Bebe 6 luni nu ia in greutate

20-01-2022
Mona.
Nu este medic/terapeut
Mona.
Bună ziua! Baietelul meu s-a născut cu 3.340 kg, in prezent are 6 luni și o saptamana și are 7.370 kg. Ca și formula de lapte am folosit topfer 1, iar de o saptamana folosim topfer 2. In 24 de ore mananca 800-950 ml de lapte.
De la naștere a acceptat sanul doar 2 luni și la fiecare alaptare plangea iar la recomandarea medicului am trecut pe lapte praf deoarece nu mai lua in greutate deloc și era foarte agitat din cauza colicilor. De cand am început sa folosim laptele formula și pana in prezent accepta foarte greu biberonul, mananca lapticul numai semiadormit și pus pe picioare.
De o luna a început sa nu mai ia din nou in greutate cum trebuie.Il cantaresc saptamanal și mai mult de 40-50 de grame nu ia pe saptamana, astazi l-am cântărit și a scăzut 20 de grame din greutatea pe care a avut-o in saptamana anterioara.
Mentionez ca am început și diversificarea cu legume la abur, este foarte incantat de gustul legumelor, le accepta cu usurinta. Este un copil foarte foarte energic, are 4 somuri pe zi cam de o ora si jumătate-maxim doua ore, iar noaptea doarme 9-10 ore.
Ce îmi recomandați sa fac? Sa schimb formula de lapte? Și ce formula as putea sa ii dau.
Mulțumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
5 comentarii
0
20-01-2022, ora 09:47
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata Mona
Nu este necesara schimbarea formulei de lapte praf. Fa diversificarea alimentara in continuare si va fi bine. De altfel greutatea micutului este in limitele normale pt varsta conform curbelor internationale de dezvoltare, dar desigur ca poate fi si mai grasut. Deoarece starea lui de sanatate este buna si accepta diversificarea alimentatiei cu usurinta nu iti face griji. Are nevoie de o mica perioada de adaptare la schimbarea alimentelor care au alt gust si textura, dupa care va progresa in greutate mai mult. Sanatate !
0
02-02-2022, ora 13:00
Mona.
Nu este medic/terapeut
Mona.
Va mulțumesc frumos pentru raspuns. Tin sa mentionez ca a început sa manance și mai bine legumele la abur dar a scăzut cantitatea de lapte pe care o mananca in 24 de ore, undeva la 500-600 ml maxim, este ok? Mi se pare ca a început sa manance din ce in ce mai puțin lăptic, și îl accepta din ce in ce mai greu.Pur și simplu plange când vede biberonul.Ca și greutate a luat saptamana aceasta 60 de grame, in prezent are 7.610 kg la 6 luni și 3 saptamani.Astept sa implineasca 7 luni sa pot sa ii introduc micul dejun cu fructe la abur.
0
03-02-2022, ora 10:01
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Era de dorit sa isi ia mesele de lapte, dar si suplinirea acestora cu iaurt, branza de vaca, cuburi de unt, in cadrul diversificarii sunt o optiune. Succes si sanatate !
0
17-04-2022, ora 17:03
Mona.
Nu este medic/terapeut
Mona.
Bună ziua!
Bebe are 9 luni și se confrunta cu constipatie. Are doar un singur scaun pe zi și este foarte foarte tare.
Are 3 mese pe zi de cate 140-160 de grame la fiecare masa iar ca lapte formula folosim Topfer și mănâncă in 24 de ore 900-1000 ml. După cum vedeti a început sa manance foarte bine laptele deoarece a avut probleme acum 2 luni.
Mesele lui se bazeaza pe fructe, legume făcute la abur si supe.Carne de gaina sau de curcan a mâncat pana acum, ii ofer de 2-3 ori pe saptamana, 1 galbenus de ou pe saptamana pe care îl ofer cate jumătate in zilele in care nu ii dau carnita, cereale ii ofer ovaz sau quinoua și tot nu îl ajuta la digestie.La masa de pranz ii adaug unt fără sare sau ulei de masline bio extra-virgin.
Fructe:pruna, para, avocado, kiwi, mar, portocala
Legume:dovlecel, cartof dulce, spanac, broccoli, sfecla rosie
Cam asta a fost alimentatia lui in ultimele 2-3 saptamani si nu îl ajuta cu nimic, nu inteleg unde gresesc, nu știu ce sa ii mai ofer pentru ca sunt zile când se îndoaie de burtica și nu inteleg de la ce.Am eliminat tot ce ar putea sa îl constipe și nu vad nici o imbunatatire.
0
18-04-2022, ora 10:34
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Faptul ca are zilnic scaun chiar daca cu consistenta crescuta, nu este constipatie ! Mariti cantitatea de lichide/zi ( apa plata, supe, compoturi, sucuri naturale, fructe zemoase ) plus consum de paine integrala inmuiata. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  • Predictori biopsihosociali ai creșterii rapide în greutate de la naștere până la 6 luni
  • Dieta DASH și greutatea mare la naștere
  •