Fractura tibie copil de 2 ani 8 luni
Buna seara, in data de 12 octombrie baietelul meu de 2, 8 ani si-a fracturat piciorul, diagnosticul pus este Fractura diafizara oblica tibie dreapta. Nu a fost necesara operatia, trebuie sa stea in gips 3 saptamani. Pentru diagnostic au fost facute doua radiografii, iar in cateva zile suntem programati pentru un rtg de control intermediar, unde presupun ca se vor face inca doua. Intrebearea mea este daca aceste radiografii nu sunt nocive in cazul unui copil atat de mic, si daca existe metode alternative de imagistica care se pot folosi pentru a uromari evolutia fracturii?
Multumesc.
Multumesc.
2 comentarii
Buna ziua,
Radiografiile sunt absolut obligatorii.
Consolidarea potential vicioasa (ca urmare a refuzului radiografiilor) poate duce la invaliditate pentru tot restul vietii.
Nu trebuie sa va ingrijorati in ceea ce priveste iradierea potentiala.
Pentru comparatie, eu suport iradierea a 20-50 radiografii, zilnic, de vreo 20 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Radiografiile sunt absolut obligatorii.
Consolidarea potential vicioasa (ca urmare a refuzului radiografiilor) poate duce la invaliditate pentru tot restul vietii.
Nu trebuie sa va ingrijorati in ceea ce priveste iradierea potentiala.
Pentru comparatie, eu suport iradierea a 20-50 radiografii, zilnic, de vreo 20 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc pentru raspunsul dvs. Intre timp am fost la control unde pe baza radiografiei doctorul a spus ca totul e in regula si copilul trebuie sa mai stea in gips inca 2 saptamani, cu precizarea sa nu calce pe picior. Totusi nu am aflat ce urmeaza dupa aceste 2 saptamani, de aceea va intreb pe dvs. daca gipsul va fi scos definitiv sau inlocuit cu o orteza? Se mai poate deplasa osul in acest timp? Atasez si radiografia daca aveti amabilitatea sa va uitati si sa confirmati daca totul e OK. Multumesc.
https://postimg.cc/2qP4vhS9
https://postimg.cc/2qP4vhS9
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Fractura de tibie la copil de 1.5 ani
- 5fractura cominutiva deschisa tibie+ peroneu
- 6fractura platoul tibial.. cam cat timp mai trebuie sa stau fara sa pun in pamant piciorul?
- 6recuperare dupa fractura de tibie si peroneu
- 3fractura de tibie
- 5fractura tibie peroneu nu se dezumfla laba piciorului
- 3Durere genunchi după fractura tibie
- 10Fractura tibie
- 0Fractura tibie si peroneu deschisa
- 0Buna ziua in legatura cu operatie de tibia
- 2Fractura maleola tibiala si peroniera stanga
- 1Tibie fisurata
- 1Operație picior.
- 1Tibia rupta
- 3Fractura tibie și peroneu