Frică de boli cu transmitere sexuală | Forumul Medical ROmedic

Frică de boli cu transmitere sexuală

19-03-2022
MONICAMONICAMONI
Nu este medic/terapeut
MONICAMONICAMONI
Bună ziua! Scriu pe acest forum deoarece la toate întrebările pe care le-am adresat până acum am primit răspunsuri foarte bune si sper sa fie la fel și de data aceasta. Acum câțiva ani, aproximativ 5, când eram mai tânără puțin și mult mai puțin informată despre existența bolilor cu transmitere sexuală, am avut câteva relații pasagere în care am avut contacte sexuale neprotejate. Știu ca este total greșit dar din pacate atunci nici nu știam atât de bine despre ce s-ar putea întâmpla. Acum, de o perioada de timp, nu știu de ce mi-a încolțit în minte ideea că as putea avea cumva o boala cu transmitere sexuală. Precizez ca nu am absolut niciun simptom, ma simt foarte bine, dar ma sperie faptul că, am auzit ca unele boli ( ca de exemplu HIV) pot si asimptomatice și câțiva ani buni. Mă gândeam să merg sa fac niste analize dar nu am pur și simplu curaj, îmi e foarte teamă să nu aflu că am ceva, m-ar distruge psihic și nu aș ști pur si simplu cum sa îmi anunt familia și actualul partener. In ultima vreme gândul că as putea avea ceva a devenit atât de obsesiv încât cu greu ma mai pot gândi si concentra la activitățile de zi cu zi. Scriu pe acest forum pt ca simt nevoia sa discut cu cineva si am nevoie va rog de un sfat, de o părere si de susținere! Ce ar fi mai bine sa fac, sa nu mă mai gândesc că as putea avea ceva, neavând niciun simptom sau sa merg sa îmi fac analizele? Va mulțumesc anticipat!
2 comentarii
0
19-03-2022, ora 01:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Mergeti la un dermato venerolog sa va dea lista cu analize ce trebuie facute. Mai bine sa preveniti decat sa stati cu nelinistea.
0
19-03-2022, ora 01:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Plus testul Papanicolau anual la ginecolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BărbaÈ›i: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoÈ™ti È™i ce să faci
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  • Un sondaj dezvăluie multe idei eronate privind bolile cu transmitere sexuală
  •