Este posibil sa fi dezvoltat vreo tulburare psihica ?

05-01-2012
ICM
Nu este medic/terapeut
ICM
In ultima vreme (cam de un an si ceva) mi se strecoara in minte un fel de scenariu : acela de a ma sinucide. Ma imaginez cum ma duc chiar intr-un bazar sa cumpar o funie si sa vin acasa sa imi fac felul insa imediat imi alung acest gand din mine. Totodata simt desori si anumite stari ciudate cum ar o deznadejde profunda ca si cum ceva trece pe langa mine si eu ratez totul..Mi se mai intampla, asta foarte rar, sa am si palpitatii (in privinta palpitatiilor am fost la cardiolog care nu mi-a descoperit nimic anormal, tensiunea o am buna 125 cu 78 si cardiograma este buna), oftez, cea ce eu inainte nu faceam deloc iar uneori nu pot dormi noaptea sau am cosmaruri. Mentionez ca toate aceste manifestari nu au aparut brusc ci s-au dezvoltat in timp pe fondul grijilor de zi cu zi si a neajunsurilor financiare (nu foarte grave dar care imi provoaca stres). Am 29 de ani, sunt necasatorit, am un grup de prieteni familia imi este alaturi insa nu pricep ce se intampla cu mine. !!!! Credeti ca este cazul sa apelez la ajutorul unui medic psihiatru ? Nu consum alcol decat foarte rar si in cantitati nesemnificative, sunt nefumator, doar cafea mai beau din cand in cand, am o greutate normala. Starile astea, totusi nu sunt prezente tot timpul, am observat ca sunt conditionate foarte mult de situatiile externe (cum ar fi lipsa banilor) insa atunci cand ele revin persista mai multe zile si simt ca nu pot sa le controlez. Inca odata va intreb ce credeti ca se intampla ? Va multumesc.
3 comentarii
0
05-01-2012, ora 20:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Ce relatati suna a depresie si anxietate (palpitatiile acelea sunt o manifestare a anxietatii). Consultati de urgenta medicul psihiatru!

Multa sanatate!
0
05-01-2012, ora 21:11
Lusy2
Nu este medic/terapeut
Lusy2
ICM, , ,

Si eu trec printr-o perioada oribila...anxietate..depresie...consulta neaparat un medic. Nu e nicio problema. Acestea sunt afectiunile zilelor noastre...conscintele stresului. Eu iau medicamente...nu ma gandesc in niciun caz la sinucidere..trebuie sa fie bine. Sanatate!!
0
06-01-2012, ora 18:07
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
ICM, mergi la medic si va fi bine. Si nu asocia tratamentul psihiatric cu faptul ca ai probleme mintale. In ziua de azi, cu totii suntem victime ale stresului.
Bafta si capu'sus!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •