii in ceea ce priveste diagnosticarea HPV?
Sanatate
Ambele, sint afectiuni cu transmitere sexuala, ( desi aparitia candidozei nu este legata de actul sexual, transmiterea acesteia se poate face si pe cale sexuala)si este bine ca ambii parteneri sa urmeze tratament. Deasemenea trebuie luat in consideratie faptul ca adesea, candidoza este agravata sau chiar provocata de anemie, depresie ori probleme intestinale grave.
In ceea ce priveste virusul HPV, problema e putin mai delicata.
In urma carui test / analize.poate coloscopie???...ai fost diagnosticata HPV? Cum a justificat medicul acest diagnostic? Ai cumva negi sau veruci pe suprafata corpului sau la nivelul aparatului genital?
In cazul in care acest diagnostic a fost pus in baza unei examinari concludente (investigatii specifice de depistare a virusului) sau evidente( manifestari vizibile ale HPV ), normal mi s-ar fi parut ca medicul sa iti recomande un test Babes-Papanicolau care sa confirme sau sa infirme prezenta HPV.
Testul Papanicolau este cel ce depisteaza HPV-ul - adica celulele colului uterin prezinta modificari(koilocite) specifice in caz de infectie cu HPV.
Poti sa ne dai mai multe detalii in ceea ce priveste diagnosticarea HPV?
Sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15Candidoza vaginala
- 1Infectie cu hpv genital, acum 2 ani
- 4rezultate gresite?
- 7Caut un medic - am HPV/candidoza bucala
- 5condiloame externe si HPV negativ?
- 6HPV este cancerigen?
- 3analizele de sange si depistarea anticorpilor HPV
- 8HPV se transmite?
- 7La testul papanicolau se depisteaza si infectia cu HPV?
- 3Ajutor! HPV la 21 de ani
- 0ADN Human Papilloma Virus (HPV) - detectie+genotipare
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 10Rezultate analize Hpv Saliva
- 0Tulpina 53 cu posibil risc oncogen
- 2Candida si ovule nistatin
- 3Rolul Probioticelor in Negativizarea HPV 18 si ameliorare CIN2
- 1HPV - virusul tacut...
- 0Produse Doterra pentru modificari in Papanicolau
Mai multe informații despre: Candidoza vulvo-vaginala infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: