infarct acut antero septal si inferior

10-11-2007
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
in luna martie am avut un infarct acut antero septal si inferior, m- s-au aplicat 3 stenturi dar in luna septembrie avut dureri si mi s-a pus un stent farmacologic.primul stent la intrarea in artera e bun, al 2-lea cam 50%functioneaza si al 3-lea a fost ingustat din nou.stentul farmacologic are diametrul de 3, 5si lungimea de 23mm.vreau sa spun ca la 1ora dupa operatie nu m-am simtit bine desi EKG e bun, analizele sunt bune, ecigrafia buna dar eu simt o greutate pe piept si obosesc f repede.mi s-a spus ca sunt norocoSA DEOARECE E afectata pARTEA DREAPTA A INIMII SI NICI UN CHIRURG NU O SA MA OPEREZE.MULTUMESC.POATE IMI SPUNETI CEVA IN LEGATURA CU ACEST LUCRU.
8 comentarii
0
15-11-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Stiti cumva in ce teritorii au fost puse stenturile?
Ce inaltime si greutate aveti?
E posibil sa obositi si din alte motive: patologie pulmonara, obezitate.
Daca insa stenturile nu functioneaza cum trebuie va recomand sa va adresati totusi unui chirurg cardiac sa evalueze situatia.. Daca leziunile coronariene sunt posibil operabile va sfatuiesc sa va operati chiar daca in cazul dumneavoastra riscurile sunt mai mari avand in vedere ca aveti diabet
Pana atunci controlativa diabetul, hidratativa adecvat, nu faceti eforturi excesive si nu uitati plavixul.
0
16-11-2007, ora 00:00
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
Va spun rezultatul coronarografiei din data de 24.10.2007 : "trunchi comun cu placa nestenozata, IV A ateromatoasa, cu stenoza lunga in sgementul II la bifurcatia cu D2, diagonale cu stenoza sub 50% la originea D2, Cx usor ateromatoasa, fara stenoze marginale stangi indemne, coronara dreapta cu restenoza difuza in stenturile din portiunea medie a CD, atingand 70% in portiunea medie a stentului distal.
Concluzie: boala bitronculara (IV A, CD) dominanta dreapta. Stenoza 50% a IV A medie la bifurcatia cu D2. Restenoza difuza in stenturile CDII, aprox 50% in portiunea proximala si aprox 70% in portiunea medie a stentului distal. Indicatie de implantare a unui stent activ in zona restenozei mai severe.
0
16-11-2007, ora 00:00
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
ANGIOPLASTIE: Angioplastie la nivelul restenozei semnificative din stentul distal CDII: pozitionare dificila a cateterului ghid in stentul ostial, intubat selectiv dupa trecerea cu ghidul. Se predilata cu balon Boston Sc-Maverick 2, 5/15 mm, 10 atm, cureducerea gradului stenozei. Se implanteaza un stent Cordis Cypher Select 3, 5/23 mm supraexpandat la 20 atm, cu rezultat bun, fara stenoza reziduala, flux TIMI3.

la capitolul greutate stau cam prost. La 1, 68 am 90 de kg (am slabit 7 kg)
as dori sa va spun si valorile glicemice 209-124-128 mg/dl, TG=274 si HDL=25, 95
medicii din orasul meu mi-au spus ca am nevoie numai de regim, iar cei de la cluj ca am diabet

plavixul il iau cu "sfintenie", iar tensiunea arteriala este f buna.

D-na psihiatru mi-a recomandat COAXIL, iar d-na cardiolog mi-a recomandat Bromazepam si nu prea stiu care sa-l iau pt ca nu doresc sa apara ceva efecte secundare..

Va multumesc:)
0
17-11-2007, ora 00:00
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
vreau sa va mai spun ca eu sunt din zalau si la cluj m-am operat.multumesc
0
08-12-2007, ora 00:00
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
doamne ce ma fac!!!!!!!!!!de cateva zile ma gandesc tot mai mult la sinucidere.am cosmaruri, vise ce nu-mi dau pace si nu ma pot odihni.tensiunea e mare 170-110.am luat Diazepam si m-am linistit cat de cat dar nu mai pot lua de la farmacie fara reteta si cred ca nu-l pot lua tot timpul.multumesc
0
22-01-2008, ora 00:00
scarlet
Nu este medic/terapeut
scarlet
buna ziua.as vrea sa va intreb daca tratamentul pt depresie pe care-l folosesc influenteaza buna functionare a inimii.iau Extraveral si Xanaxdimineata si la pranz, si seara iau Anxiar, o jumate Fevarin si seroquel.ma simt extraordinar de bine la 3 saptamani de tratament.multumesc.Seroquel iau un sfert.
1
07-02-2008, ora 00:00
Vali1961
Nu este medic/terapeut
Vali1961
Buna ziua! Nu cunosc daca tratamentul pentru depresie pe care-l folositi influenteaza buna functionare a inimii dar vreau sa va spun ca in luna decembrie 2007 am suferit si eu un IMA, care s-a finalizat printr-o angioplastie (1 stent). Deocamdata ma simt bine si viata mi se pare mai frumoasa decat oricand. Probabil asa ar trebui sa gandeasca toti "norocosii" care au supravietuit unui infarct. Multa sanatate tuturor!
0
16-01-2019, ora 22:37
Danuba
Nu este medic/terapeut
Danuba
Cum va mai simtiti ? Si sotului meu i s a pus un stent acum 10 zile. Se simte bine, dar eu sunt in panica. Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Temperatura scăzută poate fi un factor major pentru declanșarea infarctului
  • Cristalele de colesterol, un indicator al iminenței infactului miocardic
  • Depresia la pacienții cu infarct miocardic și accident vascular cerebral
  • Screeningul pentru hipercolesterolemia familială ar putea ajuta la prevenirea infarctului miocardic
  • Vitamina E ar putea reduce pagubele cardiace cauzate de un atac de cord
  • Recuperarea în urma infarctului miocardic
  • O altă cauză a infarctului miocardic
  •