Il iubesc - relatie de un an si patru luni

20-03-2011
utilizator_97952
Nu este medic/terapeut
utilizator_97952
Am o relatie serioasa de un an si 4 luni, ne intelegem bine el ma ajuta, are grija de mine, pot sa spun ca m-a luat de "crescut", este cam dificil in sensul ca eu nu pot tine pasul cu el, aduce mereu ceva nou in relatia noastra dar eu inca mai am o rusine fata de el, incerc sa scap de aceasta retinere/rusine sa il multumesc si pe el si pe mine... imi spune cand nu ii place ceva la mine si ca trebuie sa schimb dar nu stiu de ce nu pot schimba...poate ca sunt doar o adolescenta de 16 ani.el are 18 ani.il iubesc enorm si nu vreau sa il pierd. imi poate da si mie cineva niste sfaturi...pareri ce ar trebui sa fac? multumesc
5 comentarii
0
20-03-2011, ora 18:23
utilizator_97952
Nu este medic/terapeut
utilizator_97952
p.s Nu vreau sa il fac sa se plictiseasca de mine.
0
22-03-2011, ora 20:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
L-ai suit pe un fals piedestal. De fapt si tu ai doua maini, picioare, sangele vostru e cam la fel de rosu in ambele cazuri.
Orice om are o diversitate de atuuri in maneca, dar nu le valorifica fiindca nu este constient de ele. Aici ai putea face uz de "Nosce te ipsum" ca sa afli concret ce puncte forte ai. Ridica-te si mergi !

Concret ai putea sa te instruiesti putin
cauta detalii despre "Locus of control" si Self-esteem (cat crezi ca valorezi ?)

In definitiv propriile rezultate, sunt determinate de propriile actiuni. matematica pura.
0
22-03-2011, ora 20:33
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Sunt barbat. Nickul meu e pus la misto.
0
24-03-2011, ora 11:44
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
Este prea mica diferenta in primul rand, iar in al doilea: femeile se maturizeaza mult mai rapid. Respectiv este o relatie intre doua persoane cu diferite temperamente sau el este o persoana deschisa si comunicativa, tu, insa, esti putin inhibata, pudica etc - acestea fiind urmari ale educatiei sau mostenite. In orice caz, ai toata viata inainte sa inveti, sa intelegi, sa poti reactiona corespunzator situatiilor. Aceastea sunt dobandite in timp si se numesc experiente. Acum esti la o varsta corespunzatoare adolescentei si te comporti ca atare - ceea ce este normal. Fii tu insuti si fa asa incat sa nu regreti mai tarziu. Iar barbati buni sunt muuuuulti si sigur unul dintre acestia iti apartine :)
0
04-04-2011, ora 19:11
utilizator_97952
Nu este medic/terapeut
utilizator_97952
Alte pareri ? :-s
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul