Fat cu greutate mica
Am 29 de saptamani si la ecograf mi s-a spus ca fatul are greutatea de 525 gr. "Cam mic" mi-a spus doctorita. Trebuie sa ma ingrijorez? Am citit pe internet si in reviste ca la aceasta varsta fatul trebuie sa aiba intre 900 gr si 1100 gr. E o problema acest lucru? Sau poate el (ca e baiat) ia in greutate abia in ultimele 2 luni?
2 comentarii
Buna ziua, dvs vi s-au recomandat ca la aceasta varsta sa faceti niste analize ma speciale : triplu test ?
Totusi la ecograf oricat de perfermonant ar fi nu poate stii cu exactitate greutatea copilului. Spun asta si din propria experienta. Anul trecut si eu am nascut o adorabila fetita de 4300 g si inainte cu 2 zile de nastere mi s-a spus la ecograf ca fetita are 3500 g. Asa ca vedeti. Il simtiti ca misca bine, dvs aveti un regim bogat in lapte, carne si legume ? va mai astept cu vesti!
Totusi la ecograf oricat de perfermonant ar fi nu poate stii cu exactitate greutatea copilului. Spun asta si din propria experienta. Anul trecut si eu am nascut o adorabila fetita de 4300 g si inainte cu 2 zile de nastere mi s-a spus la ecograf ca fetita are 3500 g. Asa ca vedeti. Il simtiti ca misca bine, dvs aveti un regim bogat in lapte, carne si legume ? va mai astept cu vesti!
Da, am facut aceasta analiza si mi-a iesit totul OK.Pot sa va spun ca am fost la un alt medic (ecograf) dupa 3 saptamani si mi-a spus ca fatul este macrosom (adica prea mare pt varsta lui intrauterina) si mi-a recomandat un test provocat de glicemie unde in final nu a iesit nimic clar. Pentru ca sa fiu suspectata ca am diabet gestational trebuia ca cele 2 rezultate in urma testului sa iasa prost. Dar mie mi-a iesit o analiza (1 h) in limite normale iar a doua analiza (la 2 h) mi-a iesit cu putin peste limita. Dr.mi-a spus ca nu poate sa-mi dea un diagnostic clar dar totusi eu sa tin un regim nutritional (fara dulciuri in limita a 300 gr glicemii/zi). Acum sunt in ianuarie 2008 si copilul meu are 5 luni si pot sa va spun ca baiatul meu s-a nascut sanatos in a 38-a saptamana cu o greutate de 3, 900 kg. In concluzie ecografele nu-ti pot arata clar greutatea copilului. A avut o eroare de 800 gr. S-a mai intamplat aceasta eroare, tot de 800 gr, la o prietena de-a mea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Fat cu greutate mica
- 22greutate bebelus 5 luni si o saptamana
- 1greutate bebelus 5 luni
- 7Bebe a luat in greutate prea mult!! help!!
- 2Greutate mica bebelus 11 luni
- 4Greutatea bebelusului
- 0Greutate baietel 9l2s - 7.800kg
- 0Greutate bebe 5 luni
- 1Ia putin in greutate raspundeti
- 2Bebelus 4 luni 5560 gr
- 2Bebelusi 6 luni prematur greutate
- 1Bebe sub greutate?
- 3Ajutați-mă - bebelina de 2 luni și 15 zile refuza mâncarea, sunt disperata
- 1Bebe nu mai ia în greutate
- 7Greutate bebe de 3 luni
- 2Ajutați-mă - mă aflu în dificultate cu formula de lapte praf, cu scheme, cu program strict...
- 0Bebe 11 luni nu ia in greutate
- 1Greutate bebelina - în a 3 luna a stagnat
- 3Alimentatie insuficienta?
Mai multe informații despre: Greutatea bebelusului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: