ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Fractura humerus

17-03-2014
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
Buna ziua
http://www.flickr.com/photos/120726728@N08/
linkul de mai sus trebuie pus in bara unde sint scrise adresele, apasati enter si se vad radiografiile, scuze dar am preferat sa scriu asta ca sa fiu sigur ca linkul isi atinge scopul

as vrea sa stiu daca e bine sau nu in acest momemt din punt de vedere al vindecarii
fractura humerus sting a fost in 7 feb, operatia in 8 feb, radiografiile sint de astazi 17 martie. ma sperie distanta dintre oase mi se pare prea mare.
virsta 37 ani.

va fi bine? ce trebuie sa fac ca sa fie bine? multumesc, cu respect.
11 comentarii
0
17-03-2014, ora 22:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tratamentul ideal intr-o astfel de fractura este o tija centromedulara blocata, care impiedica miscarile de rotatie ale fragmentelor si asigura si compresiune inter-fragmentara.
Este greu insa sa ne pronuntam asupra interventiilor colegilor nostri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-03-2014, ora 22:37
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
trebuie sa va spun ca metoda acesta eu in viata mea nu am mai vazut, nu inteleg cine a venit cu o asemenea idee?
in prima faza varful superior (indoit) a "tijei" depaseste cu 2 cm corticala si presupun ca impiedica miscarile umarului.
tija fiind una singura, nu da nici un fel de stabilitate in rotatie, putina in angulatie, de compresie sa nici nu vorbim.
aceaste fracturi a diafizei humerale sunt problematice, acesta este una aproape transversa, cu suprafata de fractura foarte mica si sanse nu prea bune pentru vindecare (poate pare interesanta insa sansa de vindecare este cu atat mai mare cu cat suprafata fracturii si suprafata de contact sunt mai mari)
aceste fracturi transeverse trebuie operate in asa fel ca fractura sa fie stabila atat in angulatie cat si in rotatie si sa fie o compresie cat mai buna in focarul fracturii pentru o suprafata de contact cat mai mare, acesta se poate realiza prin:
1 o placa de compresie LCDC de 4, 5 mm cu 4-4 suruburi (cel putin) - metoda complicata si destul de tehnica
2 cu o tija intramedulara zavorata (daca se poate cu o tija de compresie) - metoda simpla insa foarte scumpa
asa cum arata in acest moment nu este imposibil sa se vindece insa nu atiu ce se va intampla cu umarul? daca nu il veti misca corect o vreme indelungata se va instala o redoare articulara greu de invins
0
17-03-2014, ora 23:00
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
multumesc pt raspuns
sa inteleg ca solutia aleasa pt mine nu a fost una foarte fericita. bun. mai depate: dupa operatie mi-a disparut miscarea de rotatie dar i-am spus doctorului ca mi se pare ca troncane.a zis ca asa mi se pare mie. sincer sa fiu asta mi se pare si acum, adica tot mai e ceva miscare fara sa doara. bun si daca nu doare ce inseamna ca sudarea e ceva mai mult probabil decit posibil?

.si mie imi este greu sa inteleg dar nu am complicatie la nervul radial si probabil a evitat zona. trebuie izolat nervul, etc, prea complicat acum dar eu stiu un lucruclar pentru gasirea unui defect trebuie gasita calea pe care s-a format acel defect pt a gasi in functie de asta, o solutie.

ce fac? am incercat cu un sal, o imobilizare git dreapta cot stinga. mai am o chestie speciala de la thuasne se ansambleaza cu scai, mi se pare ceva de slaba calitate.
pina azi am luat tador intre una si 3 pastile pe zi, ma doare. azi nu prea m-a durut., noaptea am probleme cu durerea mai mult.

trebuie sa o imobilizez neaparat. cum cu ce?

ce sa fac cum si cu ce sa o imobilizez, ce sa cumpar cum sa o string, in afara de menghina dati-mi va rog o idee un sfat nu va cer raspunsul absolut, dar am nevoie sa stiu in ce directie o apuc.

azi am intrebat ce trebuie facut: trebuie pusa iar in ghips? nu. trebuie apasata cot-umar? nu. e bine.
0
17-03-2014, ora 23:13
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
adamantium, multumesc pentru comentaru

mia zis despre tija: e canalul ingust. ce sa inteleg.a fost introdusa pe un canal si se sprijina pe peretii canalului si raspunsul vroia sa spuna ca asta rezolva totul?

nu am incercat sa ridic mina deasupra capului, dar umarul pot sa-l misc cu mina in jos, pot sa-l aplec intr-o parte, sigurul loc ce nu imi place cum il simt este cirligul, apasa in exterior, o usoara usturime, prezenta, usoara jena, nu tot timpul, acum nu, aparent inca nu observ nimic grav adica eu nu observ asta nu inseamna ca nu este.
pot sa dau mina in exterior stinga, 30 de grade mai mult nu am incercat, dar miscarea devine mai grea, dar nu dureroasa adica nu se opreste intr-o durere.
simt troncanitura si aproppe de cot. adica puneti-mi va rog, loveste cumva articulatia cotului in capatul tijei? tija stiu ca e flexibila, nu stiu alte detalii. doctorul e o fire secretoasa, nu imi spune multe, aproape nimic.

cum sa imi imobilizez, cu ce ? trebuie tinuta neaparat cu palma pe burta-ombilic? eu am lasat-o mai jos ca mi-a fost frica sa nu fac pirghie si sa indepartez ceea ce este deja indepartat

cam cit dureaza pina se sudeaza, 6 luni un an?

multumesc si va astept cu interes
0
18-03-2014, ora 02:14
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
acum, dupa radiografii, se tine in putin calus sau nu exista calus? calusul e inexistent?
in conecinta e bine sa incerc sa apropii prin stringere cot sting-git dreapta? cu o cirpa-sal? pot sa cumpar ceva gata facut, cum se defineste sa stiu ce sa caut ce sa cer. idea e caam burtica si mina nu are cum sa stea drept, daca e detip buzunar, va impune rotatie in fractura.rebuie sa stau aplecat. daca nu, mina trebuie mai jos.cum sa fac? ce sa cumpar?

inainte de operatie au intrebat-verificat vizual daca pot sa misc degetele. probabil ca au adoptat solutia de ocolire a nervului.

pe unde trece tija prin interiorul osului sau pe linga?

dupa cum vedeti ma macina.

mutumesc frumos, cu respect.
0
18-03-2014, ora 20:31
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
calitatea imaginilor nu ne permite sa apreciem calusarea
in mod ideal osteosinteza ar trebui sa dea o stabilitate suficienta ca orice alta metoda de imobilizare exterioara (ghips, orteza etc) sa nu fie necesare. o imobilizare exterioara intotdeauna poate provoca o suferinta a articulatiilor imobilizate, insa cateodata trebuie acceptat riscul. la o asemenea fractura cu o tija moderna nu ar trebui nici o imobilizare suplimentara.
cum sta vindecarea in acest moment si care ar fi metoda ideala pentru a produce o stabilizare suplimentara in cazul in care intradevar mai exista o instabilitate in fractura, fara un examen fizic este imposibil de precizat.
ar trebui sa cereti parerea unui ortoped experimentat care v-ar putea examina direct si ar putea aprecia si radiografiile originale.
0
18-03-2014, ora 21:21
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
buna seara
multumesc pentru raspuns
imi cer scuze pt calitatea pozelor
abea azi am putut sa fac altele mai bune
le-am adaugat la cele existente
va rog frumos, astept un nou raspuns dupa noile poze
o sa am in vedere si o consultatie la un nou medic
deocamdata va rog frumos pe dumeavoastra, vamultumesc, cu respect
0
18-03-2014, ora 22:01
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
nu Dvs sunteti de vina de calitatea imaginilor, pur si simplu radiografiile de folie nu pot fi digitalizate ca toate detaliile sa fie la fel de bine vizibile ca si pe cea originala.
0
18-03-2014, ora 22:57
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
bun, ok, eu Am adugart noi poze, mai clare, muuult mai clare, acelasi raspuns? sint marite mult.
multumesc cu respect.
1
18-03-2014, ora 23:25
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
am vazut si radiografiile noi. eu nu vad pe ele o calusare semnificativa, insa la 6 saptamani nici nu este de asteptat ca sa se vindece fractura in totalitate. o calcifiere fine intre segmente nu poate fi apreciata din motive mai sus amintite
0
18-03-2014, ora 23:55
bogdanb1
Nu este medic/terapeut
bogdanb1
am cumparat astazi o noua orteza ce permite presiune cot umar e cu bretele cu scai, poate sa stinga tare, ampus-o pe mine, nu ma doare deloc sau ma rog un pic e ceva, citeodata, sa nu zic deloc poate par absurd, dar ca si inexistenta fata de ce a fost pina acum 2-3 zile.
am simtit si foarte mica miscare, in fractura, inspre directia pieptului putin de tot. sper sa se stringa putin cite putin mai ales daca lipseste calusul, in zona aceea e acel fragment, al treilea os ca sa zic asa...doar de citeva ori, impulsuri dupa ce am stat in pat deci motiv de deranj locat cit de cit un pic asa. adica modificari pozitionale, in fractura

multumesc, cu respect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: