Gingivita se vindeca?
Buna ziua! Am 20 de ani si am observat ca am tartru la ultimele 2 masele din partea dreapta. Acolo gingia este inflamata si sangereaza la periat, si a schimbat culoarea jntr un roz aprins. Dupa detartrajul pe care urmeaza sa il fac sapt viitoare, gingia isi revine sau nu? Se vindeca? Sau e ireversibil?
2 comentarii
Buna ziua.
Daca nu isi revine, incercati tratamentul cu laser!
Daca nu isi revine, incercati tratamentul cu laser!
Bună ziua,
după detartraj, gingia ar trebui să se vindece, deoarece îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene va reduce inflamația și va îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul gingiei. Cu toate acestea, dacă inflamația a persistat timp îndelungat, este posibil să fie necesară și o curățare a spațiului dintre dinte și gingie (tratamentul parodontal) pentru a elimina inflamația și a restabili sănătatea gingivală.
Este important să aveți grijă de igiena orală zilnică pentru a preveni acumularea de placa bacteriană și tartru pe dinți și pentru a menține gingiile sănătoase. În cazul în care inflamația gingiilor persistă după detartraj și igiena orală adecvată, este important să consultați un dentist pentru a evalua starea gingivală și pentru a determina dacă sunt necesare alte tratamente.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
după detartraj, gingia ar trebui să se vindece, deoarece îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene va reduce inflamația și va îmbunătăți fluxul sanguin la nivelul gingiei. Cu toate acestea, dacă inflamația a persistat timp îndelungat, este posibil să fie necesară și o curățare a spațiului dintre dinte și gingie (tratamentul parodontal) pentru a elimina inflamația și a restabili sănătatea gingivală.
Este important să aveți grijă de igiena orală zilnică pentru a preveni acumularea de placa bacteriană și tartru pe dinți și pentru a menține gingiile sănătoase. În cazul în care inflamația gingiilor persistă după detartraj și igiena orală adecvată, este important să consultați un dentist pentru a evalua starea gingivală și pentru a determina dacă sunt necesare alte tratamente.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingii inflamate (gingivite).. tratament?
- 4am gingivita tartrara.
- 3gingivita si ganglioni gat
- 1Gingivita?
- 4dureri de gingii
- 1Gingivita?
- 3Imi ies gingiile printre dinti
- 8Scap de tartru spalandu-ma cu bicarbonat de sodiu?
- 0Umflatura sub dinti
- 2sangerare gingii
- 3Aparatul dentar
- 4Halena, inceput de gingivita
- 1Gingivita
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: