in ce masura sunt bolile psihice ereditare

14-03-2006
sorana
Nu este medic/terapeut
sorana
Buna ziua. Vreau sa va intreb daca o boala psihica poate influenta dezvoltarea copilului si cum? Mentionez ca sunt insarcinata in trei luni si acum 5 ani am avut o criza de depresie in urma suprasolicitarii intelectuale. De atunci nu am mai avut nici o criza insa iarna si primavara ma simt cam rau, anxioasa, stari usor depresive. Nu am fost la dr. si nu am facut nici un tratament, insa ma ingrijoreaza faptul ca ar putea sa-l afecteze pe bebe. Acum ma simt bine, am avut o perioada cind nu puteam dormi insa am luat magneziu cu b6 si este bine. In ce masura poate fi ereditara o boala psihica.
Va multumesc.
1 comentarii
0
16-03-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Orice maladie psihica apare si evolueaza dupa modelul VULNERABILITATE+STRESS. La capitolul vulnerabilitate puteti introduce factorii de risc genetici, dar nu numai pe ei. Tot acolo isi au locul si eventualele boli somatice ale fiului/ fiicei dvs., educatia, experienta de viata pe care o va avea, si inca multe alte lucruri. Ceea ce puteti transmite ereditar copilului este doar o fractiune din vulnerabilitatea pe care dvs. insiva o aveti.
Depresia pe care ati avut-o in urma cu 5 ani a avut la baza o asemenea vulnerabilitate + stress-ul intelectual foarte mare din acea perioada. Nu am suficiente informatii pentru a va da detalii despre toti factorii de risc pentru depresie care constituie vulnerabilitatea dvs., dar fluctuatiile sezoniere de dispozitie sunt parte din ea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul