Implant sau proteza

13-10-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, am incisivii de sus in proteza fixa de la 14 ani, urmeaza sa schimb coroanele si sub lucrarra de 6 dinti, incisivi, doar 3 sunt ok. DNA dentist a spus ca e ok, ajung 3 pentru o alta lucrarr de 6 dinti.
In restul maxilarului o sa am proteza mobilizabila.
As dori sa va intreb ce modificari apar o data cu resorbtia osoasa, im lateralul fetei sa zic asa, daca aleg proteza pentru masele, si nu implanturile.
Situatia materiala nu imi permite implanturi si sincer..cred ca nici sanatatea oaselor in general nu e prea buna, mi e frica de probleme ulterioare..
Cunosc tipul de modificari ale fetei cauzat de proteza mobila in fata, pe incisivi dar la masele, ce modificari pot aparea? Se ingusteaza fata?
Va rog ss ma lamuriti, sa pot lua o decizie buna pentru ca sunt maxim de stresata si in dubii mari.
de la 14 ani port proteze fixe si i terventii groaznice pentru mine..foarte chinuitoare si as dori sa fac cumva sa nu arat la 40 ani ca la 60...
Multumesc frumos!
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 11:26
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

resorbtia osoasa este un proces natural care apare in timpul pierderii dintilor si poate afecta aspectul fetei. Daca alegeti o proteza mobilizabila pentru masele, in timpul resorbtiei osoase, este posibil sa observati ca fata dumneavoastra poate sa se ingusteze sau sa para mai in varsta. Aceasta se datoreaza faptului ca lipsa dintilor poate afecta structura osoasa a fetei.

Este important sa intelegeti ca fiecare persoana este unica si poate reactiona diferit la pierderea dintilor si la purtarea protezelor. De asemenea, poate fi dificil de prezis exact cum se va schimba fata dumneavoastra in timp.

In ceea ce priveste alegerea intre proteza mobilizabila si implanturi dentare, trebuie sa discutati cu dentistul dumneavoastra despre beneficiile si riscurile fiecarei optiuni. Implanturile dentare pot oferi o solutie mai stabila si durabila, dar exista si riscuri si costuri mai mari.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul