Fractura humerus drept

08-01-2016
aquarius14
Nu este medic/terapeut
aquarius14
buna ziua! in urma unei cazaturi pe zapada m-am ales cu o fractura humerus drept col chirurgical fara deplasare.a doua zi de dimineata am fost la urgenta si mi-au pus bandaj tip Dessault-e foarte incomod- si mi-au zis sa-mi misc degetele cat mai mult.nu prea pot sa fac mare lucru, ma chinui cu mana stanga sa beau apa, sa mananc, sa scriu, sa ma spal etc etc. noaptea ma chinui sa dorm pt ca ma cam doare bratul.dorm pe spate, uneori pe partea opusa, dar cu greu.sunt foarte deprimata din cauza acestei situatii, ma simt inutila. simt o oboseala accentuata chiar daca nu fac mare lucru.eu sunt o persoana foarte activa dar n-am iesit din casa pt ca n-am cum sa ma imbrac.va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri:
-ce tip de miscare am voie sa fac si sa nu-mi afecteze bratul?simt ca intepenesc daca nu ma misc(ma refer la miscari sau exercitii pt partea inferioara a corpului.nu vreau sa-mi pierd tonusul muscular)
-pot sa ies din casa?
-exista un anumit tip de alimentatie care sa ma ajute la recuperare?
-cat timp dureaza imobilizarea si cand o sa pot merge la munca?(sunt contabila, deci depind de folosirea mainilor)
mentionez ca sunt femeie, luna viitoare implinesc 34 ani, cazatura s-a petrecut marti 5 ian., azi fiind vineri.deasemenea, orice sfat din partea dvs e binevenit.multumesc anticipat!!
6 comentarii
0
09-01-2016, ora 19:18
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna seara,
In cazul in care aveti fractura de col chirurgical de humerus fara deplasare, tratamentul consta doar in imobilizare cam 3-4 saptamani, apoi se incep miscarile pasive de rotatie din umar.
Eu nu mai recomand bandaj Dessault din motivele pe care deja le-ati enumerat, ci o orteza speciala de umar. Daca doriti va pot vedea la cabinet si vedem in ce stadiu sunteti.
Cu stima,
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
12-01-2016, ora 18:07
aquarius14
Nu este medic/terapeut
aquarius14
multumesc, dar sunt din Constanta. azi am fost la ortoped si mi-a zis ca pot sa fac miscare atata cat suporta bratul.asa este? si, da, mi-a aratat o orteza, numai ca am refuzat-o din cauza ca bratul lezat ramane liber, nu mai este bandajat strans in jurul osului si ma gandesc la e eventuala lezare a acestuia.intrebarea mea:chir pot sa fac miscare cum fac eu de obicei?adica pot iesi din casa sau la o mica plimbare? multumesc anticipat!
0
13-01-2016, ora 16:00
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna ziua.
Sigur ca puteti iesi afara si sa va miscati. Este chiar de dorit, insa miscare din umar nu v-as recomanda decat dupa 3 saptamani de imobilizare. Se incepe cu miscari de pendul, apoi miscari pasive si progresiv miscari active. Pe site-ul meu la capitolul Recuperare puteti gasi exercitii de acest gen.
Cu stima,
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
0
13-01-2016, ora 18:16
aquarius14
Nu este medic/terapeut
aquarius14
am intrat pe site-ul dvs si am vazut ca ati facut studii in Constanta. sunteti cumva de aici?aveti cabinet ?
multumesc pt raspunsul dvs si apreciez faptul ca ati acordat atentie afectiunii mele.ar mai fi intrebari la care as dori raspuns, dar nu vreau sa va bat prea mult la cap.insa, vedeti dvs., la mine mai sunt niste probleme.eu sunt cam slaba, adica am o greutate de 40 kg la 1.60m si sunt si vegetariana.doctorii de la urgenta mi-au zis ca din cauza ca sunt slaba mi s-a fracturat atat de usor bratul, mai ales ca eram destul de gros imbracata cand am cazut.eu refuz sa cred asta, cu toate ca sunt constienta ca o subgreutate corporala nu aduce beneficii organismului. iar acum nici nu pot sa mananc foarte mult deoarece bandajul e strans in jurul trunchiului si nu permite o cantitate prea mare de mancare.si cand ma gandesc ca mai trebuie sa-l port inca vreo 2 saptamani...ce sa mananc, domnule doctor, ca sa fiu sigura ca ma refac cu bine?credeti ca alimentatia ajuta? sunteti un om cu experienta, documentat.poate ati mai avut astfel de cazuri.astept cu nerabdare raspunsul dvs.multumesc aticipat!
0
06-05-2016, ora 02:50
accidentat
Nu este medic/terapeut
accidentat
Buna, acum 2 saptamani a cazut si eu si m-am ales cu o fractura humerus stang col chirurgical.Daca se poate sa-mi spui cum a decurs recuperarea si cat mai ai din ea? cu multumiri.
0
07-05-2016, ora 19:27
aquarius14
Nu este medic/terapeut
aquarius14
eu am stat o luna imobilizata cu bandaj Dessault(oribil!!), iar dupa aceea am facut recuperare.trebuie sa faci NEAPARAT aceasta recuperare, caci altfel vei ramane cu limitari in miscare.este foarte obositor, mai ales ca muschii sunt atrofiati si e mult de munca la recuperarea fortei si mobilitatii.eu m-am recuperat foarte bine, am facut exercitii de recuperare multe ore pe zi, dar in 2 saptamani aveam cam 90% din mobilitatea bratului recuperata.nici acum nu car greutati mai mari de 1 kg in mana afectata pt ca ma doare daca incerc prea mult.timp de cel putin 6 luni trebuie sa ai grija la cat de mult iti soliciti bratul, dar daca nu vrei alte complicatii e bine sa te menajezi din acest punct de vedere.pentru alte intrebari, raspund cu mare placere.iti doresc recuperare usoara!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: