Implant dentar si trombofilie
Buna ziua,
As vrea sa-mi pun 4 implanturi dentare. Eu am trombofilie, respectiv Mutatia C677T - genotip heterozigot si Gena PAI -1 - risc trombofilie, homozogota (status 4G/4G tip mutant). Precizez ca iau zilnic un aspenter de 75 mg.
Am fost la 2 stomatologi: primul mi-a zis ca nu este indicat implantul in cazul meu iar cel de-al doilea stomatolog mi-a zis ca-mi pune implanturile fara probleme (a mai pus la persoane cu trombofilie).
Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac?
Multumesc.
As vrea sa-mi pun 4 implanturi dentare. Eu am trombofilie, respectiv Mutatia C677T - genotip heterozigot si Gena PAI -1 - risc trombofilie, homozogota (status 4G/4G tip mutant). Precizez ca iau zilnic un aspenter de 75 mg.
Am fost la 2 stomatologi: primul mi-a zis ca nu este indicat implantul in cazul meu iar cel de-al doilea stomatolog mi-a zis ca-mi pune implanturile fara probleme (a mai pus la persoane cu trombofilie).
Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac?
Multumesc.
4 comentarii
Buna ziua, cum ati descoperit trombofilia? Intamplator? sunteti fumator/fumatoare?Luati anticonceptionale? Daca nu sunt si alti factori agravanti atunci se poate si intrerupe Aspenterul pentru cateva zile. Daca conditiile locale sunt indeplinite, se pot pune implanturi fara probleme. Numai bine!
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt fumatoare, n-am fumat niciodată, nu iau anticonceptionale (sunt operata - histerectomie totala cu anexectomie bilaterala). Trombofilia am descoperit-o în urma mai multor hemoragii subconjuctivale (in urma carora am facut mai multe investigații, de-a lungul câtorva ani, printre care și aceste analize recomandate de medicul hematolog).
Trebuie să întrerup tratamentul cu Aspenter inainte de intervenția de implantat dentar și după? Cam cât timp înainte si cat după?
Va mtumesc.
Trebuie să întrerup tratamentul cu Aspenter inainte de intervenția de implantat dentar și după? Cam cât timp înainte si cat după?
Va mtumesc.
Buna dimineata! Daca tineti legatura cu hematologul, cel mai bine ii cereti o scrisoare medicala in acest sens. Interventiile de chirurgie orala relativ simple se pot face fara intreruperea tratamentului cu Aspenter. Daca este vorba de aditii, sinus lift, atunci optima este intreruperea lui 5 zile iniante si 3 dupa interventie. Numai bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 39Am nevoie de implant dentar
- 5trebuie implant neaparat ?
- 2implant dentar sau lucrare portelan?
- 3implant dentar... ce marca sa folosesc?
- 8Care este cea mai sigura si simpla metoda de a avea o alta masea?
- 9implanturile si hta
- 1implanturi dentare multiple
- 5caderea implanturilor dentare
- 1lucrare cu implanturi
- 0Dinte zirconiu - pata neagra
- 2Implant fumator
- 1Umflarea gingiei la o saptamana dupa scoaterea implantului dentar
- 5bonturi implant
- 5trombofielie
- 4Ce implant sa pun pentru sistemul Fast & Fixed?
- 3implant
- 94 implanturi dentare
- 1E ok sa se faca 2 implanturi si o extractie de masea de minte in aceiasi sedinta?
- 2Implant dentar
- 1Am platit pentru 6 implanturi dar vizibile sunt doar 4, pe radiografie rezulta 6
Mai multe informații despre: Trombofilia implantul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: