Gât sensibil și uneori simțuri slabite

20-04-2020
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
Salutare!
Acum doua săptămâni m-am răcit după ce Intr o noapte la servici am tras aer foarte rece. Atât de rece încât simțeam că mă "arde" până în piept când îl respiram. Am avut temperatura și frisoane vreo 3 zile, doctorul de familie mi-a prescris antibiotic pe 7 zile. L-am luat complet, Kalcid 500mg.
Gâtul nu mă deranja foarte tare la început, nici nu am tușit in tot timpul simptomelor ce va descriu aici.
După ce au trecut febră și frisoanele m-a apucat o durere in gat in mijloc undeva, puțin pe o parte, cred că era un ganglion, însă a trecut după o săptămână abia..
Acum că a trecut durerea am rămas cu gâtul foarte sensibil. Adică dacă ies afara si trag aerul de afara, chiar daca e cald, îl simt ca și aer rece. Chiar și aerul din casa se simte ca și aer rece. Pe langa gâtul foarte sensibil, de obicei gustul și mirosul sunt foarte slabe. Mă tem sa nu mă răcesc iar, pentru ca eu normal de la aer rece mă răcesc destul de ușor..
Deja stau cu nasul înfundat seara. Ce i drept eu cu nasul și mucusul am ceva probleme de genul de mai mult timp, însă nu m-a deranjat prea tare. Mă gândesc că o fi o sinuzita.
Dar acum cel mai tare mă stresează gâtul..că nu mi trece, nu și revine la normal. Iar la servici aerul este destul de mult cu praf și rece uneori. Mă tem sa nu răcesc iar.
Ce pot sa i fac? L-am "otrăvit" cu cate pastile de supt am luat? Pentru că două săptămâni am supt. Prima săptămână strepsils apoi cealaltă tantum verde.
Mulțumesc!
5 comentarii
0
20-04-2020, ora 17:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Dispariție gust miros este un semn a coronavirus ului.
Ai făcut testul?
0
20-04-2020, ora 20:46
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
Nu.
Dar am doar momente când este mai slabit. De exemplu azi nu am avut probleme cu gustul, mirosul sau sensibilitatea.
0
20-04-2020, ora 22:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Alt motiv careduce la sensibilitatea gatului. Este refluxul gastro esofagian în somn.
Asa ca selectează corect alimentația și gatul își revine în lipsa iritației cu acidul gastric
0
21-04-2020, ora 00:58
hardstyle
Nu este medic/terapeut
hardstyle
Multumesc de răspunsuri.
Îmi puteți spune ce alimente ar trebui sa evit o perioada?
Și cum se explică faptul că apărut problema aceasta fix după răceala? Deși nu am simptome de reflux gastro esofagian in timpul somnului.
0
21-04-2020, ora 11:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
După răceală se accentuează fiindcă pastilele luate. Agravează problema gastro intestinala care o duci asimptomatic de mulți ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •