Bebe 3 luni ia putin in greutate

12-11-2021
Cristinaekt
Nu este medic/terapeut
Cristinaekt
Buna ziua, am o fetita nascuta pe 16.08, deci urmeaza sa implineasca 3 luni. Pana pe 21.10 am dar completare formula, iar ulterior am scos-o, pentru ca pare sa se sature la san fara probleme si nu mai cere completare. Insa, de atunci, mi-a luat in greutate pe saptamani: 100g, apoi 130, iar in ultima saptamana doar 80g. Greutatea la nastere a fost 3400, am iesit din spital cu 3100g, iar acum are 5230g. Medicul de familie imi spune ca greutatea este mica si ca ar trebui sa aiba 5650g la 3 luni, urmeaza sa-mi masor cantitatea de lapte pe care o mananca la fiecare masa prin mulgere si recomandarea a fost sa introducem din nou formula. Mentionez ca are scaune normale, de la 1 la 3 pe zi, doarme si este un copil foarte vesel si activ.
Sunt motive de ingrijorare? Ce ar trebui sa fac in acest caz?
Multumesc pt eventualele raspunsuri
1 comentarii
1
16-11-2021, ora 10:56
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua

Greutatea fetitei Dvs. este cuprinsa in limitele normale de curbelor de crestere internationale, prin urmare ingrijorarea nu trebuie sa existe. Nu mai schimbati modalitatea de alimentare, continuati cu alaptarea, caci prin supt se stimuleaza si productia de lapte si va manca, per masa, mai mult. Este firesc ca sugarul alaptat sa aiba mai multe scaune aurii/zi. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •