Tulburare bipolara si autism pensie

13-06-2023
Melr12
Nu este medic/terapeut
Melr12
Nu am diagnostic oficial de autism si nu stiu daca imi va da psihiatrul
Eu sunt sigura ca am dar nu o forma atat de severa(probabil High functioning)
Am si tulburare bipolara cu psihoza( am halucinatii), ocd
Intrebarea e am vreo sansa sa primesc grad 1 cu insotitor? Efectiv in unele zile nu ma pot ridica din pat si nu am cum sa fac fata unui job. Am IQ mare, citesc carti insa nu ma vad lucrand nimic. Am 26 ani si nu am lucrat niciodata.
4 comentarii
1
13-06-2023, ora 19:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti si intrebati la comisie ce trebuie sa faceti. Pentru tulburare bipolara se da gradul 2. Cred ca va trebuie macar o luna pe cartea de munca.
1
13-06-2023, ora 21:56
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Doar gradul 2 se da, am întrebat eu, grad 1 cu însoțitor la cazuri grave unde persoana este paralizată, la pat.
1
14-06-2023, ora 20:19
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Carte de munca se face dupa 3 luni stiam, nu cred ca direct in luna aia. Era bine daca avea ceva ani de contributie la pensie.
1
22-06-2023, ora 13:28
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@Anonim077 persoanele cu tulburări psihice n-au șanse să primească gradul 1 cu însoțitor de la Casa de Pensii. Dar de la Primărie unele primesc, chiar dacă nu sunt paralizate. Primesc gradul grav cu însoțitor, 1900+600, mai mult decât dă casa de pensii. Dacă tulburarea lor nu le permite să aibă grijă de ele (de ex să facă cumpărături, să gătească etc) atunci au șanse să primească...teoretic. Practic, cam trebuie șpagă asta e realitatea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul