Osteosinteză humerus.

11-01-2023
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Bună ziua domnul doctor.am si eu o întrebare. După osteosinteză cu tijă, am rămas cu o mișcare de rotație a fracturii de humerus. Partea de jos a fracturii se rotește stânga dreapta, în tija fixata in fractura de sus a humerusului. Se mai poate calusa și vindeca fractura? Cu multa stimă, vă mulțumesc.
12 comentarii
0
11-01-2023, ora 14:19
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
In mod normal aceasta mișcare nu are cum sa existe dacă tjia folosita este blocata cu șuruburi în fragmentul distal.
1
11-01-2023, ora 15:24
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Tija este blocată doar proximal cu 2 șuruburi. In partea de fractura distala nu are nimic. Pe fisa de externare scrie; osteosinteză cu tija blocată, zăvorâtă cu 2 șuruburi proximal. In partea de jos nu are suruburi. Dupa 3 luni se mai poate consolida cu suruburi, distal? Va multumesc.
0
11-01-2023, ora 15:41
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Va las aici 2 link-uri catre radiografiile facute.
Multumesc frumos.
https://www.linkpicture.com/q/IMG-20230107-WA0003_2.jpg
https://www.linkpicture.com/q/IMG-20230107-WA0002_2.jpg
0
13-01-2023, ora 12:34
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua. Va cer scuze ca insist cu întrebări, dar va rog mult să-mi spuneți : 1- daca dupa 3 luni de la operatie având incontinuu miscare de rotație a fragmentului distal se mai face calus.
2- dacă se poate consolida tija montata, cu suruburi, în fragmentul distal.
3- va trebui alta interventie de osteosinteză, pentru consolidarea fracturii de humerus. Va rog mult, să-mi dați un răspuns. Va mulțumesc.
0
13-01-2023, ora 23:06
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Pana la 6 luni sunt șanse. După cam dispar...
0
14-01-2023, ora 09:33
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Mulțumesc pentru răspuns. Dumnevoastră ce solitie m-ati sfatui sa urmez pentru vindecarea fracturii? Mulțumesc.
0
16-01-2023, ora 10:11
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Un răspuns exact nu as putea doar daca va examinez clinic.
0
14-02-2023, ora 12:21
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna ziua domnul doctor. Au trecut 4 luni de la operatie si nu simt nici o evolutie in bine a fracturii de humerus. Poate un pic mai rău: sa umflat brațul in zona fracturii. Miscarea de rotatie a fragmentelor persista la ca inainte. Dupa cât timp se considera pseudartoza si reoperata fractura? Dupa 4 luni se poate interveni cu o noua intervenție chirurgicala la fractura?
Va mulțumesc pentru răspuns.
0
14-02-2023, ora 20:59
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Se poate dar nu este o urgenta
0
15-02-2023, ora 22:42
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Bună seara, domnul doctor. Dacă aș ști că am șanse să mă vindec, chiar și mai târziu ar fi ok. Dar după cum evolueaza slabe speranțe. Nu pot folosi mâna dreaptă nici sa fac duș fara ajutor, nici sa manânc, nici să mă îmbrac. Daca indoi bratul la 90°, se duce singur ori în stâng, eri în dreapta, și trebuie sa-l aduc inapoi cu mâna stânga. Nu am control asupra brațului. Recuperare nu am facut deloc, de frică sa nu deranjez tija din șuruburi fiind prinsă doar proximal nu și distal. Dacă las mâna liberă pe lânga corp, simt cum se lungeste și se marește distanta dintre fragmentele fracturii. Dumneavoastra ce ați hotărâ să fac in situatia aceasta? Vă mulțumesc mult pentru raspuns.
0
16-02-2023, ora 10:13
Dr. Mitrulescu Cristian
Dr. Mitrulescu Cristian
Recomandări ferme nu se pot face fără un consult clinic
0
13-12-2023, ora 21:46
Carlig22
Nu este medic/terapeut
Carlig22
Buna seara. Dupa luni bune de așteptare ( 7 luni ), nervul radial se vindecă. În 2 luni nervul radial a ajuns la 70% vindecat, făra recuperare medicală, recuperare facuta acasă, exercitii preluate de pe multe site-uri de recuperare nerv radial. Cu multă răbdare și multă muncă, se poate. Pot misca mâna din toate articulațiile. Rezultatele au aparut pa rând: prima data articulatia cotului, pumnul si acum se recupereaza degetele. Din ianuarie va urma refacerea osteosintezei cu tija autoblocanta distal și zăvorâtă cu șuruburi proximal. Sper ca totul sa mearga bine de data aceasta. Dumnezeu e cu noi. Revin dupa operație. Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: