Doua implanturi alaturate. Pot fi inserate la o distanta de cateva luni unul de altul?
Buna ziua,
Am de facut 6 implanturi, dintre care patru pe mandibula, doua stanga, doua dreapta. Pentru ca vreau sa ma asigur ca nu vor fi probleme cu osteointegrarea, dar si pentru ca mi-e putin teama sa nu raman fara niciun ban dupa punerea coronitelor, ma gandeam sa imi pun un implant pe dreapta, unul pe stanga, iar daca lucrurile sunt ok si totul merge bine, peste 6-9 luni sa imi insereze cate inca un implant, pe stanga si pe dreapta ca sa imi acopere toti molarii lipsa.
Medicul mi-a spus ca se poate si asa, dar parea usor ezitant, vorbindu-mi ceva despre un fel de "sudura" a coronitelor sau un alt cuvant care m-a facut sa ma gandesc la asta. Daca imi pun doua implanturi alaturate, coronitele acestora vor fi cumva lipite sau sunt puse separat, fiecare coronita pe implantul lui? Stiu ca teoretic poate ar fi mai corect sa le pun pe toate intr-o sedinta, doua pe stanga, doua pe dreapta, insa ma gandesc si la lucrurile expuse mai sus. Ar fi o problema daca le-as pune pe rand, cate unul de fiecare parte acum, cate unul de fiecare parte mai tarziu?
Poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns. V-as fi recunoscatoare.
Multumesc anticipat!
Am de facut 6 implanturi, dintre care patru pe mandibula, doua stanga, doua dreapta. Pentru ca vreau sa ma asigur ca nu vor fi probleme cu osteointegrarea, dar si pentru ca mi-e putin teama sa nu raman fara niciun ban dupa punerea coronitelor, ma gandeam sa imi pun un implant pe dreapta, unul pe stanga, iar daca lucrurile sunt ok si totul merge bine, peste 6-9 luni sa imi insereze cate inca un implant, pe stanga si pe dreapta ca sa imi acopere toti molarii lipsa.
Medicul mi-a spus ca se poate si asa, dar parea usor ezitant, vorbindu-mi ceva despre un fel de "sudura" a coronitelor sau un alt cuvant care m-a facut sa ma gandesc la asta. Daca imi pun doua implanturi alaturate, coronitele acestora vor fi cumva lipite sau sunt puse separat, fiecare coronita pe implantul lui? Stiu ca teoretic poate ar fi mai corect sa le pun pe toate intr-o sedinta, doua pe stanga, doua pe dreapta, insa ma gandesc si la lucrurile expuse mai sus. Ar fi o problema daca le-as pune pe rand, cate unul de fiecare parte acum, cate unul de fiecare parte mai tarziu?
Poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns. V-as fi recunoscatoare.
Multumesc anticipat!
1 comentarii
Buna ziua,
Nu se insera un implant acum si unul mai tarziu, corect este sa fie inserate amandoua in aceeasi sedinta. Daca nu aveti bani, inserati implanturi pe o parte, puneti si coronite, ca sa aveti o parte functionala si dupa aceea mai strangeti bani si rezolvati si partea cealalta.
Nu se insera un implant acum si unul mai tarziu, corect este sa fie inserate amandoua in aceeasi sedinta. Daca nu aveti bani, inserati implanturi pe o parte, puneti si coronite, ca sa aveti o parte functionala si dupa aceea mai strangeti bani si rezolvati si partea cealalta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5E mult 600 de euro pt un implant?
- 39Am nevoie de implant dentar
- 2implant dentar sau lucrare portelan?
- 3implant dentar... ce marca sa folosesc?
- 6sfat pt un implant dentar: osul s-a ingustat
- 4cum poti alege cel mai bun implant?
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 3Implanturi masea?
- 2implanturi dentare si imunitatea scazuta
- 2Loc gol langa implant
- 2Ce efecte negative poate avea scoaterea unui implant pus acum 10 ani ?
- 2Implant fumator
- 3Descoperirea implantului
- 3Durere dupa aditia de os sintetic
- 1implant dentar amanat. problema?
- 3Implant dentar
- 1Implant dentar
- 2Proteză pe capse pe implanturi
- 1Migrare molar peste implant
- 0Alergie la implant dentar e posibil după 2 luni
Mai multe informații despre: implantul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: