Fractura tibie si peroneu la 1/3 cu usoara deplasare - cand pot calca pe picior?
Buna ziua! Fiind fractura cu usoara deplasare mi s-a recomandat imobilizare in ghips. Am 53 ani. Am stat 1 luna cu piciorul in ghips, fara sa cobor din pat. Intrebarea ar fi dupa cat timp am voie sa ma ridic si sa ma deplasez prin casa folosind carjele si dupa cat timp as putea incepe sa ma sprijin in piciorul afectat. Va trebui sa stau 3 luni in ghips sau dupa alte radiografii, s-ar putea decide indepartarea ghipsului mai repede? Va multumesc!
2 comentarii
Buna ziua,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale gambei, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde, evident, de datele D-voastra personale si mai ales de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale gambei, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde, evident, de datele D-voastra personale si mai ales de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Posibil pt fractura d voastră sa meargă tratamentul functional Sarmiento- un tratament care permite încărcarea greutății chiar după 2, 3sapt
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2fractura peroneu cu deplasare
- 0operatie fractura peroneu
- 3Fractura marginala talus stang. Diastozis peronier cu subluxatie laterala dreapta
- 6recuperare dupa fractura de tibie si peroneu
- 9Fractura peroneu cu deplasare
- 11fractura peroneu
- 1Glezna umflata de la fisura peroneu
- 10Fractura tibie
- 2Fractură de tibie
- 0Fractura tibie si peroneu deschisa
- 1Peroneu deplasat
- 1Durere in talpa piciorului dupa operatie de peroneu
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 1Fractura tibioperoniera cu diastazis piciorul stang
- 5Fractura tibie și peroneu cu deplasare
- 0Fractura tibie+fibula 1/3 distala
- 5Tibie fracturata
- 0Recuperare-osteosinteza cu tija a tibiei/ planificare sarcina inainte/dupa inalturare a ti
- 0Fractura pilon posterior tibial
Mai multe informații despre: fractura de peroneu fractura tibiei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: