dureri de spate severe
Buna ziua,
in urma unui control RMN am fost diagnosticat cu urmatoarele:Osteochondrosis in stare avansata T11-T12.Condroza L5-S1 cu protruzie discala mediana plata.Usor edem al tesuturilor moi intre apofizele spinoase L3-S1.cat de rea este situatia mea.si ce se poate face pentru ameliorare.Va multumesc pt raspunsuri
in urma unui control RMN am fost diagnosticat cu urmatoarele:Osteochondrosis in stare avansata T11-T12.Condroza L5-S1 cu protruzie discala mediana plata.Usor edem al tesuturilor moi intre apofizele spinoase L3-S1.cat de rea este situatia mea.si ce se poate face pentru ameliorare.Va multumesc pt raspunsuri
4 comentarii
Buna ziua!
Gravitatea situatiei nu se apreciaza pe baza rezultatului scris al RMN-ului, ci numai pe baza examinarii clinice directe, timp in care se studiaza imaginile RMN (nu interpretarea scrisa!!!).
Prin urmare, logic, trebuie sa va adresati unui neurochirurg, care va studia el insusi imaginile RMN, in timpul examinarii clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg antepicior
Gravitatea situatiei nu se apreciaza pe baza rezultatului scris al RMN-ului, ci numai pe baza examinarii clinice directe, timp in care se studiaza imaginile RMN (nu interpretarea scrisa!!!).
Prin urmare, logic, trebuie sa va adresati unui neurochirurg, care va studia el insusi imaginile RMN, in timpul examinarii clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg antepicior
Am o criza de lombosciatica de mai mult de o luna care se manifesta prin limitarea dureroasa a miscarilor coloanei (la rasuciri, aplecari, etc.), dureri lombare (mai ales in dreapta), inghinale si in zona superioara a fesei.La RMN mi-au iesit discuri L5 si L4 deshidratate, cu minime protruzii, faqra efect compresiv sau hernii.La radiografia facuta in ortostatism mi-a iesit spondilolistezis gradul 1 (3 milimetri) L5 S1 cu pensarea spatiului intervertebral si a gaurii de conjugare, inceput de osteofite si modificari discartrozice.Medicul de recuperare la care am fost mi-a dat calmante, miorelaxante, 10 sedinte de fizioterapie (pe care le-am si terminat), un corset lombar pe care il port si mi-a zis ca nu e mare lucru, sa ma menajez vreo 3 luni, criza va trece si nu e de operat.A trecut peste o luna, nu ma simt bine, durerile continua, calmantele nu-si fac efectul, am stat si la repaus acasa (o saptamana cu concediu medical), dar nu vad absolut nici-o ameliorare.Medicul de familie mi-a zis acelasi lucru, sa am rabdare.Mentionez ca durerea nu coboara pe picior.Spuneti-mi si mie ce sa fac, criza nu mai trece si ce poate sa ma doara atat de rau (si atat de mult timp) daca spondilolistezisul e asa mic si nu e nici-o herniere ?
Aveti nevoie de un tratament neuromodulator, pentru durerea cronica de tip neuropat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6am motive de ingrijorare?
- 2durere de spate sau probleme cu rinichii?
- 2durere de spate si de umar
- 0durere de spate
- 4lombosciatica
- 2Dureri sub buric, toracale si spate.
- 6dureri de spate care au inceput sa iradieze pe fesa dreapta
- 4Durere de spate
- 0Durere de spate in zona lombara
- 63Dureri picioare de la genunchi in jos + amorteala picioare
- 4durere de spate - diagnostic spondiloza - ce sfaturi imi dati?
- 2Dureri de spate si articulare - solutii
- 7Durere chinuitoare in zona omoplatului drept
- 3Durere spate si piept
- 2durere spate partea dreapta
- 1dureri de spate
- 1Dureri in zona ovarelor si a spatelui
- 1Dureri de spate
- 1Durere toracica
- 2Durere de spate doar noaptea
Mai multe informații despre: Durere de spate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: