Senzație de papila mărită în gât în spatele limbii

Bună ziua,
Am 24 ani și anul trecut am fost diagnosticată cu reflux gastroesofagian silențios. Nu am regurgitatie acidă de fiecare data. Doar foarte rar. De obicei, simt senzație de durere în capul stomacului si de plin după fiecare masă și regurgitatie simplă. Tot anul trecut am fost la Orl dar și la gastroenterologie din cauza unei senzații de nod în gât pe partea dreaptă. Mi-au fost prescrise Gaviscon, motilium si Controloc.
Totul a fost bine și frumos, până acum doua luni când într-o dimineață m-am trezit cu o senzație de jenă in gât ca un bob de mac / fir de păr/papila inflamata tot pe partea dreapta care nu dispărea. Se intensifica după fiecare masă.
În prezent, s-a extins și spre partea stânga însă doar intermitent dar permanent pe dreapta. Menționez ca nu mănânc dulciuri, pâine, acru, prăjit, acidulat și sunt destul de anxioasa când vine vorba de boli. Sunt cu psihicul la pământ. Acum sunt pe tratament cu Spasmomen, Gaviscon si Motilium.
Ce este aceasta senzație de papila pe spatele limbii care pendulează între stânga și dreapta? Si cum as putea scăpa de ea?
Am 24 ani și anul trecut am fost diagnosticată cu reflux gastroesofagian silențios. Nu am regurgitatie acidă de fiecare data. Doar foarte rar. De obicei, simt senzație de durere în capul stomacului si de plin după fiecare masă și regurgitatie simplă. Tot anul trecut am fost la Orl dar și la gastroenterologie din cauza unei senzații de nod în gât pe partea dreaptă. Mi-au fost prescrise Gaviscon, motilium si Controloc.
Totul a fost bine și frumos, până acum doua luni când într-o dimineață m-am trezit cu o senzație de jenă in gât ca un bob de mac / fir de păr/papila inflamata tot pe partea dreapta care nu dispărea. Se intensifica după fiecare masă.
În prezent, s-a extins și spre partea stânga însă doar intermitent dar permanent pe dreapta. Menționez ca nu mănânc dulciuri, pâine, acru, prăjit, acidulat și sunt destul de anxioasa când vine vorba de boli. Sunt cu psihicul la pământ. Acum sunt pe tratament cu Spasmomen, Gaviscon si Motilium.
Ce este aceasta senzație de papila pe spatele limbii care pendulează între stânga și dreapta? Si cum as putea scăpa de ea?
3 comentarii

problemele digestive se trataeza complet doar daca se tine si un regim alimentar foarte corect ales
altfel in somn.. mai poate urca acidul si se irita faringele
local se poate folosi apa de gura stomatologica dupa fiecare masa si Anaftin sprey
altfel in somn.. mai poate urca acidul si se irita faringele
local se poate folosi apa de gura stomatologica dupa fiecare masa si Anaftin sprey

Vă mulțumesc mult pentru răspuns. De asemenea, este posibil să fie vorba și de vreo afecțiune tiroidiana, în ceea ce privește senzația de nod in gât pe partea dreaptă?

Sau poate stresul cauza o mărire a papilelor din spatele limbii? Ultimele luni au fost destul de agitate

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12durere gat
- 6corp strain in gat
- 30Coaja de mar in gat
- 9hipotiroidita - tratament cu Euthrox
- 7faringita cronica
- 64gat inflamat de mai bine de o luna si cu un nod cand inghit
- 4Senzatie de ceva in gat.
- 3Durere in zona sternului, senzatie de nod in gat (gheara in gat etc)
- 1Jena in gat persistenta
- 1Senzatie de ceva in gat
- 1nod in gat si probleme la inghitire
- 4nod în gat, disconfort la inghitire
- 1Pete albe in gat
- 1Durere in gat la pipaire si la inghitire asociata cu iritatie
- 3Amigdala umflata si dureri gat/ureche
- 5Probleme cu gatul
- 1Senzatie de nod in git dupa masa
- 9Nod in gat si senzatie de a-mi drege gatul
- 1Senzație de ceva în gât
- 3Iritatie si gat uscat