Aparatul dentar
Buna seara. As dori sa stiu daca imi pot pune aparat dentar in cazul in care am avut gingivita. Mentionez ca am facut detartraj acum aproximativ 5 luni si urmeaza un nou control deoarece dintii au putin tartru si uneori sangereaza. Imi este putin teama ca nu cumva gingivita sa recidiveze. Spalatul pe dinti cel de dimineata si de seara nu lipseste.
3 comentarii
Buna ziua, gingivita nu este contraindicatie pentru purtarea aparatului dentar. Dar, gingivita adesea este data de o curatare insuficienta ; pe langa spalatul pe dinti nu uitati de ata dentara si apa de gura. Purtarea aparatului ingreuneaza igienizarea, dar exista instrumente ca dusul bucal care ajuta in acest sens.
Buna dimineata,
Medicul ortodont va va instrui sa aveti un periaj corect pe toata perioada cat purtati aparat dentar.
Gingivita poate aparea si in urma unui periaj incorect sau traumatizant nu doar in absenta periajului.
Medicul ortodont va va instrui sa aveti un periaj corect pe toata perioada cat purtati aparat dentar.
Gingivita poate aparea si in urma unui periaj incorect sau traumatizant nu doar in absenta periajului.
Buna ziua,
Puteti sa va aplicati aparat ortodontic, dar mare grija la igiena dentara! Medicul ortodont va va instrui cum sa va igienizati corect cu un aparat fix, ce accesorii sa va cumparati pentru igiena bucala. Daca in timpul tratamentului ortodontic veti avea din nou tartru sau gingivita, va puteti face regulat igienizari profesionale la cabinetul stomatologic. O zi frumoasa!
Puteti sa va aplicati aparat ortodontic, dar mare grija la igiena dentara! Medicul ortodont va va instrui cum sa va igienizati corect cu un aparat fix, ce accesorii sa va cumparati pentru igiena bucala. Daca in timpul tratamentului ortodontic veti avea din nou tartru sau gingivita, va puteti face regulat igienizari profesionale la cabinetul stomatologic. O zi frumoasa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingii inflamate (gingivite).. tratament?
- 3gingivita si ganglioni gat
- 1Gingivita?
- 12de cativa ani imi sangereaza gingiile
- 4De 2 zile ma doare maseaua
- 7Mugure blocat
- 6De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile
- 3Durere gingie masea..cauza?
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 1Gingivita?
- 7Afectiune gingivala
- 3durere gingivala
- 12gingivita
- 2Gingivita se vindeca?
- 1Gingivita
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: