Durere gingie masea..cauza?
![Ciprian Simu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua.
In urma cu o saptamana si jumatate, am fost la dentist pentru a-mi rezolva o carie. Maseaua nu durea deloc. Ca sa imi poate lucra, dentista mi-a pus o clema metalica pe masea..dar pentru ca aceasta nu s-a fixat..mi-a taiat cu bisturiul o bucata din gingie (cabinetul este impecabil, aparatura noua). Mi-a pus clema, a pus un fel de panza verde ca sa poata lucra doar pe acea masea, si mi-a pus o plomba cu ionomeri. Totul ok..insa dupa 2 zile au inceput niste dureri usoare de gingie. De o saptamana, cam odata la 10 ore iau un ibuprofen, ca sa ma lase durerea. Zona in care s-a lucrat este EXTREM de sensibila la rece. Din ce cauza se intampla toate acestea? Cand am fost sa ma vada..dupa cateva zile..mi-a suflat doar FOARTE PUTIN aer rece in acea zona, si am simtit discomfort. Ea mi-a spus ca gingia nu este vindecata total, si din aceasta cauza. Dar deja ma deranjeaza si maseaua, si durerea migreaza si spre maseaua de jos. Deja nu mai stiu ce ma doare. Se poate sa fie de la gingie? Mentionez ca atunci cand isi face ibuprofenul efectul, maseaua nu este sensibila deloc (decat la rece).
In urma cu o saptamana si jumatate, am fost la dentist pentru a-mi rezolva o carie. Maseaua nu durea deloc. Ca sa imi poate lucra, dentista mi-a pus o clema metalica pe masea..dar pentru ca aceasta nu s-a fixat..mi-a taiat cu bisturiul o bucata din gingie (cabinetul este impecabil, aparatura noua). Mi-a pus clema, a pus un fel de panza verde ca sa poata lucra doar pe acea masea, si mi-a pus o plomba cu ionomeri. Totul ok..insa dupa 2 zile au inceput niste dureri usoare de gingie. De o saptamana, cam odata la 10 ore iau un ibuprofen, ca sa ma lase durerea. Zona in care s-a lucrat este EXTREM de sensibila la rece. Din ce cauza se intampla toate acestea? Cand am fost sa ma vada..dupa cateva zile..mi-a suflat doar FOARTE PUTIN aer rece in acea zona, si am simtit discomfort. Ea mi-a spus ca gingia nu este vindecata total, si din aceasta cauza. Dar deja ma deranjeaza si maseaua, si durerea migreaza si spre maseaua de jos. Deja nu mai stiu ce ma doare. Se poate sa fie de la gingie? Mentionez ca atunci cand isi face ibuprofenul efectul, maseaua nu este sensibila deloc (decat la rece).
3 comentarii
![floare albastra](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Nu sunt sigura, dar posibil sa fi fost caria adanca si sa fie afectat nervul si probabil necesita o tratare de canal(scos nerv), poti face o radiografie sa vezi ce si cum, sau poti schimba medicul..ti-am zis nu sunt sigura, dar ma gandesc si la varianta asta..oricum mai asteapta pareri..sau mai poti astepta o zi doua, iar daca durerea continua sa ceri parerea altui doctor..
![Ciprian Simu](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
@floare albastra Multumesc pentru raspuns, deja tindeam sa cred ca nimeni nu imi va raspunde. Asa voi face..insa ma doare sufletul cand ma gandesc la tratamentul ala de canal.. O sa mai astept putin, si voi vedea dupa.
Daca mai sunt si alte pareri..va rog..
Daca mai sunt si alte pareri..va rog..
![Dr. Nitu Andreea-Diana](/arata_img.php?img=cont_41477.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
durerea la rece poate avea doua cauze:
-fie obturatia a fost adanca, aproape de nerv (asta numai medicul tau poate sa iti spuna, sau se poate vedea pe o radiografie). in acest caz durerea se poate reduce ca intensitate pana la disparitie sau, din contra, poate sa devina mai puternica, sa dureze cateva minute dupa ce indepartezi stimulul rece, ceea ce inseamna ca pulpa dentara s-a inflamat si, deci trebuie facut tratament de canal
-fie din cauza faptului ca s-a indepartat o mica parte din gingie, radacina dentara este expusa si, ea nefiind acoperita de smalt, dintele nu este izolat de stimulul rece. in acest caz, dupa ce se vindeca complet gingia, durerea va disparea.
-fie obturatia a fost adanca, aproape de nerv (asta numai medicul tau poate sa iti spuna, sau se poate vedea pe o radiografie). in acest caz durerea se poate reduce ca intensitate pana la disparitie sau, din contra, poate sa devina mai puternica, sa dureze cateva minute dupa ce indepartezi stimulul rece, ceea ce inseamna ca pulpa dentara s-a inflamat si, deci trebuie facut tratament de canal
-fie din cauza faptului ca s-a indepartat o mica parte din gingie, radacina dentara este expusa si, ea nefiind acoperita de smalt, dintele nu este izolat de stimulul rece. in acest caz, dupa ce se vindeca complet gingia, durerea va disparea.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4am gingivita tartrara.
- 3gingivita si ganglioni gat
- 16Gingivita cronica avansata...tratament?
- 12de cativa ani imi sangereaza gingiile
- 4De 2 zile ma doare maseaua
- 7Maseaua de minte, durere si gingie umflata
- 6De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile
- 3puroi dupa extractie
- 1Gingivita?
- 3Imi ies gingiile printre dinti
- 3durere gingivala
- 2sangerare gingii
- 12gingivita
- 4Halena, inceput de gingivita
- 2Gingivita se vindeca?
- 1Gingivita
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Mai multe informații despre: Gingivita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: