transmiterea bolilor sexuale!
buna ziua.dechid acest topic cu o oarecare indignare si teama totodata datorata articolelor pe care le-am tot citit prin intermediul internetului.am inteles ca aceste BTS ma refer cu precadere la bacterii precum gonococul sau chlamidia (care sunt cele mai des intalnite ) se transmit prin sex nromal, anal si oral.deci prin orice forma de sex.dar se spune ca nu numai.si aici intru putin in amanunt deoarece sunt zeci de site-uri care afirma cu tarie ca aceste bts nu se pot transmite prin alte cai decat cele descrise mai sus.iar alte ca exista posibilitate fara discutie.sau altele cum ca este mai putin probabil.efectiv eu nu stiu ce sa mai cred.din moment ce pe un site citesc ca nu se iau altfel...pe urmatorul ca se iau.chestia asta am observat-o si pe site-uri din afara.caci credeti-ma am luni bune de cand ma tot documentez prin intermediul internetului.Spre ex se spune ca nu te poti infecta prin sarut, sau consumand lichid din acelasi pahar, sau dupa wc, prosoape, clante, piscine, lenjerie intinma, etc.In alta parte observi chair afirmatiile unor doctori cum ca acesti microbi (chlamidii, gonococi, trichomonas, etc) se iau din piscine, de pe prosoape, lenjerii intime schimbate, etc fara probleme si ca sunt foarte multe cazuri de infectare in acest mod.Va spun cu toata sinceritatea ca eu nu stiu ce sa mai cred.si v-as fi recnuoscatoare pt niste informatii in special de la niste persoane avizate, doctori, asistenti medicali sau care lucreaza in laborator, si nu numai chiar si parerile unor persoane care s-au documentat asupra unor astfel de probleme.As dori niste informatii clare si concrete in aceasta privinta si deasemenea:
1.prin sarut se spune ca nu se pot transmite BTS..dar daca sarutul este cu limba.at nu este contact asemanator celui organ genital (infectat) si gura ??nu tot 2 mucoase care intra in contact una cu celalalta?asa cum iarasi o gura infectata cu bts poate trasnmite bacteria mucoasei genitale...ma gandesc ca intre gura(limba) si gura altei persoane se poate face transferul unor astfel de infectii??
2.daca se bea dupa cineva infectat(in cav bucala)..se zice k nu te poti infecta si tu!!! ???dar daca saliva acelei persoane ramane pe pahar (caci acest lucru nu-l poti observa si controla mereu) si din moment ce acesti virusi nu sunt vizibili cu ochiul liber at nu cumva te poti infecta(sau sa zicem ca mananci cu aceasi furculita ) si alte astfel de ex in acest caz !!!?
3.daca cineva infectat isi at zona genitala si apoi atinge diferite suprafete (ma gandesc spre ex la o chiuveta, un robinet, o clanta de usa, etc) si apoi vine altul si atinge aceasta suprafata (in urmatoarele minute deoarece am inteles ca bacteriile de acest gen nu rez in mediu prea mult) si apoi sa zicem ca mananca sau isi introduce degetul intamplator in gura...at este posibil sa se infecteze ????
4.cum este posibli sa te infectezi dintr-o piscina sau de pe un prosop ??mai ales in apa ma gandesc ca aceste bacterii ar trebui sa moara!!
Pt cei care vor sa isi puna mintea la contributie si sa se documenteze si mai ales pt cei care stiu deja aceste informatii, , ma refer la persoane ce lucreaza in domeniul medical.eu cel putin sunt recunoscatoare pt lamuririle aduse.sanatate si mult respect,
1.prin sarut se spune ca nu se pot transmite BTS..dar daca sarutul este cu limba.at nu este contact asemanator celui organ genital (infectat) si gura ??nu tot 2 mucoase care intra in contact una cu celalalta?asa cum iarasi o gura infectata cu bts poate trasnmite bacteria mucoasei genitale...ma gandesc ca intre gura(limba) si gura altei persoane se poate face transferul unor astfel de infectii??
2.daca se bea dupa cineva infectat(in cav bucala)..se zice k nu te poti infecta si tu!!! ???dar daca saliva acelei persoane ramane pe pahar (caci acest lucru nu-l poti observa si controla mereu) si din moment ce acesti virusi nu sunt vizibili cu ochiul liber at nu cumva te poti infecta(sau sa zicem ca mananci cu aceasi furculita ) si alte astfel de ex in acest caz !!!?
3.daca cineva infectat isi at zona genitala si apoi atinge diferite suprafete (ma gandesc spre ex la o chiuveta, un robinet, o clanta de usa, etc) si apoi vine altul si atinge aceasta suprafata (in urmatoarele minute deoarece am inteles ca bacteriile de acest gen nu rez in mediu prea mult) si apoi sa zicem ca mananca sau isi introduce degetul intamplator in gura...at este posibil sa se infecteze ????
4.cum este posibli sa te infectezi dintr-o piscina sau de pe un prosop ??mai ales in apa ma gandesc ca aceste bacterii ar trebui sa moara!!
Pt cei care vor sa isi puna mintea la contributie si sa se documenteze si mai ales pt cei care stiu deja aceste informatii, , ma refer la persoane ce lucreaza in domeniul medical.eu cel putin sunt recunoscatoare pt lamuririle aduse.sanatate si mult respect,
7 comentarii
Un post luuuuuung cit un contact scurt ;)
pai cheia tuturor nedumeririlor tale e ideea de " solutie de continuitate".Adica existenta unei gauri in bariera de protectie normala a mucoaselor.Pe scurt, daco o freci prea mult ajunge sa singereze si din secretia vaginala sau bucala microbu trece in sinngele "victimei".Sau e vorba de leziuni preexistente:ai o mica rana in gura, ai prins in gura ceva tare, gros si infectat, microbu a trecut din secretiile bolnave i nsingele sanatos.Invers e mai greu:daca ai organu intact, fara zgirieturi sau zone excesiv de frecate, poti sa faci sex si cu SIDA in persoana ca nu ai nimicDe aia e prezervativu cel mai sigur:nu permite contactu intre mucoase, si chiar daca una e ranita, nu vine in contact cu secretiile infectate.Da si cind se rupe prezervativu.
pai cheia tuturor nedumeririlor tale e ideea de " solutie de continuitate".Adica existenta unei gauri in bariera de protectie normala a mucoaselor.Pe scurt, daco o freci prea mult ajunge sa singereze si din secretia vaginala sau bucala microbu trece in sinngele "victimei".Sau e vorba de leziuni preexistente:ai o mica rana in gura, ai prins in gura ceva tare, gros si infectat, microbu a trecut din secretiile bolnave i nsingele sanatos.Invers e mai greu:daca ai organu intact, fara zgirieturi sau zone excesiv de frecate, poti sa faci sex si cu SIDA in persoana ca nu ai nimicDe aia e prezervativu cel mai sigur:nu permite contactu intre mucoase, si chiar daca una e ranita, nu vine in contact cu secretiile infectate.Da si cind se rupe prezervativu.
apreciez foarte mult interventia dvs.dar mi se pare totusi ironica si putin pe langa subiect.eu am expus niste modalitati prin care as dori sa stiu daca cineva se poate infecta, din moment ce literatura de specialitate gasita pe internet este foarte vaga foarte neclara si ca sa fiu la obiect pe o pagina iti zice intr-un fel si pe urmatoarea exact contradictoriu.este logic ca daca se rupe un prezervativ te poti infecta.cum este si logic ca avand rani in zonele ce intra in contact vor creste si sansa de infectare.eu nu ma refeream in acel "lung" post pe kre l-am redactat la metodele clasice si conventionale de infectare.care sunt la mintea unui elev de cls a 4 a.eu am expus niste situatii mai speciale prin care as dori sa stiu daca te poti infecta cu astfel de bacterii.dak da...in ce masura.si tot asa!! desi nu cred k ati citit tot...eu va sunt recunoscatoare pt lamuririle aduse.
Scuze daca ti s-a parut ca sint ironic...nu am raspuns punctual ci doar ti-am oferit cheia respunsului.Acum hai sa iti raspund la 1-2puncte pina ce ma plictisesc
Deci
1microbu e in saliva.Dca 2 se saruta, elpoate trece in saliva celuilalt.Daca celalalt nu are leziuni pe mucoasa bucala, atunci microbu nu are unde patrunde in singe, ajunge in stomac si aici e distrus de acidu gastric.Diferentele de opinii pleaca de la a considera ca receptorul are sau nu mucoasa intacta.Microbu nu trece de pe o mucoasa pe alta ca si marinaru de pe un vas pe altul.Microbu are nevoie sa inoate in secretii(saliva...singe...secretii vaginale).Are nevoie de acest vehicul intre doua mucoase.
deja m-am plictisit...sincer nu stiu daca am explica ceea ce doreai tu.Daca nu, mai mult nu pot si las pe altul sa fie mai explicit
Deci
1microbu e in saliva.Dca 2 se saruta, elpoate trece in saliva celuilalt.Daca celalalt nu are leziuni pe mucoasa bucala, atunci microbu nu are unde patrunde in singe, ajunge in stomac si aici e distrus de acidu gastric.Diferentele de opinii pleaca de la a considera ca receptorul are sau nu mucoasa intacta.Microbu nu trece de pe o mucoasa pe alta ca si marinaru de pe un vas pe altul.Microbu are nevoie sa inoate in secretii(saliva...singe...secretii vaginale).Are nevoie de acest vehicul intre doua mucoase.
deja m-am plictisit...sincer nu stiu daca am explica ceea ce doreai tu.Daca nu, mai mult nu pot si las pe altul sa fie mai explicit
ok.eu inca odata va multumesc pt amabilitate.tot e bine sa afli macar o parte din informatii.totusi nu inteleg de ce va plictisiti asa de repede in a ajuta alte persoane.dar in fine nu este problema mea...asa ca sper ca altadata knd aveti mai mult timp si poate rabdare sa ne mai furnizati unele cunostinte din experineta dvs si sa ne mai luminati pe mine si alte persoane care poate citesc acest forum.
nu mai este nimeni pe fir sa ne aduca argumente la aceasta problema ??
Buna, sunt si eu interesata, de bolile care se transmit prin saliva. Azi dimineata dintr-o gresala, neatentie si graba, am fumat o tigara dupa un necunoscut ; care parea destul de suspect, ( adik sa aiba ceva boala sexuala. pentru ca vorbind cu el mai mult mi-am dat seama ce fel de om e...) si acum sunt foarte stresata, el mi-a intins tigara lui pentru ca o aprinse pe a mea. Si era plina de saliva, iar eu ca o ametita. am fumat din ea. Acum mi-e foarte greata... nu stiu...sper sa nu am luat ceva boala???? Poate cineva sa-mi spuna sigur ca nu am luat nici o boala. adik saliva de pe tigara putea avea microbi sau ceva si mai rau? pentru ca eu am o carie mica la un dinte si mi-e cam frica.
alo? vorbesti de boli sexuale? pai este foarte simplu cum se poate lua prin saliva...daca e boala SEXUALA ADICA PRIN TRANSMITERE SEXUALA ATA..UNII VIRUSI SUNT DOAR LOCALI ADICA ZONA DE JOS...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22sexul implica riscuri! Un sfat: nu mai faceti fara prezervativ!
- 36Condiloma acuminatum
- 6analize - ajuta ?
- 5Gonoree si Chlamydia complicatii
- 4am nevoie de tratament preventiv pt bts (foarte serios)
- 55Analize sifilis
- 16Posibila infectie ori BTS?
- 7Infectie transmisibila sexual
- 23Virusul HPV si negii genitali
- 4Teama mare! Help!
- 0Cum se poate lua Chlamydia
- 1Usturimi penis depistat clamiya, nessiea urepleasma
- 4Analize chlamydia rog interpretare
- 0Chlamydia
- 0Rezultate analize - chlamydia trachomatis IgA
- 2Chlamydia analize cum se ciresc
- 0Chlamidya persistenta, infertilitate
Mai multe informații despre: Infectiile gonococice Infectia cu Chlamydia trachomatis Bolile cu transmitere sexuala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: