de ce dupa ce ma spal pe dinti simt ca mi se formeaza o pelita pe obraji, buze si am gura lipicioasa
Buna. am si eu o neintelegere dak poate sa imi explice cineva, de ce dupa ce ma spal pe dinti simt k mi se formeaza o pelita pe obraji, buze si am gura lipicioasa, uscata... sa zic asa; si mai am si limba incarcata mai ales dimineata cand ma trezesc si o respiratie urat mirositoare. Rog daca cineva poate sa imi dea un raspuns
6 comentarii
Ai cumva ceva alb pe limba? Ar putea fi o candidoza bucala.
Mergi la un doctor ORL si o sa iti spuna ce este si ce sa faci.
Poate este nevoie sa faci o analiza - raclaj lingual cu antifungigrama.
Este posibil sa iti dea tratament si fara o analiza prealabila, daca va considera ca este candida, numai ca este posibil ca acea ciuperca sa fie rezistenta la medicamentul respectiv.
Facand antifungigrama, aflii si la ce anume este sensibila, ca sa te tratezi corect.
Nu consuma lactate in timpul tratamentului - lapte unt, smantana, branza, nici suc de gref, deoarece scad actiunea medicamentelor.
Cand incepi tratamentul, asta in caz ca doctorul va spune ca ai candida (poate este altceva), oricum, nu mai folosesti periuta de dinti veche, ca te reinfectezi. Iti iei alta periuta noua dupa ce termini tratamentul si nu mai ai nimic.
Te clatesti bine dupa fiecare masa, o sa iti spuna medicul cu ce. Te mai poti spala cumva si cu degetul pe dinti, de exemplu, ca sa eviti reinfectarea. Vorbeste despre asta cu medicul ORL.
Mergi la un doctor ORL si o sa iti spuna ce este si ce sa faci.
Poate este nevoie sa faci o analiza - raclaj lingual cu antifungigrama.
Este posibil sa iti dea tratament si fara o analiza prealabila, daca va considera ca este candida, numai ca este posibil ca acea ciuperca sa fie rezistenta la medicamentul respectiv.
Facand antifungigrama, aflii si la ce anume este sensibila, ca sa te tratezi corect.
Nu consuma lactate in timpul tratamentului - lapte unt, smantana, branza, nici suc de gref, deoarece scad actiunea medicamentelor.
Cand incepi tratamentul, asta in caz ca doctorul va spune ca ai candida (poate este altceva), oricum, nu mai folosesti periuta de dinti veche, ca te reinfectezi. Iti iei alta periuta noua dupa ce termini tratamentul si nu mai ai nimic.
Te clatesti bine dupa fiecare masa, o sa iti spuna medicul cu ce. Te mai poti spala cumva si cu degetul pe dinti, de exemplu, ca sa eviti reinfectarea. Vorbeste despre asta cu medicul ORL.
da exact ceva alb am pe limba. merci mult de sfat
sau mai poate fi si de la fiere? asa am mai auzit si de la alti
Daca ar fi de la digestie, nu ar fi tot timpul limba asa, dar faptul ca ai si acea iritatie spre obraji, gura lipicioasa...asta cam inseamna o candida.
Mergi la ORL.
Mergi la ORL.
acea iritatie o am doar dupa ce ma spal p dinti. merci mult de sfat,
Atunci vezi sa nu ai alergie la pasta de dinti. Incearca si alta pasta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme
- 35punct mare pe amigdala.va rog sa ma ajutati.
- 4in gat
- 6nod in gat, vomit des, respiratia urat mirositoare
- 8Un fel de neg pe limba
- 6O problema fara leac? Imi sangereaza gingiile si sunt umflate
- 3respiratia urat mirositoare
- 3Probleme digestive...
- 12miros urat
- 4baiat de 14 ani caruia de un timp ii miroase gura foarte tare
- 10Umflatura sub limba
- 2Limba cu problemele ei
- 8basica baza limbii, usturimi ale limbii, durere in gat
- 1cancer limba
- 1miros urat de la plombe?
- 4Mi s-a inclestat gura, simteam limba umflata in gura, inima imi batea mai repede
- 9Limba cu bobite albe si usturime usoare spre varful limbii
- 2Respiratie urat mirositoare.
- 0Afectiune la limba fara diagnostic
- 2Help, Cancer oral sau paranoia?
Mai multe informații despre: Respiratia urat mirositoare Ingrijirea dintilor Halena Obrajii Limba
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: