Implant fumator
Buna ziua, in curand trebuie sa-mi fac aditie os + 4 implanturi si am citit contraindicatii pt fumatori.Mentionez ca fumez 10 tigari /zi, dar am sa le raresc spre 5-6 pe zi, intrebarea este vor fi sanse mari de a esua osteointegrarea?
p.s. Am de efectuat 3 extractii de niste resturi radiculare 2 resturi de premolari sus si 1 rest de molar jos, diferenta dintre extractie si implanturi ar fi cam 2 saptamani.este ok?Multumesc anticipat
p.s. Am de efectuat 3 extractii de niste resturi radiculare 2 resturi de premolari sus si 1 rest de molar jos, diferenta dintre extractie si implanturi ar fi cam 2 saptamani.este ok?Multumesc anticipat
2 comentarii
Buna seara! Intr-adevar, fumatul reprezinta un factor de risc pentru integrarea implantului si pentru vindecarea gingivala. Poate fi un motiv sa renuntati complet la tigari ( chiar si fumatul din tigara electronica are acelasi efect ). Cat despre timpul de la extractie la implant, de obicei este nevoie de 2 luni pentru vindecarea gingivala, dar stabiliti cu medicul dumneavoastra timpii interventiilor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4probleme fumat
- 6fumatul dupa extractie
- 4fumatul si memoria
- 4Diaree foarte deasa... uneori cand mai fumez
- 18tuberculoza
- 4Raceala, tuse seaca, fumat...
- 11tigara...
- 2Ameteli cumplite
- 3Fum inghitit
- 3Fumatul cauzeaza impotenta
- 2Fumatul!! e urgent si nu e vorba ca vreau sa ma las