Implant dentar la 0.5 mm de nervul alveolar inferior
Urmeaza sa mi se puna implanturi dentare in zona mandibulei in locul premolarilor si a molarilor. Din cauza faptului ca nu am suficienta inaltime osoasa, medicul meu vrea sa imi puna implanturile la o distanta 0, 5 mm de nervul alveolar inferior cu ghid chirurgical. Exista riscul ca pe viitor sa fie afectat nervul din cauza presiunii datorata fortelor masticatorii sau in caz de periimplantita sau in cazul îndepărtării implantului?
2 comentarii
Bună ziua, dacă nu aveți suficient os acele implanturi nu vor sta fixe, vor ieși și vor apărea complicați, ve-ti avea nevoie de sinus lift și augmentare osoasa.
@Bogdan.Ro: Andra.cornelia a facut referire la mandibula, adica la dintii de jos, deci comentariul dvs care face referire la dintii de sus nu se aplica in cazul ei.
@Andra.cornelia:
Din ce spuneti, medicul dumneavoastra a analizat cu atentie pe o radiografie 3D situatia dumneavoastra si faptul ca va utiliza un ghid chirurgical inseamna ca va lua toate masurile pentru ca insertia implantelor sa fie cat mai exacta si atent realizata.
Sunt firesti ingrijorarile dvs inainte de realizarea oricarei interventii insa se pare ca medicul a luat toate masurile pentru a realiza o interventie cat mai apropiata de ideal.
Orice interventie vine cu riscurile ei insa acestea sunt reduse la minim prin utilizarea imagisticii si ghidului chirurgical.
Este important ca dupa insertia implantului sa mergeti la medicul dentist de 2 ori pe an pentru reevaluare si igienizare profesionala, iar acasa sa mentineti o igiena orala cat de buna se poate, folosind periuta electrica, ata interdentara si apa de gura.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
---------*
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
(*modificat de admin)
@Andra.cornelia:
Din ce spuneti, medicul dumneavoastra a analizat cu atentie pe o radiografie 3D situatia dumneavoastra si faptul ca va utiliza un ghid chirurgical inseamna ca va lua toate masurile pentru ca insertia implantelor sa fie cat mai exacta si atent realizata.
Sunt firesti ingrijorarile dvs inainte de realizarea oricarei interventii insa se pare ca medicul a luat toate masurile pentru a realiza o interventie cat mai apropiata de ideal.
Orice interventie vine cu riscurile ei insa acestea sunt reduse la minim prin utilizarea imagisticii si ghidului chirurgical.
Este important ca dupa insertia implantului sa mergeti la medicul dentist de 2 ori pe an pentru reevaluare si igienizare profesionala, iar acasa sa mentineti o igiena orala cat de buna se poate, folosind periuta electrica, ata interdentara si apa de gura.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
---------*
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49implant dentar - cost?
- 21implant dentar... help!
- 4os rupt din cauza implantului
- 12Pot sa imi pun implant dentar?
- 6costul implantului include si bontul de vindecare? umilitor
- 2implant cu 'dinte natural'
- 1Suruburi puse oblic
- 5caderea implanturilor dentare
- 4Implant dentar din zirconiu. Merita?
- 1Punte sau Implant
- 6Implant dentar in spatiu mic
- 1implant dentar amanat. problema?
- 1Mi-am facut un implant si la nici doua luni mi-a cazut
- 2Implant Inno
- 1Implant dentar - un punct negru si pe lateral sânge de dimensiune unei înțepături de ac
- 3Canin cazut
- 2Problema implant
- 1E ok sa se faca 2 implanturi si o extractie de masea de minte in aceiasi sedinta?
- 1Problema lucrare veche
Mai multe informații despre: implantul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: