Halena sau altceva?

22-02-2008
malina22
Nu este medic/terapeut
malina22
Buna ziua,

Sotul meu are un miros urat al gurii de care sustine ca nu isi da seama. eu am depistat 4 feluri de miros: 1- un miros fetid, 2 un miros "de stricat" nici nu stiu cum sa-l descriu, 3 de dinte stricat si un altul ca de sulf care am inteles ca este specific anumitor bacterii sau halenei ! am inteles de la altcineva ca are aceasta problema cu mirosul gurii de cand era copil, dar din pacate nu i-a zis nimeni ! probleme de sanatate nu a avut si nici in prezent nu se plange de nimic ! si-a reparat dantura. nu inteleg cum este posibil ca dupa ce te speli pe dinti sa ai miros de dinte stricat in gura ?? am observat ca dupa ce consuma anumite alimente mirosul urat este mai pronuntat. mirosul de fetid ii apare in general cand sta mult timp cu gura inchisa si nu consuma nimic, nici macar apa, dar asta i se poate intampla oricui cand ii este foame sau sete si insist sa consume apa. am observat ca in anumite momente cand are aceste mirosuri parca si saliva este mai vascoasa ! insist asupra igienei orale, dar am impresia ca nu constientizeaza cat de dificila este situatia pentru mine. nu stiu ce sa fac pentru ca a inceput sa ma afecteze foarte mult si mai ales incepe sa ma afecteze psihic. am tendinta sa-mi perii dinti foarte mult si cu forta si sa am obsesia mirosului gurii. specific ca nu consuma alcool decat rar si nu in cantitati mari, nu fumeaza si nu bea cafea ! daca mananca ceapa mirosul persista 2 zile, in timp ce eu daca consum ceapa sau usturoi seara, dimineata nu mai am nimic.
va multumesc pentru sfaturi si eventual o relatie despre un medic specializat in asa ceva cu care s-ar putea discuta eventual !
6 comentarii
0
22-02-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue consultat la ORL..in privinta amigdalelor criptice, unde poate stagna infectia si resturile de mancare.
Si la gastrologie...in vederea refluxului gastroesofagian!
0
25-02-2008, ora 00:00
malina22
Nu este medic/terapeut
malina22
multumesc pentru raspuns ! amigdale nu mai are ! mai raman astfel investigatiile la stomac si probabil o noua vizita la stomatolog !
0
15-05-2010, ora 09:32
doreata
Nu este medic/terapeut
doreata
bunaziua am si eu o problema veche; mirosul neplacut al gurii.
nu am cariii. am fost la orl si mi sa gasit un chist mucos maxilar de 25 de mm. dar eu simt ca mirosul vine din gat sau stomac. va rog frumos nu stiu ce sa mai fac ajutatima!!!!!!!!!!!. oricat ma spal pe dinti mirosul persista
0
15-05-2010, ora 22:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facute investigatiiila Gastrologie( un tranzit baritat esofagian)
un exudat faringian.
in afara de spalatul pe dinti trebue sa folosesti apa de gura( ossidenta), tic-tac...
INhalatii, garagar cu ceaiuri de salvie sau rozmarin + 2 pic de ulei esential de Busuioc
apomoterapie cu acelas ulei
0
16-05-2010, ora 12:13
doreata
Nu este medic/terapeut
doreata
multumesc pt raspuns. mai am o intrebare. daca fac o endoscopie se poate afla problema?
0
24-03-2011, ora 20:11
Cristian7
Nu este medic/terapeut
Cristian7
trebuie facute investigatiiila Gastrologie( un tranzit baritat esofagian)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •