Gingivita se vindeca?
![Mihaela Dandu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua! Am 20 de ani si am observat ca am tartru la ultimele 2 masele din partea dreapta. Acolo gingia este inflamata si sangereaza la periat, si a schimbat culoarea jntr un roz aprins. Dupa detartrajul pe care urmeaza sa il fac sapt viitoare, gingia isi revine sau nu? Se vindeca? Sau e ireversibil?
2 comentarii
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua.
Daca nu isi revine, incercati tratamentul cu laser!
Daca nu isi revine, incercati tratamentul cu laser!
![Dr. dentist: Maier Marius](/arata_img.php?img=cont_225391.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună ziua,
după detartraj, gingia ar trebui să se vindece, deoarece îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene va reduce inflamația și va îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul gingiei. Cu toate acestea, dacă inflamația a persistat timp îndelungat, este posibil să fie necesară și o curățare a spațiului dintre dinte și gingie (tratamentul parodontal) pentru a elimina inflamația și a restabili sănătatea gingivală.
Este important să aveți grijă de igiena orală zilnică pentru a preveni acumularea de placa bacteriană și tartru pe dinți și pentru a menține gingiile sănătoase. În cazul în care inflamația gingiilor persistă după detartraj și igiena orală adecvată, este important să consultați un dentist pentru a evalua starea gingivală și pentru a determina dacă sunt necesare alte tratamente.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
după detartraj, gingia ar trebui să se vindece, deoarece îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene va reduce inflamația și va îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul gingiei. Cu toate acestea, dacă inflamația a persistat timp îndelungat, este posibil să fie necesară și o curățare a spațiului dintre dinte și gingie (tratamentul parodontal) pentru a elimina inflamația și a restabili sănătatea gingivală.
Este important să aveți grijă de igiena orală zilnică pentru a preveni acumularea de placa bacteriană și tartru pe dinți și pentru a menține gingiile sănătoase. În cazul în care inflamația gingiilor persistă după detartraj și igiena orală adecvată, este important să consultați un dentist pentru a evalua starea gingivală și pentru a determina dacă sunt necesare alte tratamente.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Gingivita?
- 16Gingivita cronica avansata...tratament?
- 4dureri de gingii
- 4De 2 zile ma doare maseaua
- 3gingivita? paradontoza?
- 3puroi dupa extractie
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 7Afectiune gingivala
- 3Imi ies gingiile printre dinti
- 3durere gingivala
- 0Infectie de culoare galbena care se extinde pe gingie
- 12gingivita
- 1Tartrul dintre dinți și tartrul subgingival
- 1Gingivita