gingivita
Se poate extinde gingivita si la ochi?imi cam curge un ochi.
12 comentarii
Buna ziua, gingivita este localizata, dupa cum sugereaza si numele, strict la gingie. :)
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: sunteti umflat in partea in care aveti probleme cu ochiul? Probleme dentare maxilare? Dureri in zona sinusului?
Cat mai multe detalii ne-ar ajuta sa punem un diagnostic sau macar sa va trimitem undeva sa va rezolvati problema!
O zi buna!
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: sunteti umflat in partea in care aveti probleme cu ochiul? Probleme dentare maxilare? Dureri in zona sinusului?
Cat mai multe detalii ne-ar ajuta sa punem un diagnostic sau macar sa va trimitem undeva sa va rezolvati problema!
O zi buna!
pai nu sunt..dar cateodata sunt mai rosu la fata..ochiu imi curge 1data/zi si ustura..pai am citit ca gingivita se extinde, focarul bacterian se poate extinde la inima si chiar da sepsis..se duc prin sange bacteriile..gingivita e de demult..
Nu zic ca ati citit gresit, dar gingivita netratata da cel mult intr-o boala parodontala.
Problemele enumerate de dumneavoastra pot aparea in cazul unor focare infectioase dentare lasate netratate si care evolueaza in timp (de exemplu un nerv "mort" lasat netratat poate duce la probleme de acest fel, dar stresez ca acest lucru nu se intampla la toata lumea. In general pacientii cei mai predispusi sunt cei cu probleme de sanatate generale si imunitate scazuta - caz in care organismul nu se poate apara in fata unei infectii si bacteriile pot difuza si trece in circulatia generala etc)
Daca nu aveti probleme dentare, va sugerez sa mergeti la un oftalmolog sa va faca un control. Problema poate fi strict de la ochi.
Gingivita ar trebui bineinteles tratata si ea, deoarece in timp se va agrava si va duce la boala parodontala - daca nu a dus deja - ajungandu-se la mobilitati dentare avansate si retractii gingivale si osoase.
Problemele enumerate de dumneavoastra pot aparea in cazul unor focare infectioase dentare lasate netratate si care evolueaza in timp (de exemplu un nerv "mort" lasat netratat poate duce la probleme de acest fel, dar stresez ca acest lucru nu se intampla la toata lumea. In general pacientii cei mai predispusi sunt cei cu probleme de sanatate generale si imunitate scazuta - caz in care organismul nu se poate apara in fata unei infectii si bacteriile pot difuza si trece in circulatia generala etc)
Daca nu aveti probleme dentare, va sugerez sa mergeti la un oftalmolog sa va faca un control. Problema poate fi strict de la ochi.
Gingivita ar trebui bineinteles tratata si ea, deoarece in timp se va agrava si va duce la boala parodontala - daca nu a dus deja - ajungandu-se la mobilitati dentare avansate si retractii gingivale si osoase.
trebuia sa mai scot 2 dinti, dar nu am mai fost la stomatolog..am si hepatita..
Dumneavoastra sunteti exact genul de pacient despre care vorbeam - sistem imunitar tarat. Ar trebui tratate toate problemele stomatologice cat mai urgent (de preferat toate extractiile facute sub protectie de antibiotic pentru siguranta dumneavoastra)
O seara buna!
O seara buna!
da dar nu am sist imunocompromis..nu sunt imunodeprimat..tot mai e ok sist imunitar la hepatita..la hiv stiu ca e imunodeprimat..poate sist imunitar e concentrat la hepatita cel mai mult..
si cu antib nu prea sunt de acord..asa mi a dat si dr stomatolog care mi a scos un dinte anu trecut augmentin 1g 5 zile si aveam niste reactii digestive urate, poate nici acu nu stiu daca flora digestiva e refacuta complet..prea tare a fost augmentinul, n as mai lua antibiotic data viitoare..inca mai cred ca trebuie sa se refaca flora dupa antib trecut!!
Hepatita = o boală infecțioasă de natură virală, microbiană sau toxică a ficatului care constă în distrugerea celulelor hepatice
Imunitatea = este însușirea organismului de a opune rezistență în fața activității microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, capacitatea lui de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea.
Antibioticul este necesar in cazul dumneavoastra deoarece in timpul unei manopere sangerande, se produce o bacteriemie tranzitorie (patrunderea bacteriilor in sange). In mod normal organismul se poate apara singur, dar la un pacient cu sistemul tarat, este necesara o protectie suplimentara.
Antibioticul trebuie in general luat cu un probiotic pentru protectia si refacerea florei digestive. Daca aveati reactii digestive neplacute, ar fi trebuit sa vorbiti cu medicul dumneavoastra sa vedeti daca nu va poate micsora gramajul de Augmentin (in loc de 1g sa fie 500 mg de exemplu)
Imunitatea = este însușirea organismului de a opune rezistență în fața activității microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, capacitatea lui de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea.
Antibioticul este necesar in cazul dumneavoastra deoarece in timpul unei manopere sangerande, se produce o bacteriemie tranzitorie (patrunderea bacteriilor in sange). In mod normal organismul se poate apara singur, dar la un pacient cu sistemul tarat, este necesara o protectie suplimentara.
Antibioticul trebuie in general luat cu un probiotic pentru protectia si refacerea florei digestive. Daca aveati reactii digestive neplacute, ar fi trebuit sa vorbiti cu medicul dumneavoastra sa vedeti daca nu va poate micsora gramajul de Augmentin (in loc de 1g sa fie 500 mg de exemplu)
nu am sist tarat..imunodeprimati il au din cate stiu..cei cu hiv si alte boli sunt imunodeprimati..eu zic ca sist imunitar e bun ca aveam virus nedectabil..nu am incredere in probiotice, nu introduc in mine milioane de bacterii, poate probiotic doar prin alimentatie..
pai da sist imunitar are rezistenta..asttel as fi in sepsis..
ce manopera..numai cand ma spal pe dinti, curge sange si astfel inghit sange de la gingii, a patruns de mult in circulatie zic eu, de aceea suspectez ca si la ochi e din cauza gingivitei..poate pe perna ochiu a intrat si in contact cu saliva de la gingii cand dormeam..asa ca s ar putea sa am dreptate..
Buna seara,
Gingivita este de mai multe tipuri. Gingivita simpla, necomplicata(de cauza microbiana-prin placa bacteriana) reprezinta o inflamtie a papilei si a marginii gingivale libere, mai rar a gingiei fixe.
Ca si semne clinice avem:
1. sangerarea gingivala (principalul semn) la periaj, la atingerea si presiunea exercitata de unele alimente in timpul masticatiei;
2.culoarea rosie deschisa a gingiei
3.marirea de volum a papilelor gingivale si a marginii gingivale libere
4.modificari ale aspectului gingiei, aceasta devine neteda si lucioasa.
Netratata, gingivita se agraveaza si poate duce in timp la parodontita.
Faptul ca aveti si heptita, poate accelera inflamatia gingivala.
Concluzie: gingivita nu se extinde la ochi! Asa cum a spus si colega mea, mergeti la un consult oftalmologic pentru a rezolva problema la ochi si la un consult stomatologic pentru a scapa de problemele de origine dentara care intretin inflamatia gingivala.
O seara buna.
Gingivita este de mai multe tipuri. Gingivita simpla, necomplicata(de cauza microbiana-prin placa bacteriana) reprezinta o inflamtie a papilei si a marginii gingivale libere, mai rar a gingiei fixe.
Ca si semne clinice avem:
1. sangerarea gingivala (principalul semn) la periaj, la atingerea si presiunea exercitata de unele alimente in timpul masticatiei;
2.culoarea rosie deschisa a gingiei
3.marirea de volum a papilelor gingivale si a marginii gingivale libere
4.modificari ale aspectului gingiei, aceasta devine neteda si lucioasa.
Netratata, gingivita se agraveaza si poate duce in timp la parodontita.
Faptul ca aveti si heptita, poate accelera inflamatia gingivala.
Concluzie: gingivita nu se extinde la ochi! Asa cum a spus si colega mea, mergeti la un consult oftalmologic pentru a rezolva problema la ochi si la un consult stomatologic pentru a scapa de problemele de origine dentara care intretin inflamatia gingivala.
O seara buna.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingii inflamate (gingivite).. tratament?
- 4dureri de gingii
- 3gingivita? paradontoza?
- 3puroi dupa extractie
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 7Afectiune gingivala
- 7Gingie umflata
- 3Imi ies gingiile printre dinti
- 3durere gingivala
- 3Aparatul dentar
- 4Halena, inceput de gingivita
- 1Gingivita
- 2Ajutor.Gingii roșii și inflamate plus infecții la masele cu roșeață și umflaturi in gingie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: