inainte de sarcina, ce analize trebuie sa fac? (pana acum am facut 2 avorturi)

09-07-2010
andreea030
Nu este medic/terapeut
andreea030
as vrea sa raman insarcinata.ce analize ar trebui sa imi fac pentru a fi sigura ca sunt sanatoasa si capabila sa dau nastere unui bebe sanatos?am 30 de ani si am facut doua avorturi in urma cu 8 ani.multumesc.
5 comentarii
0
09-07-2010, ora 18:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In primul rand un control ginecologic. Banuiesc ca avorturile le-ai facut la cerere.cati ani ai ?
0
09-07-2010, ora 18:55
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Acum am observat ca ai scris varsta.deci incepe prin a mege la un ginecolog pentru consultatie, o ecografie si un test Papanicolau.
0
09-07-2010, ora 21:31
andreea030
Nu este medic/terapeut
andreea030
avorturile au fost la cerere, intr-adevar.am facut si eco si papanicolau.am ovare micropolichistice si cel drept putin marit.mai am si o candidoza, dar am inteles ca oricum imi apare in timpul sarcinii asa ca nu o stresez deocamdata cu medicamente.oricum, am renuntat la cafea, la tigari, alcool nu beau.auzisem ceva de teste pt toxoplasmoza, citomegalovirus.e necesar sa le fac?e nevoie sa fac si altfel de teste de acest gen inainte de sarcina sau le voi face oricum in timpul sarcinii?e nevoie sa verific daca am anumite boli pe care sa le pot transmite fatului?
multumesc.
0
10-07-2010, ora 08:00
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este sa tratezi candidoza. nu e obligatoriu sa apara in nou in sarcina.candidoza trebuie " stesata " cu terapie corecta, nu o poti lasa sa te streseza ea pe tine zilnic.E prematur sa faci de pe acum celelalte teste.e ca si cum ai cumpara de pe acum hainute pentru copil.situatia ta in zona genitala nu este una normala, fara probleme, ca sa poti spera intr-o sarcina imediata, ai o infectie genitala cu care, se pare, ca te impaci bine, ambele ovare cu chisturi, deci nu se stie cand vei ramane insarcinata. Deocamdata trebuie sa mergi la ginecolog sa rezolvi, pe cat se poate, aceste probleme.
0
15-07-2010, ora 16:30
andreea030
Nu este medic/terapeut
andreea030
am facut tratament pt candidoza vreo 5 ani in continuu fara rezultat si medicul meu m-a sfatuit sa o las in pace, desi e insuportabila uneori.
voi trata chisturile.
multumesc pt raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul