Fractura tibie si peroneu la 1/3 cu usoara deplasare - cand pot calca pe picior?

Buna ziua! Fiind fractura cu usoara deplasare mi s-a recomandat imobilizare in ghips. Am 53 ani. Am stat 1 luna cu piciorul in ghips, fara sa cobor din pat. Intrebarea ar fi dupa cat timp am voie sa ma ridic si sa ma deplasez prin casa folosind carjele si dupa cat timp as putea incepe sa ma sprijin in piciorul afectat. Va trebui sa stau 3 luni in ghips sau dupa alte radiografii, s-ar putea decide indepartarea ghipsului mai repede? Va multumesc!
2 comentarii

Buna ziua,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale gambei, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde, evident, de datele D-voastra personale si mai ales de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale gambei, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde, evident, de datele D-voastra personale si mai ales de tipul fracturii (evidentiabil pe radiografii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Posibil pt fractura d voastră sa meargă tratamentul functional Sarmiento- un tratament care permite încărcarea greutății chiar după 2, 3sapt

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Fractura peroneu de acum trei saptamani + poza
- 9Fractura peroneu cu deplasare
- 29dubla fractura de tibie si peroneu
- 1Glezna umflata de la fisura peroneu
- 2Fractura Peroneu
- 1Fractura tibie cu deplasare minima
- 2Fractură de tibie
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 1Fractura tibioperoniera cu diastazis piciorul stang
- 1Fractură tibia și fibula
- 1Fractură postero-externa
- 8Fractura deschisa tibie
- 5Fractura tibie și peroneu cu deplasare
- 7Operatie de tibie
- 0Recomandare ortoped specializat in fracturi (tibie)
- 3Fractura tibie nu se consolidează după 18 săptămâni
- 2Fisura sau fractura tibia
Mai multe informații despre: fractura de peroneu fractura tibiei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: