minciuna aparat dentar
buna ziua.
La finalul anului trecut am fost la ortodont si i-am zis ca vreau sa imi pun aparat dentar sus. Mi-a zis ca ar trebui sa imi pun si in partea de jos. Asa ca mi-am pus aparatul in partea de sus, si urma ca dupa 6 luni sa imi puna si in partea de jos. Problema este ca intre timp am fost la un alt ortodont care mi-a zis ca nu e nevoie de aparat dentar in partea de jos, lucru pe care eu oricum nu il cerusem si intre timp, gandindu-ma mai bine si ascultand ce mi-a zis cel de-al doilea ortodont, chiar nu mai vreau sa imi pun si in partea de jos.
Acuma as dori sa va intreb: oare primul ortodont mi-a facut deja aparatul dentar si pentru partea de jos, sau urma sa il faca cu o luna/cateva zile inainte de punerea lui? Daca deja e facut, se poate sa renunt la el? Se va putea folosi pentru altcineva sau va trebui sa il platesc daca nu doresc sa il pun?
La finalul anului trecut am fost la ortodont si i-am zis ca vreau sa imi pun aparat dentar sus. Mi-a zis ca ar trebui sa imi pun si in partea de jos. Asa ca mi-am pus aparatul in partea de sus, si urma ca dupa 6 luni sa imi puna si in partea de jos. Problema este ca intre timp am fost la un alt ortodont care mi-a zis ca nu e nevoie de aparat dentar in partea de jos, lucru pe care eu oricum nu il cerusem si intre timp, gandindu-ma mai bine si ascultand ce mi-a zis cel de-al doilea ortodont, chiar nu mai vreau sa imi pun si in partea de jos.
Acuma as dori sa va intreb: oare primul ortodont mi-a facut deja aparatul dentar si pentru partea de jos, sau urma sa il faca cu o luna/cateva zile inainte de punerea lui? Daca deja e facut, se poate sa renunt la el? Se va putea folosi pentru altcineva sau va trebui sa il platesc daca nu doresc sa il pun?
3 comentarii
pai ti-a luat amprenta pt partea de jos? daca da, e posibil sa fii dat comanda pt aparatul de jos. si nu se poate folosi pt altcineva, aparatele dentare sunt individualizate. dar de ce ai incredere mai mult in al 2 lea doctor? dintii din partea jos chiar sunt perfecti drepti? ideea e ca probabil doctorul tau vrea sa-ti corecteze muscatura, ceea ce se poate face de obicei, doar punand aparat pe ambele arcade.
Da, mi-a luat amprenta si pentru partea de jos.
in partea de jos mi-s aliniati. aveam probleme in partea de sus, doi dinti imi erau incalecati.
am incredere in al doilea ortodont pentru ca cel dintai m-a mai mintit. mi-a zis initial un pret pt aparatul din partea de sus, apoi mi-a mai cerut inca cateva milioane vechi. plus ca ma cheama doar din 5 in 5 saptamani la activare, desi am observat ca dintii mi se misca destul de repede.
in partea de jos mi-s aliniati. aveam probleme in partea de sus, doi dinti imi erau incalecati.
am incredere in al doilea ortodont pentru ca cel dintai m-a mai mintit. mi-a zis initial un pret pt aparatul din partea de sus, apoi mi-a mai cerut inca cateva milioane vechi. plus ca ma cheama doar din 5 in 5 saptamani la activare, desi am observat ca dintii mi se misca destul de repede.
Nu cunosc cazul clinic respectiv, dar primul medic are dreptate. Inghesuirile dentare de la arcada superioara deseori sunt prezente si la arcada antagonista. Pentru tratamentul corect al malocluziilor se poarta aparate la ambele arcade, bineinteles ca acest lucru depinde de mai multi factori pe care nu-i voi enumera acum.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2aparat dentar doar pe 2-3 dinti?
- 2Aparat dentar invizibil
- 3Ce pot face cu dantura mea?
- 3probleme dentare
- 4Aparat dentar mobil sau extractie premolari permanenti
- 8Aparat dentar sau imbracatul dintilor?
- 1aparat dentar, unde, pret?
- 2Aparat dentar-
- 3Inainte de aplicarea aparatului dentar
- 1Aparat ortodont poate rezolva problema?
- 4Incisiv lateral stramb
- 3Contentie
- 1Aparat dentar refolosit
- 3Aparat dentar mobil
- 1Aparat dentar pe dinti plombati
- 3Aparat dentar Invisalign sau aparat dentar Spark?
Mai multe informații despre: aparatul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: