posibil infarct miocardic
Prietenul meu a prezentat noaptea trecuta dureri puternice in torace, prelungite cu arsuri si dureri stomacale, precum si cu stari de greata si voma. De asemenea, a avut dificultati in respiratie, in sensul ca orice incercare de a respira normal se solda cu o tuse seaca si sacaitoare. In acelasi timp am avut probleme in a-l incalzii, deoarece avea mainile si picioarele reci ca gheata. Toate acestea au durat aproximativ 4-5 ore, dupa care au disparut exact asa cum au venit- brusc.
Este posibil sa dezvolte o boala cardiaca? Sau este rezultatul gerului in care s-a incapatanat sa reziste timp de 3 zile depunand efort fizic?
Va rog dati-mi un raspns deoarece sunt disperata si datorita faptului ca el refuza cu incapatanare sa se prezinte la medic motivand o stare gripala.
Este posibil sa dezvolte o boala cardiaca? Sau este rezultatul gerului in care s-a incapatanat sa reziste timp de 3 zile depunand efort fizic?
Va rog dati-mi un raspns deoarece sunt disperata si datorita faptului ca el refuza cu incapatanare sa se prezinte la medic motivand o stare gripala.
3 comentarii
Posibil o probleme digestiva, arsurile / durerile toracice fiind mai degraba datorate refluxului de acid din stomac.
In principiu la tineri, in caz de infarct netratat durerea dispare odata cu pacientul.desigur, nimic nu e exclus, dar repet, un infarct cu o durere de 5 ore e suficient de grav incit durerea sa nu dispara brusc.
Oricum macar incearca sa il faci sa stea in casa pina ii terce gripa.Daca durerea in piept apare la efort, e bine sa ii faci totusi un EKG
In principiu la tineri, in caz de infarct netratat durerea dispare odata cu pacientul.desigur, nimic nu e exclus, dar repet, un infarct cu o durere de 5 ore e suficient de grav incit durerea sa nu dispara brusc.
Oricum macar incearca sa il faci sa stea in casa pina ii terce gripa.Daca durerea in piept apare la efort, e bine sa ii faci totusi un EKG
Multumesc pentru raspuns. El a mai prezentat de-a lungul timpului semne de gastrita, fiind sensibil la alimentatia condimentata sau prajita in exces. Am uitat sa precizez ca in ziua respectiva avand un atelier service a sudat ceva si din cate am inteles a folosit zinc. Nu stiu daca zincul e periculos?
Oricum va multumesc din suflet pentru raspuns.
Oricum va multumesc din suflet pentru raspuns.
E periculos daca lucreaza zilnic in mediu cu zinc citiva ani buni... O expunere minora si izolata nu e periculoasa
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8infarct acut antero septal si inferior
- 2infarct miocardic- astept raspuns cat mai urgent posibil
- 36Febra dupa pastile (a avut si infarct, pneumonie)
- 0Urgent! Bypass coronarian
- 15Aspenter, ultimul racnet al cercetarii ?
- 4anevrism septo-apico-anterior al ventricolului stang
- 8sufar de foarte multi ani de atacuri de panica, anxietate, o fobie puternica ca fac infarct
- 0infarct sau.va rog un raspuns concret
- 6in urma unui infarct, urmat de edem pulmonar, cu anemie feripriva - analize
- 6Electrocardiograma eronata?
- 2Infarct 22 ani
- 2infarct vechi
- 11Acum 3 luni am suferit un ataca de panica, inima imi batea foarte tare...
- 1Lamuriri infarct
- 8Infarct sau gandire negativista
- 8se mai poate face infarct, chiar daca se ia tratament și se tine dieta?
- 0Infarct miocardic, ischemie mezenterica, ocluzie artera iliaca
- 0Dupa infarct miocardic
- 0Infarct miocardic acut
Mai multe informații despre: Infarctul miocardic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: