Implant dentar si trombofilie

19-11-2020
Marola
Nu este medic/terapeut
Marola
Buna ziua,

As vrea sa-mi pun 4 implanturi dentare. Eu am trombofilie, respectiv Mutatia C677T - genotip heterozigot si Gena PAI -1 - risc trombofilie, homozogota (status 4G/4G tip mutant). Precizez ca iau zilnic un aspenter de 75 mg.
Am fost la 2 stomatologi: primul mi-a zis ca nu este indicat implantul in cazul meu iar cel de-al doilea stomatolog mi-a zis ca-mi pune implanturile fara probleme (a mai pus la persoane cu trombofilie).
Intrebarea mea este: ce ar trebui sa fac?

Multumesc.
4 comentarii
0
19-11-2020, ora 19:46
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua, cum ati descoperit trombofilia? Intamplator? sunteti fumator/fumatoare?Luati anticonceptionale? Daca nu sunt si alti factori agravanti atunci se poate si intrerupe Aspenterul pentru cateva zile. Daca conditiile locale sunt indeplinite, se pot pune implanturi fara probleme. Numai bine!
0
19-11-2020, ora 20:22
Marola
Nu este medic/terapeut
Marola
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt fumatoare, n-am fumat niciodată, nu iau anticonceptionale (sunt operata - histerectomie totala cu anexectomie bilaterala). Trombofilia am descoperit-o în urma mai multor hemoragii subconjuctivale (in urma carora am facut mai multe investigații, de-a lungul câtorva ani, printre care și aceste analize recomandate de medicul hematolog).
Trebuie să întrerup tratamentul cu Aspenter inainte de intervenția de implantat dentar și după? Cam cât timp înainte si cat după?
Va mtumesc.
0
21-11-2020, ora 08:11
Stomatologie, Bucuresti
Buna dimineata! Daca tineti legatura cu hematologul, cel mai bine ii cereti o scrisoare medicala in acest sens. Interventiile de chirurgie orala relativ simple se pot face fara intreruperea tratamentului cu Aspenter. Daca este vorba de aditii, sinus lift, atunci optima este intreruperea lui 5 zile iniante si 3 dupa interventie. Numai bine.
0
21-11-2020, ora 11:47
Marola
Nu este medic/terapeut
Marola
Va mulțumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Trombofilia
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  • Trombofilia și sarcina
  •