Fractură cominutivă humerus stang

01-05-2019
Georgescu Marian
Nu este medic/terapeut
Georgescu Marian
Bună ziua ! Am suferit un traumatism prin caderea de la înăltimea de 4m. In urma acestuia diagnosticul a fost clar:Fractura cominutivă humerus stang NEER 4 parti cu luxatia capului humeral. Fractura cavitate glenoida stangă IDEBERG 1 plus ca am avut contuzie la picior stang si un hemopneumotorax drenat in UPU, in care mi s-a pus un tub de dren. In urma fracturilor am fost operat, mi-au redus fractura de Humerus pe focar deschis si mi-au facuf osteosinteza cu Placa PHILOS. Am avut in primele zile niste dureri groaznice, dar nu la umar culmea in zona unde aveam tubul de dren. Venind acasa incepeau durerile la umar, au durat cam o saptamana. Iar acum ceva zile mi s-au scos ațele la 14 zile dupa operatie. Cert este ca nu mai simt dureri unde am avut operatia, insa am observat ca incepe sa ma usture taietura cred ca e normal. Plus ca mai simt unele dureri, sau probabil e presiune nu pe umar ci pe zona omoplatului si nu stiu de ce. Este normal? Poate fi de placa PHILOS? Sau altceva? Am mana imobilizata in orteza, si trebuie tinuta 6 saptamani. Pe la jumatea lunii acestea ma duc la control. Vreau sa stiu cât va lua sa ma recuperez dupa aceaste fracturi? Si in cat timp o sa imi recuperez mobilitatea membrului stang cu umarul?
1 comentarii
0
17-05-2019, ora 07:50
Georgescu Marian
Nu este medic/terapeut
Georgescu Marian
Bună ziua ! Revin după mult timp. Am fost la control și nu mai port orteză dar am redoare musculară. Nu pot intinde mana pana la cot.. Recuperare nu pot face decat peste 2 luni, fiindca este posibil sa se rupă placa. Ce pot face in cazul redorii musculare la cot si umăr? Am voie doar sa fac miscari singur de abductie și adductie a bratului. Dar mă tine la cot muschiul si la umar in partea tricepsului din cauza redorii musculare. Va rog frumos spuneti-mi ce să fac, sunt disperat..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: