mama ne confunda numele

01-04-2015
laura m
Nu este medic/terapeut
laura m
mama intotdeauna a fost o fire mai retrasa, inteligenta, ganditoare.
dar de cativa ani pare sa fie o problema.

mentionez ca si bunica(mama ei) a suferit de tulburari psihice.
dupa ce a murit tatal meu acum 12 ani au inceput problemele, financiare, sentimentale.acum mama are 58 de ani.
suntem 3 surori si in weekenduri sau de sarbatori ne mai intalnim cu totii, (mama locuieste acum cu sora mea) si ne confunda numele, intra des in stare de depresie si sta in camera ei fara sa ai voie sa o deranjezi ca se enerveaza, chestia asta ne-a afectat foarte mult si pe noi, fiindca nu stiam ce are de sta asa nervoasa fara sa vorbeasca, de multe ori se intampla sa o intreb ceva si sa se uite la mine fara sa imi raspunda. abia mananca o data pe zi, si daca insist sa manance mai des se enerveaza. uneori ia un tratament pt ca are 'fierea lenesa' si are stari de voma si dureri abdominale.

una din cauze sigur e situatia financiara, care nu e tocmai roz, dar si-ar fi dorit mai mult.
as vrea sa o ajut cumva dar nu stiu cum!
eu incerc sa fiu cat se poate de optimista cand ajung acasa si sa anim atmosfera cu tot ce pot, dar cred ca are o boala psihica si as vrea sa o ajut realmente.
sunt sigura ca sub nici o forma nu ar accepta sa ii spuna cineva ca e bolnava psihic.
va rog spuneti-mi, cum sa o ajut?
7 comentarii
0
02-04-2015, ora 00:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Boala psihica e o dereglare a chimiei creierului si a neurotransmitatorilor care sunt raspanditi in nervi, in tot corpul.

Numai chimic se poate regla. Prin medicamente.
0
02-04-2015, ora 02:30
laura m
Nu este medic/terapeut
laura m
Multumesc pt raspuns, imi poti spune ce medicamente as putea lua? Medicamentele ar fi singura solutie?
0
02-04-2015, ora 11:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Are pierderi mari de memorie ? Uita cuvinte ? S-a pierdut vreodata cand a iesit in oras la cumparaturi ?
0
02-04-2015, ora 15:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Laura,

Situatiile de acest fel sunt grele si pt cel afectat si pt cei ce trebuie sa-l ajute.Din pacate cazurile de Alzheimer au inceput sa sara de la virsta batrinetii si sa afecteze pe cei de virsta mijlocie.
Sa speram ca nu este vorba de asta, dar tu trebuie sa fii pragmatica si sa observi daca mama ar putea fi la inceput de simptomalogie:poate sa converseze corect si pe orice subiect sau durata de timp?pierderi de memorie si confuzii constante ca in cazul expus de tine nu este ceva obisnuit, retragerea este un semnal, face plimbari in afara casei?observa-i puterea de orientare, discernamintul in orice situatie.
Cine ar accepta cu placere ca este bolnav psihic?reformularea unui diagnostic a unei situatii ar putea scoate pe cineva de la stigmatizarea bolnavului psihic.
Un consult neurologic ar fi necesar alaturi de investigatiile care se pot face pt determinarea activitatii cerebrale si concluzia daca sunt afectate sau nu zone din creier.
Este bine de investigat cit mai extins, sa nu existe posibilitatea formarii de cheaguri de singe, sa aibe valori normale ale colesterolului, tensiunea arteriala marita afecteaza memoria.
Pe linga investigatii medicale se poate interveni in fluidizarea singelui si mentinerea sanatoasa a capilarelor
Vasodilatoare naturale sunt Gingko Biloba si Paducelul, purificare si fluidizare cu urzica si papadie.Rozmarinul ajuta in stimularea memoriei si a activitatii psihice, participa la oxigenarea creierului.
Colina si Lecitina ajuta la mentinerea si imbunatatirea memoriei, la curatarea organsimului de toxine.O planta ce contine cantati mari de Colina este Schinduful.
Puteti opta spre suplimente gata preparate:
http://www.suplimente.ro/blog/2011/03/nootropice/
Ajutorul aminoacizilor, antioxidantilor, a acizilor grasi Omega3, evitarea proteinei animale, a stressului de orice fel, sustinerea emotionala si psihologica pot imbunatati situatia, se poate amina un verdict greu.
Sa prevenim, sa aminam deteriorari de acest gen

http://www.amazon.es/METODE-PUTETI-PREVENI-BOALA-ALZHEIMER/dp/6065884162

Mama nu trebuie lasata sa se adinceasca in intuneric, interactioneaza cu ea chiar daca acum nu reactinoneaza
0
02-04-2015, ora 23:02
laura m
Nu este medic/terapeut
laura m
Multumesc mult k.v.
0
03-04-2015, ora 15:46
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mergeti cu mama la un neurolog bun care este si psihiatru sau vorbiti cu medicul inainte si ii spuneti ca nu accepta vizita la psihiatru ! Si medicii neurologi stiu sa prescrie antidepresive si neuroleptice pt psihoze, este o complicatie relativ obisnuita ptr bolile neurologice !
0
14-04-2015, ora 16:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai putea sa mergi la medicul vostru de familie si sa-i spui de problemele cu mama ta iar mai apoi sa mergi si cu ea pentru 'un control de rutina'.

Chiar daca mama ta nu doreste sa ajunga la medicul psihiatru, medicul de familie ar putea sa-i faca un test simplu pentru Alzheimer care se numeste MMSE (Mini-Mental-State-Examination). In cazul in care valorile la test o sa indice ca sunt probleme, mersul la medicul psihiatru va deveni o necesitate daca doresti sa amani instalarea bolii.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •