anevrism septo-apico-anterior al ventricolului stang
Buna ziua. Ma numesc catalina. Mama mea in varsta de 48 de ani a facut un infarct miocardic anterior in 2002. Pe parcurul celor 9 ani mama a reusit sa stabilizeze boala si sa nu mai avanseze. din pacate in 2010, in urma unor probleme, a avansat boala. Si anume la ultima consultare dr cardiolog i-au scris la concluzii urmatoarele:
-anevrism septo-apico-anterior al ventricolului stang, ce ocupa 40% din volumul ventricolului stang.
-disfunctie sistolica sistolica globala severa a ventricolului stang
-disfunctie diestolica gr I
absenta HTAP
i sa recomandat mai intai un transplant de inima si apoi dupa mai multe analize o posibila anevrismectomie chirurgicala asta insemnand operatie pe cord deschis, pentru a vedea daca se poate realiza interventia, am fost indrumati sa facem urmatoarele analize:
-RMN cardiac;
-coronare ( coronarea a realziat-o si in 2002);
Pentru aceasta interventie incercam sa ajungem la dr. Tinica de la Iasi. am inteles ca este un dr foarte bun.
Totusi, as dori sa mai intreb si alti doctori, si in cazul in care nu va fi de acord cu operatia, incerc sa gasesc o posibilitate de a ajunge in strainatate pentru a vedea daca exista vreun tratament sau vreun dr. care ar realiza un astfel de operatie.
Intrebarea mea este daca nu se poate opera in Romania, daca exista posibilitatea de a junge in alta tara pentru o astfel de operatie. si care ar fi costul si pasii pe care ar trebui urmati. mentionez ca mama este pensionata pe caz de boala. va multumesc anticipat
-anevrism septo-apico-anterior al ventricolului stang, ce ocupa 40% din volumul ventricolului stang.
-disfunctie sistolica sistolica globala severa a ventricolului stang
-disfunctie diestolica gr I
absenta HTAP
i sa recomandat mai intai un transplant de inima si apoi dupa mai multe analize o posibila anevrismectomie chirurgicala asta insemnand operatie pe cord deschis, pentru a vedea daca se poate realiza interventia, am fost indrumati sa facem urmatoarele analize:
-RMN cardiac;
-coronare ( coronarea a realziat-o si in 2002);
Pentru aceasta interventie incercam sa ajungem la dr. Tinica de la Iasi. am inteles ca este un dr foarte bun.
Totusi, as dori sa mai intreb si alti doctori, si in cazul in care nu va fi de acord cu operatia, incerc sa gasesc o posibilitate de a ajunge in strainatate pentru a vedea daca exista vreun tratament sau vreun dr. care ar realiza un astfel de operatie.
Intrebarea mea este daca nu se poate opera in Romania, daca exista posibilitatea de a junge in alta tara pentru o astfel de operatie. si care ar fi costul si pasii pe care ar trebui urmati. mentionez ca mama este pensionata pe caz de boala. va multumesc anticipat
4 comentarii
Catalina, sfatul meu e sa te adresezi mai intii dr.Tinica, el iti va spune in fata daca se poate rezolva sau nu.Daca doresti, iti pot da nr. de tel prin mesaj privat.E un dr. exceptional!
multumesc frumos pentru ajutor. deocamdata pentru a lua legatura cu d-ul dr Tinica ne ajuta d-na doctor care a monitorizat-o pe ea pe parcursul anilor. multumesc inca o data.
sper din tot sufletul sa ne ajute Dumnezeu.
sper din tot sufletul sa ne ajute Dumnezeu.
Ma bucur...atunci e foarte bine.Multa sanatate!
Buna ziua! dupa aproximativ 9 luni revin pe acest forum.Doresc pe aceasta cale sa multumesc dr. Tinica, un medic exceptional si totodata echipei acestuia. In urma cu 6 luni mama a fost operata pe cord deschis si multumita lui Dumnezeu s-a terminat cu bine si se recupereaza foarte bine.
Pe aceasta cale vreau inca o data sa multumesc dului doctor Tinica si echipei dumnealui si sa recomand cu toata inima echipa de medici de chirurgie vasculara de la spitalul Parhon din Iasi. Medici extraordinari, sectia de chirurgie exceptioanala.
Va multumesc ca existati!
Pe aceasta cale vreau inca o data sa multumesc dului doctor Tinica si echipei dumnealui si sa recomand cu toata inima echipa de medici de chirurgie vasculara de la spitalul Parhon din Iasi. Medici extraordinari, sectia de chirurgie exceptioanala.
Va multumesc ca existati!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva?
- 8infarct acut antero septal si inferior
- 3infarct miocardic acut
- 2infarct-medicament azd 6140
- 2infarct miocardic- astept raspuns cat mai urgent posibil
- 36Febra dupa pastile (a avut si infarct, pneumonie)
- 15Aspenter, ultimul racnet al cercetarii ?
- 0infarct sau.va rog un raspuns concret
- 6in urma unui infarct, urmat de edem pulmonar, cu anemie feripriva - analize
- 6Electrocardiograma eronata?
- 2infarct vechi
- 4infarct miocardic acum 2 saptamani
- 8Infarct sau gandire negativista
- 3Ajutati-ma
- 0Infarct miocard usor
- 0Infarct miocardic, ischemie mezenterica, ocluzie artera iliaca
- 0Infarct miocardic acut
Mai multe informații despre: Infarctul miocardic Anevrismele aortei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: