Test Papanicolau - bolile cu transmitere sexuala
As vrea sa stiu si eu daca un test Papanicolau releva existenta unei boli cu transmitere sexuala?
Mi-am facut un test Papanicolau si rezultatele spun asa:frotiu inflamato si papanicolau II.La sugestii scrie control citologic anual.Ce inseamna asta?mersi
Mi-am facut un test Papanicolau si rezultatele spun asa:frotiu inflamato si papanicolau II.La sugestii scrie control citologic anual.Ce inseamna asta?mersi
6 comentarii
Und pot sa vad rasp la intreb mea?mersi mult
buna, din cate stiu prin testul papanicolau poti afla daca ai o problema, dat nu iti poate spune exact despre ce poate fi vorba, in caz de ceva trebuie investigat mai departe, iar in controlul citologic se face testul papanicolau, deci fa-l anual daca asa iti spune pt a vedea daca exista schimbari.sper sa fi bine
buna, ceea ce poti sa-ti spun eu e ca testul papanicolau se face anual (asa e bine ) si e pentru depistarea cancerului de col.Orice femeie care are viata sexuala e indicat sa-l faca.Rezultatul tau este bun insa probabil ca ai si o inflamatie netratata(indicat ar fi fost sa ti-l citeasca medicul )Legat d unele boli cu transmitere sexuala.le poate depista, aici ma refer mai mult de infectiile date de virusi si care prin natura lor sunt puternice si necesita o urmarire mai atenta a colului uterin toata viata. Daca exista suspiciunea de boala cu transmitere sexuala asta o poti afla atit prin dozari din singe cit si prin analiza secretiei vaginale.Ti-as recomanda sa mergi la un medic.restul hotariti impreuna, dupa caz
am avut o histerectomie totala la 49 de ani, acu 1 an si 9 luni si vreau sa stiu daca mai trebuie sa fac testul papanicolau pentru ca raspunsurile medicilor pe care i-am intrebat au fost si da si nu, eu nemaistiind ce sa fac.
buna ziua!
recent am facut un test papanicolau cu urmatoarele rezultate: scurgeri vaginale, frotiu satisfacator aspectul colului: fara leziuni vizibile, infectii trichomonas, modificari reactive inflamatie, epiteliu glandular: AGC NOS. Va rog sa-mi traduceti acest test si ce ar trebui sa iau ptr infectia cu trichomonas. Va multumesc.
recent am facut un test papanicolau cu urmatoarele rezultate: scurgeri vaginale, frotiu satisfacator aspectul colului: fara leziuni vizibile, infectii trichomonas, modificari reactive inflamatie, epiteliu glandular: AGC NOS. Va rog sa-mi traduceti acest test si ce ar trebui sa iau ptr infectia cu trichomonas. Va multumesc.
Buna!
Am si eu o mica problema pe care nu am resit sa o rezolv la ginecolog... Mi-am facut un test Papanicolau ptr ca aveam o secretie albicioasa vascoasa, nu foarte urat mirositoare, iar in timpul contactului sexual si mai ales dupa aveam o usturime, roseata si simteam ca se cresteaza pielea din jurul vaginului. In urma testului mi-a iesit Infectii: Cocobabili si Observatii: frotiul indeplineste criteriul de celularitate minima, celulele zonei de transformare/endocervicale absente, prezenta de celulue superficiale si celule intermediare fara atipii nucleare, dispuse in placare izolate, celule parabazale rare, hematii prezente in nr moderat crescut, rare RMn-uri izolate, celule acoperite de coci si concluzia FROTIU INFLAMATOR. Mi s-a dat tratament pentru 6zile cu: cervugyd ovule seara, poligynax ovule dimineata si spalaturi vaginale cu tantum rossa. Am luat tratamentul o data si acum am mai cumparat reteta inca o data si nu am scapat de problema cu secretia alba si mai ales de usturime, doar de problema urat mirositoare. Dati-mi un sfat pentru acea usturime... Ce este?
Am si eu o mica problema pe care nu am resit sa o rezolv la ginecolog... Mi-am facut un test Papanicolau ptr ca aveam o secretie albicioasa vascoasa, nu foarte urat mirositoare, iar in timpul contactului sexual si mai ales dupa aveam o usturime, roseata si simteam ca se cresteaza pielea din jurul vaginului. In urma testului mi-a iesit Infectii: Cocobabili si Observatii: frotiul indeplineste criteriul de celularitate minima, celulele zonei de transformare/endocervicale absente, prezenta de celulue superficiale si celule intermediare fara atipii nucleare, dispuse in placare izolate, celule parabazale rare, hematii prezente in nr moderat crescut, rare RMn-uri izolate, celule acoperite de coci si concluzia FROTIU INFLAMATOR. Mi s-a dat tratament pentru 6zile cu: cervugyd ovule seara, poligynax ovule dimineata si spalaturi vaginale cu tantum rossa. Am luat tratamentul o data si acum am mai cumparat reteta inca o data si nu am scapat de problema cu secretia alba si mai ales de usturime, doar de problema urat mirositoare. Dati-mi un sfat pentru acea usturime... Ce este?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2analize papanicolau
- 4Rezultat papanicolau
- 2mi-am facut testul papanicolau si rezultatul a iesit bine, parca sunt cateva probleme
- 7E o boala cu transmitere sexuala?
- 5displazie col CIN II
- 5Papanicolau la Medsana sau Medicover?
- 4interpretare rezultate
- 1Mi-e teama!
- 5interpret.analize: test babes papanicolau; secretie vaginala
- 3Biopsie cervicala
- 2test papanicolau
- 4rog interpretare test papanicolau
- 3Am facut un test Papanicolau si examen secretie
- 2interpreatare test papanicolau
- 3Boli cu transmitere sexuala!
- 2test papanicolau
- 0Interpretare analize PAP.
- 0Papanicolau