Greutatea copilului la 8 luni

113 comentarii 1 2 3 4
0
20-10-2013, ora 22:45
Dr. Macovei Catrinel
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Macovei Catrinel
Pentru Calugaru Elena
Buna ziua,
De cand ati postat intrebarea a mai trecut o saptamana deci voi considera ca fetita Dvs. are 8 luni. De la 5 la 8 luni copiii cresc in medie cu 500g pe luna, iar de la 8 la 12 luni cu 250-300g pe luna, iar in lungime cresc cu 1 cm pe luna de la 6 la 12 luni. Valorile sunt absolut generale si orientative; multi bebelusi cresc in salturi si nu asa uniform cum spune cartea. Cu lungimea si greutatea pe care le-ati scris micuta se incadreaza la greutate la percentila 30, deci putin sub media de vartsa la fete si cu lungimea la percentila 75, deci peste media de varsta la fete. Este lunga, dar slaba, greutatea fiind putin in urma inaltimii. Pentru a mai recupera cu greutatea, puteti sa mai cresteti caloriile din mancare. Dar in primul rand trebuie sa fiti sigura ca este sanatoasa si la zi cu dezvoltarea motorie si neuropsihica (la medicul de familie sau pediatru); daca si dumneavoastra si tatal sunteti inalti si slabi atunci are cu cine sa semene si in al treilea rand, este posibil ca fetita sa fie mai mofturoasa din fire, mai putin mancacioasa si pofticioasa, sau foarte conservatoare si reticenta la nou. Indiferent de motive, va trebuie multa multa rabdare; nu o fortati sa manance ceva daca este evident ca nu mai vrea sau nu ii place; la bebelusi sunt acceptate mici jucarele la masa, pentru ca se plictisesc repede, dar nu ajungeti la televizor sau la tableta. Incercati sa fie si ea prezenta la mesele celorlalti membri ai familiei, cand este posibil.
Sa trecem la mancare:
-meniul prezentat de Dvs. este in mare corect;
- are nevoie de 2 mese de lapte de 150-180ml, la care puteti adauga cereale pentru a fi mai consistente;
- incercati sa introduceti treptat a treia masa solida dupa-amiaza, ce nu ati dat la gustarea de dimineata: iaurt cu cereale si cu fructe, branzica cu dovleac copt, ca este sezon, mamaliguta moale, bine fiarta cu branza si iaurt, sau gen Fagaras, gris, sau cous -cous cu fructe - am vazut ca i-ati dat deja alimente cu gluten (faina de grau, gris);
- legume de orice fel, inclusiv dovlecel, spanac, praz, ceapa, telina, broccoli, conopida, sfecla rosie, fasole verde, asezonare cu cate un fir de marar sau patrunjel, rosii, testand 3 zile pentru orice aliment nou daca este alergica, daca il tolereaza sau ii place;
- de la 8 luni pot fi introduse piureuri de leguminoase boabe, care sunt bogate in calorii: mazare sau linte, mai ales rosie, decorticata, care se digera foarte bine;
- adaugati la mancarurile gatite la final si cate o lingurita de ulei de masline presat la rece, sau o lingurita de avocado la fiecare portie de mancare gatita, pentru a creste caloriile;
- lactatele (iaurtul si laptele din care faceti branzica) trebie sa fie integrale, nu degresate - pana la 2 ani;
- bananele sunt bine tolerate si le plac bebelusilor, dar in unele carti sunt considerate alergenice si recomandate mai tarziu;
- carne: pui, curcan, vita, ficat, si de la 8 luni peste; ideal surse naturale;
-la pranz incepeti o perioada, puteti chiar pana pe la un an, sa ii dati intai mancarea solida (felul2) si apoi daca mai vrea zeama de supa sau ciorbita cu fidea, sau putina painica alba;
-pana la zece luni ar trebui sa se obisnuiasca cu bucatele de alimente si textura mai mare a piureurilor;
- lasati-o sa experimenteze, sa se murdareasca cu mancarea si sa aiba si ea in mana o lingurita, stiu ca este jale dupa o masa de acest fel (si eu am un baietel de opt luni) dar asa se imprieteneste cu mancarea.
Succes si sa cresteti mari si sanatosi!
0
22-10-2013, ora 10:04
Calugaru Elena
Nu este medic/terapeut
Calugaru Elena
Buna ziua,

Multumesc D-na Dr. Macovei pt raspunsul dvs.
I In ceea ce priveste greutatea fetitei mele, intradevar credca seamana cu sotul meu deoarece el este inalt si destul de slabut. Dar cu toate astea fetita este foarte activa, energica si sanatoasa. Se ridica singura in fundulet, a inceput sa se ridice si in picioruse in patut, spune mama si da intruna din maini si din picioruse.
I Referitor la mancare, este pofticioasa, mananca tot ce ii dau dar mesteca foarte greu. Astfel, la masa de la pranz stam cam trei sferturi de ora pana sa termine.
I-am introdus si a treia masa solida la ora 17:00 unde ii dau iaurt cu cereale si banana / branza calcica cu banana.

M-ai o intrebare daca o sa puteti sa imi raspundeti. Fetita mea are mucisori de vreo saptamana si nu stiu cum sa scapam de ei. Nu are alte simptome, nu face febra, nu tuseste. Spuneti-mi de cate ori pe zi este indicat sa-i fac aerosoli cu ser si daca este bine sa-i scot mucii cu batista bebelusui?
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat.
O zi buna
0
22-10-2013, ora 10:43
Dr. Macovei Catrinel
Dr. Macovei Catrinel
Buna ziua,
baietelul meu a fost racit in septembrie si nu cred ca reuseam sa curatam nasul fara batista bebelusului, folosita dupa spray cucu ser fiziologic izoton de la Johnson, scrie ca sunt speciale pentru bebelusi; asa a reusit sa respire bine noaptea, sa manance si sa suga si pe timpul bolii. Stiu ca parerile sunt relativ impartite, dar noua si pediatra si orelista ne-au spus ca putem folosi. Frecventa depinde de secretii si de cat de infundat este nasul. Daca nu o deranjeaza la joaca, lasati curatatul nasului inainte de mese si de somn, cred ca de 3 ori pe zi este in regula, noi am folosit-o si de mai multe ori cand secretiile erau abundente. La noi era o batalie cand trebuia sa folosim batista.
Multa sanatate!
0
14-04-2014, ora 01:01
nedealina25
Nu este medic/terapeut
nedealina25
am si eun baietel de 10 luni care cantareste aproximativ 8.900kg...ia fier si vigantol.e foarte mancacios, activ..mentionez ca s-a nascut ku o greutate de 3.600kg..e bn pt varsta lui...????papa cam orice.ce pot sa ii dau ca sa creasca in greutate mai mult?lapte mananca cam 700 ml pe zi in afara de mesele solide...este bine?sunt cam ingrijorata..
0
14-04-2014, ora 13:08
Dr. Macovei Catrinel
Dr. Macovei Catrinel
Buna ziua,
greutatea baietelului este la media pentru varsta lui; nu ati precizat lungimea lui, poate este mai lung decat media daca asa este modelul in familie si de aceea vi se pare mai slab, dar dupa tabele este ok. Daca este activ si mancacios nu cred ca este cazul sa va faceti probleme, evitati dulciurile, obisnuiti-l sa manance fructe si legume, iar restul categoriilor de alimente echilibrat, in functie de etapa de diversificare. fierul si vigantolul suunt ok.
0
23-04-2014, ora 23:18
Vostinar cristina
Nu este medic/terapeut
Vostinar cristina
Buna seara!!!o intrebare am si eu!am un baietel de 8luni la nastere a avut 3, 900kg cat ar trebui sa aiba acum la 7luni avea 8, 230kg!multumesc
0
24-04-2014, ora 13:04
Elena Marta
Nu este medic/terapeut
Elena Marta
Buna ziua, am un baietel de 8 luni, s-a nascut cu greutatea de 3700 ;i 55 cm. Acum are 9 km si 73 cm, insa din luna a 7 adauga cite 100 de grame si cite 1-2 cm. Este foarte activ si maninca tot felul de mincare. Eset nevoioe sa-mi fac griji in aceasta privinta??
0
14-05-2014, ora 22:17
roxy rox
Nu este medic/terapeut
roxy rox
buna ziua, am o fetita de 7 luni jumate si cantareste 6 kg jumate, mananca bine si bea si lapte praf milupa, analizele le'am facut si au iesit bine, doar cu putina anemie..tin sa va spun c anici eu nu sunt ff grasa..ce ziceti de greutatea copilului, este ok?? multumesc
0
05-12-2014, ora 15:40
paula77
Nu este medic/terapeut
paula77
Buna ziua...Am un baietel care pe 13 dec implineste 7 luni..s a nascut cu 3380gr si 53cm...acum are 8100 gr si 72cm...cate kg ar trebui sa aiba?mi s a spus ca nu e in grafic si sunt cam..dezamagita.El este un copil ffff activ, nu sta locului deloc, e vesel...Ce parere aveti, trebuie sa mi fac griji sau nu?
0
03-02-2015, ora 14:11
valuska
Nu este medic/terapeut
valuska
buna ziua doamna doctor eu am o fetita de 8 luni si o saptamana are greutatea de 9100 e normal la vasta ei mentionez k sa noscut cu 3100 de mancat mananca orce ai dau si san si lapte de vaca k ceai, dimineata ai dau san pe la 10 ai dau mar banana si biscuite pe la unu ai dau legume cu carne si galbenusi de ou pe la 4 ai dau un iaurt cu fructer si seara ai dau mar k biscuite si printre mese si lapte k ceai km 600 ml asa e normal
0
14-07-2015, ora 20:26
Danutza Danutza
Nu este medic/terapeut
Danutza Danutza
Buna ziua am o fetita de 3 luni care catareste 4500 gr. Am nascut-o la termen cu 2570 si a scazut pana la 2400. Are 60cm lungime acum. Este bine sau trebuia sa fie un pic mai grasuta???
0
17-09-2015, ora 13:57
alina si alessia
Nu este medic/terapeut
alina si alessia
Buna ziua. Am o fetita de 8 luni si avem probleme cu greutatea.s-a nascut la 36 saptamani, cu 3090 gr si 48 cm. La 8 luni avea doar 6400gr. Problema este ca nu accepta biberon deloc si nici lapte.il mananca doar daca e facut cu griş mai gros, sa nu curga din lingurita. In rest papa cam orice..dar cantitati mici la o masa.cam 10- 12 lingurite.(piureuri, carnita fiarta pui, branzica, iaurt simplu, supica, galbenus ou doua pe sapt). Ea e ok.arata bine.doar ca e pufoasa.prea putin la kg.e vesela si fff activa. La lungime stam bine.74 cm la ora actuala. Iar lichide.ufff! Ne luptam din greu sa bea macar ceai.biberonul nu il ia, repet. O pacalim cu lingurita, seringa sau paiul.ce pot face? Multumesc anticipat.PS: mentionez ca inca o alaptez, dar f putin.de doua ori pe zi si eventual noaptea o data spre dimineata cand cere.
0
18-09-2015, ora 22:08
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Problema ridicata este serioasa!Greutatea la 8 luni este cea pe care trebuia sa o aiba la 4 luni.Un consult pediatric de specialitate este necesar si obligatoriu!
0
19-09-2015, ora 09:02
alina si alessia
Nu este medic/terapeut
alina si alessia
Va multumesc mult.
0
30-10-2015, ora 19:20
Nicoleta 28
Nu este medic/terapeut
Nicoleta 28
Buna seara am si eu un băieţel de 3 luni l-am nascut cu 3, 350 si 51 cm am fost ieri cu el la doctor sa il canareasca si are 7, 100 si 63 cm.Iar doctorul a zis ca a luat foarte mult in greutate dvs ce părere aveti.
0
14-01-2016, ora 10:26
Aleali
Nu este medic/terapeut
Aleali
Buna ziua,
Fetitam mea la 11 luni si 2 saptamani are 7200 g si 70 cm. La nastere a avut 2500 g si 48 cm, a fost hranita cu lapte praf si diversificata incepand cu 5 luni.
Este vioaie, receptiva, merge etc.
Care este greutatea pe care ar trebui sa o aiba la aceasta varsta? Este mult sub greutate?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
0
22-12-2018, ora 14:57
primavara
Nu este medic/terapeut
primavara
Buna Ziua,

Am o intrebare, fetita mea de 9 luni are acum 7, 5 kg, sa nascut cu 2, 900gr.
am alaptat-o pana la 3luni pt ca nu am mai vrut. I-am dat lapte praf in continuare dar la inceput nu bea mai mult de 60.ml. Intre 4 si 6 luni nu a depasit 120.ml
6 luni am inceput cu piure de fructe si legume dar manca foarte putin 80gr +-. +100ml cereale.
- Programul ei de mese acum-
7.00-8.00 mic de jun 100ml late 60 ml cereale
11.00-fructe pasate cu un biscuite 80 gr.
12.30-120ml cereale
15.00- 120 lapte
17.00-legume cu peste sau pui + un cartof sau orez tot la blender.
19.30-120.ml cereale
23.00- 60 ml lapte nu vrea mereu.
si vitamina D
asta e maximalul ce manaca dar desigur de foarte multe ori manaca mai putin.
si nu vrea inca mancare solida la fiecare incercare vomita.
ea e o fetita foarte multumita si jucausa nu e palngacioasa, doarme bine, sta in picioruse sprijinita, sta in fundulet.

ce credeti dumneavoatra despre greutatea ei? si ce sfat imi dati in legatutra cu solidele?
0
24-12-2018, ora 11:52
Galbery
Nu este medic/terapeut
Galbery
Bună ziua. Am un baietel de 8 luni și cantareste 7.400, l-am născut de 3.250, si 52 cm, naștere naturală.De la vârsta de 2 luni când am început să-i fac primele vaccine, nu prea a mai vrut sa suga, față de cum făcea înainte. Ii dadeam doar sân, pe la aproape 4 luni am început o prima diversificare, cu supita, cereale, liofilizat de carne și o linguriță ulei măsline. Lua în greutate, dar greu... La 4 luni avea 6 kg. După 3 săptămâni de la diversificare, ne-am oprit, sfătuiți de pediatru, din cauza constipației si am continuat pana la 6 luni doar cu sân și lapte praf. De la 6 luni am început introducerea fructelor dimineața, apoi supita de la prânz, la 17.00 mai mult turnat pe gât lapte praf cu cereale, care uneori le vomita. I-am făcut foarte multe analize din care reiese o mica lipsa de fier asociata cu o hepatocitoliza 1.2 VN, si lipsa vitamina D... Diagnosticul anorexie selectiva, capricios la alimente. Ii dam Altrifer, 10 pic, ulei de cod 5 ml. Ce ma sfătuiți sa mai fac? Sa introduc o alta masa seara în locul laptelui praf care nu-i place? Mulțumesc anticipat.
0
19-02-2019, ora 16:47
Găbunea
Nu este medic/terapeut
Găbunea
Buna ziua!
Am un băiețel de 7 luni jumate născut cu 2.950 are 8 kg 2 mese principale și mănâncă 120 de ml de 4 ori in24 de ore este bine?
Mulțumesc frumos
0
26-05-2020, ora 01:16
Ionela petruta.
Nu este medic/terapeut
Ionela petruta.
Bună. Am un băiețel de 8 luni și o săptămână care cântărește 7.300 născut cu 3.550.mănâncă formulă și mâncare de toate, nu stă in fundulet dar umblă mult in rotomobil.sa născut cu spasme la laringe din lipsă de calciu, îi dau cure cu calciu gluconat 10 zile pe lună și am mai incercat diferite pentru al ajuta dar nimic nu ia in greutate.care poate fi cauza și ce as putea face?
0
22-07-2020, ora 16:56
Geo2019
Nu este medic/terapeut
Geo2019
Buna ziua, Am o fetita de 10 luni care sa nascut cu 2, 700 kg ( nascuta prematur ) acum are 12 kg si 79 cm... Mi se pare prea grasuta manutele sunt ca un colacel .. a papat doar san , nu prea imi mananca mancare, ce ma sfatuiti in legatura cu kg . Multumesc frumos !
0
22-07-2020, ora 17:12
Geo2019
Nu este medic/terapeut
Geo2019
Buna ziua ! Am o fetita de 10 luni ... am nascut.o cu 2.700 kg (prematur) 53 cm.. mentionez ca a papat doar san acum are 11.500 kg si 79 cm mi se pare prea grasuta are manutele ca un colacel inca nu se taraste si ma ingrijoreaza acest lucru.. cu diversificarea nu prea ne intelegem prea bine papam maxim 3- 4 lingurite.. inca pe timp de noapte papa san nu stiu cum sa o pot dezvata daca nu ii dau plange ingrozitor.. Un sfat va rog frumos, Multumesc frumos!
0
24-07-2020, ora 22:44
CRISTINA_86
Nu este medic/terapeut
CRISTINA_86
Bună seara doamna doctor. Am un bebe de 9 luni și 3 săptămâni. L-am născut de4.100kg și acum cântărește 8.600 Abia acum au început sa ii dea dintucii. Lactate nu pot sa ii dau, pentru ca se înroșește la guriță de la ele. De vreo 2 săptămâni îmi refuza mâncarea, dacă s-ar putea sa ii dau numai San pentru el ar fi perfect. În ultimele 3 luni nu a mai luat deloc în greutate. Ce e de făcut? Va mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
113 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  • Predictori biopsihosociali ai creșterii rapide în greutate de la naștere până la 6 luni
  • Dieta DASH și greutatea mare la naștere
  •