Tulburare bipolara si autism pensie
Nu am diagnostic oficial de autism si nu stiu daca imi va da psihiatrul
Eu sunt sigura ca am dar nu o forma atat de severa(probabil High functioning)
Am si tulburare bipolara cu psihoza( am halucinatii), ocd
Intrebarea e am vreo sansa sa primesc grad 1 cu insotitor? Efectiv in unele zile nu ma pot ridica din pat si nu am cum sa fac fata unui job. Am IQ mare, citesc carti insa nu ma vad lucrand nimic. Am 26 ani si nu am lucrat niciodata.
Eu sunt sigura ca am dar nu o forma atat de severa(probabil High functioning)
Am si tulburare bipolara cu psihoza( am halucinatii), ocd
Intrebarea e am vreo sansa sa primesc grad 1 cu insotitor? Efectiv in unele zile nu ma pot ridica din pat si nu am cum sa fac fata unui job. Am IQ mare, citesc carti insa nu ma vad lucrand nimic. Am 26 ani si nu am lucrat niciodata.
4 comentarii
Mergeti si intrebati la comisie ce trebuie sa faceti. Pentru tulburare bipolara se da gradul 2. Cred ca va trebuie macar o luna pe cartea de munca.
Doar gradul 2 se da, am întrebat eu, grad 1 cu însoțitor la cazuri grave unde persoana este paralizată, la pat.
Carte de munca se face dupa 3 luni stiam, nu cred ca direct in luna aia. Era bine daca avea ceva ani de contributie la pensie.
@Anonim077 persoanele cu tulburări psihice n-au șanse să primească gradul 1 cu însoțitor de la Casa de Pensii. Dar de la Primărie unele primesc, chiar dacă nu sunt paralizate. Primesc gradul grav cu însoțitor, 1900+600, mai mult decât dă casa de pensii. Dacă tulburarea lor nu le permite să aibă grijă de ele (de ex să facă cumpărături, să gătească etc) atunci au șanse să primească...teoretic. Practic, cam trebuie șpagă asta e realitatea...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5celulele stem pot vindeca autismul?
- 1Tulburari bipolare forma avansata
- 0Aspecte ale consilierii familiei copilului cu autism
- 5Tratamentul cu litiu a afectiunii bipolare
- 1Toti cei care sufera de tulburare afectiv bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 5Tulburare bipolara tip 1
- 0Pensie de boala???Fistula enterocolica..
- 0rinichi unic polichistic pensie
- 2TAB -Afectiune bipolara
- 1Copil 3 ani cu tulburari de spectru autist?
- 3Semne autism?
- 0Pensia boala
- 0Autism atipic-metoda VML
- 6Trec printr-un episod de depresie bipolara?
- 11Varul meu are schizofrenie pensie
- 3Simt că cedez - fata de care m-am atașat iremediabil prezintă tulburare borderline
- 12Tulburare bipolara-ajutor!
- 0Tromboza venoasa profunda
- 2Cum îi explic mamei că este posibil să fiu bipolar?
Mai multe informații despre: Autismul Tulburarea bipolara pensia de boala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: