Fractură cominutivă 1/3 proximală humerus drept
Bună ziua, v-aș ruga să-mi spuneți dacă pentru o fractură 1/3 proximală humerus drept cominutivă cu deplasare în valgus petrecută în data de 07.06.2022 este indicată operația cu tijă ( recuperare mai rapidă) sau să rămân pe tratamentul actual ortopedic cu atela ghipsată Eu am probleme cu anestezia ( în istoric am un șoc anafilactic). Nu știu care poate fi însă evoluția fracturii având în vedere că am vârsta de 59 de ani și probabil osteoporoză
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
6 comentarii
Buna seara,
Cu cateva mici exceptii, fracturile humerusului evolueaza mai bine dupa o osteosinteza (operatie) corecta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu cateva mici exceptii, fracturile humerusului evolueaza mai bine dupa o osteosinteza (operatie) corecta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Bună seara, țin sa îmi exprim părerea care este diferita fata de cea a distinsului coleg. Fracturile humerusului pot fi tratate în marea lor majoritate, cu rezultatate foarte bune, conservator, fără operație.
Bună seara, de două săptămâni am această dilemă!
Un răspuns mai detaliat privind sudarea osului și recuperarea după fiecare procedură în parte m-ar ajuta să mă hotărăsc mai repede în cazul acceptării operației care mai poate fi realizată zilele acestea.
Un răspuns mai detaliat privind sudarea osului și recuperarea după fiecare procedură în parte m-ar ajuta să mă hotărăsc mai repede în cazul acceptării operației care mai poate fi realizată zilele acestea.
M-am hotărât să rămân pe tratamentul conservator deoarece azi la radiografia de control mi s-a comunicat că s-au lipit fragmentele iar evoluția fracturii e favorabilă!
Urmează să mai stau cu bandaj Dessault încă 2 săptămâni. Bună
Va urma recuperarea, mult mai solicitantă, dar care sper că va da un rezultat bun.
Urmează să mai stau cu bandaj Dessault încă 2 săptămâni. Bună
Va urma recuperarea, mult mai solicitantă, dar care sper că va da un rezultat bun.
Pentru o evolutie si recuperare cat mai rapida dupa 2 saptamani se trece la tratament cu imobilizare functionala Sarmiento. Sanatate!
Vă mulțumesc pentru suportul dat în alegerea acestei căi favorabile mie!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2recuperare fractura humerus
- 4fractura de humerus
- 0fractura de humerus
- 1fractura humerus
- 3Fractura humerus
- 4fractura transversala humerus
- 4fractura dreapta humerus cu deviatie
- 22Fractura humerus + pareza nerv radial
- 7Fractura humerus+disjunctie acromio-claviculara
- 3Control fractura
- 1Rog interpretare radiografie
- 0Fractura supracondiliana humerus cu deplasare
- 3Fractura diafiza humerus, pareza nerv radial
- 0După operația de fractura ( humerus )
- 0Fractura supracondiliana humerus drept.
- 4Fractura humerus+paralizie nerv radial
- 0Fractura diafizei humerusului cu deplasare
- 0Fractura oblica diafiza humerus cu deplasare
- 0Fractura cuminutivă humerus 1/3 medie dreapta
- 1Pseudartoză fractura de humerus.
Mai multe informații despre: fractura de humerus
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: