Curiozitate cu privire la transmiterea bolilor sexuale
Nu stiu daca am nimerit sub forumul potrivit dar...Am un amic care de curand a practicat sex oral cu prietena lui. Acum cateva zile ne-am intalnit si la un moment dat mi-a oferit din berea lui. Ulterior, aflu de mica sa aventura cu prietena. In noaptea respectiva nu mi-am putut lua gandul de la faptul ca gura mea a atins intr-o oarecare masura, aceeasi gura care a fost folosita la satisfacerea partenerei. Acum, neavand prea multe cunostinte in aceasta sfera medicala a bolilor sexuale... Suna cam ciudat dar ar exista vreo sansa oricat de mica ca prin acea interactiune a buzelor mele cu sticla, sa fi primit vreun "parazit" in corp? Exista boli cu transmitere in acest fel? Astept raspunsuri. Multumesc in avans!
3 comentarii
Din pacate marea majoritate a bolilor cu transmitere sexuala se transmit si in acest fel. Regula generala de transmitere a BTS-urilor este prin intermediul fluidelor corpului: sange, saliva, sperma, etc. Cu alte cuvinte, daca intrati in contact cu fluidele corpului unei persoane infectate exista riscul sa contactati boala. Riscul este mai mare sau mai mic, in functie de unele elemente dar este demn de luat in seama.
Exista si situatia, inselatoare, in care persoana infectata este asimptomatica (nu arata simptomele bolii), este cazul HPV, in care barbatii sunt doar purtatori; mai mult decat atat acest virus se ia prin simplul contact cu pielea infectata.
Sexul oral poate fi calea pentru o multime de probleme, si este asociat cu riscuri crescute de cancer de gura si de gat.
Va recomand sa aveti grija "unde puneti gura" si sa va informati temeinic despre BTS.
Exista si situatia, inselatoare, in care persoana infectata este asimptomatica (nu arata simptomele bolii), este cazul HPV, in care barbatii sunt doar purtatori; mai mult decat atat acest virus se ia prin simplul contact cu pielea infectata.
Sexul oral poate fi calea pentru o multime de probleme, si este asociat cu riscuri crescute de cancer de gura si de gat.
Va recomand sa aveti grija "unde puneti gura" si sa va informati temeinic despre BTS.
Multumesc pentru raspuns! Ar trebui sa ma ingrijorez? Ce sugerati in continuare?
Nimic. Daca apare vreodata vreun simptom mergeti la doctor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Boli cu transmitere sexuala
- 5Tratament cu pastile homeopatice - boli cu transmitere sexuala
- 3Care este riscul de a fi infectat?
- 10Ce analize? Unde? Va rog raspundeti!
- 8oare e infectie urinara sau am contactat vreun BTS?:-s
- 7transmiterea bolilor sexuale!
- 6am o BTS si nu stiu ce este, nu am gasit tratament.
- 6se pot lua boli prin saliva cainelui pe penis?
- 14va rog ajutor - HIV?
- 22Astept raspunsul la testul hiv. Sunt terminata psihic!
- 4Oare e ceva ce as fi putut lua de la acea prostituata?
- 16Top 12 BTS
- 7BTS - Ajutor !
- 3contact sexual neprotejat cu o alta fata decat prietena mea
- 4infectie cu hiv vreau un raspuns
- 5la oarecare laborator mi-ar iesi la analize si eventualele boli de la contact sexual?
- 3test bts
- 4Am contactat vreo boala incurabila sau am fost pe muchie de cutit?
- 2Dureri musculare + Oboseala - 6 luni
Mai multe informații despre: Bolile cu transmitere sexuala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: