Encefalită Subacută cu Sindrom Epileptic
Buna Ziua! Ma numesc Lucian am 35 ani si la varsta de 12 ani am facut encefalita subacuta cu sindrom epileptic. Greu mam pus pe picioare. Am plecat de Sfantul Nicolae chiar de ziua Sfantului sii am reusit sa inving Boala dupa sarbatoriile de iarna. Mam dus si am reluat cursurile(nu as mai face asa ceva nici o data) desi abea mergeam si percepeam Noua Lume si Reintegrarea in aceasta. Parintii si ei erau Socati si Epuizati pentru caa fusesem aproape declarat Mort. Parintii sau luptat sa ma fac bine. Daaar au uitat ca mainile mele, venele si nervii nu vor mai fi la fel. Nu pot face efort. Pana la 35 ani am sarit ca Broasca si Lacusta din job in job Extrem de rar am dat de un job pe care sal pot face fizic. Tata a murit de 2 ani. Abea ma descurc de la luna la alta. Intrebarea mea este desii am 35 anii! Pot aplica pentru pensie de boala rara? Parintii mei mereu ma apostrofau Luciane nu te angajezi!! Nici nu creed ca au fost informatii si erau Extenuatii dupa porti de come si chiar aproape deces. Sper sa ma puteti indruma! Corpul meu nu poate face efortul muncilor pe care tarisoara noastre le are. Multumesc.
5 comentarii
Mergeti la comisia de pensie de care apartineti si la comisia de handicap de pe langa primarie si vedeti daca va aproba pensie si handicap.
Cu diagnosticul ce il ai te poti pensiona pe caz de boala, dar pensia este foarte mica, pt ca nu ai vechime.
O sa ai nevoe de concedii medicale platite o jumatate de an parca 180 de zile si apoi mergi la comisia de evaluare cu diagnostic si toate investigatiile facute pt a te pensiona, sa sti ca nu e asa de usor.
Numai bine si sanatate.
O sa ai nevoe de concedii medicale platite o jumatate de an parca 180 de zile si apoi mergi la comisia de evaluare cu diagnostic si toate investigatiile facute pt a te pensiona, sa sti ca nu e asa de usor.
Numai bine si sanatate.
Va multumesc de sfaturi! Voi tine cont de acestea. Zidul de care mam lovit a fost munca/munciile. Nu pot face efort fizic, din cauza ca venele mele au fost atrofiate de injectii!
Chiar daca nu ati lucrat si nu aveti concedii, mergeti la comisiile de care v-am scris mai sus. Daca bolile se incadreaza primiti pensie si indemnizatie de handicap. Nu conteaza ca nu aveti vechime.
De lucrat am lucrat daaar foarte putin, pentru ca nu faceam fata fizic. Mereu am fost intrebat ca ce am facut unde am fost( in principiu singura posibilitate de a te recupera Psihic, Moral, Fizic a fost Manastirea) Am avut teama sa zic ca am fost intro boala grea si ca am fost in coma!! Nu aveam cum sa i fac sa inteleaga zecile de injectii si 2 PUNCTII una in spinare si cealalta in ceafa!! Am oarecare teama pentru ca daca Parintii fie au auitat si nu au fost informatii de catre medici ce trebuie sa faca altceva decat veniri la Control! Sigur nu au stiut ce si cum! Plus ca nu stiu pe unde mai sunt acctele de la Bucuresti!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sunt nebuna? am nevoie de ajutor.
- 7Toti cei care au tulburare bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 0rinichi unic polichistic pensie
- 1hernie de disc
- 9Program recuperatoriu?Pensie de boala
- 2Intrebare pensie al doilea an
- 8Pensia de boala, se mai da pentru cei ce n-au muncit deloc??
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 0Buna seara, sufar de 16 ani de tulburare depresiva anxioasa majora obsesiva
- 11O întrebare pentru cei pensionați pe caz de boala
- 7Cu ce va ocupați timpul?
- 1Pensie de Handicap
- 14Mai este valabila legea despre pensionare pe caz de boala?
- 2Se schimba gradul la pensie pt tulburare bipolara?
- 17Pensie de boala si de handicap
- 2Buna ziua - pensia de boala
Mai multe informații despre: Encefalita Status epilepticus pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: