Durere de spate

14-06-2020
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, ma numesc Daniela, am 30ani, am nascut acum un an jumate, nastere fara probleme, fara epidurala.
Am 1.6m si 55kg, mereu am fost o fire mai sensibila, subtirica de oase, am muncit in viata dar nu am tras la roaba de ex, nu am muncit din greu sa zic asa..sunt foarte slaba de dinti si oase aș zice eu; am dinti imbracati, mai mult de jumatate din dantura inca de la 14 ani.
Am.mentionat acestea crezand ca au o oarecare relevanta.
Problema mea este o durere de spate ce nu ma mai lasa, care a aparut pe perioada sarcinii, cand sarcina era catre final, datorata luării in greutate..cred.
M a mai lasat durerea, apoi a reaparut cand bebe avea 6..7kg, si trebuia sa il tin in brate sa urc scarile cu el etc.
Deci inca de cand bebe avea 7kg eu nu am putut sa il.tin in brate decat cate 3.4 min apoi pauza si tot asa, uneori 5min mi se păreau 3 ore. Mă durea si ma doare spatele rau de tot.
Cand il schimb, stând aplecata, uneori abia mă indrept, raman puțin intepenita, ma ridic..greu.
Aceasta durere se intensifica spre seara, dupa muncile zilei, statul in picioare si mersul mai mult pe jos iarași imi intensifica durerea, mă refer spre seara, caci atunci apare durerea mai mare, in functie de cat de mult am ridicat copilul sau l am ținut in brate si de muncile efectuate in acea zi.
Avand ajutorul sotului in ultimele luni de zile, nu l am mai ridicat asa des pe bebe si m am asteptat ca durerile sa dispara sau macar sa fie mai rare. Nu s a intamplat asta, mi e frica sa nu fie durerea cronicizata sau sa am o problema ce nu se va putea 'rezolva'.
Inca ceva: eu nu am avut niciodata dureri de spate pana la sarcina.
Durerea este localizata jos de tot, dar cand e mai urata si cand il car in brate pe bebe, direrea e si lombara, daca zic bine, catre mijlocul spatelui. acolo ma dor muschii zic eu, fac si febra musculara uneori. dar jos e o durere diferita, sunt si de tipul intepaturilor puternice dar si durerea aceea ce ma face sa ma indrept greu cand ma ridic din pozitia aplecata.

Trebuie mentionat si faptul ca nu ma odihnesc bine de vreun an, de cand bebe imi da 4..6 treziri pe noapte si ma dor muschii dimineata cand ma trezesc, am observat asta de fiecare data cand nu dorm bine. Cand dorm binisor nu ma mai dor muschii(picioarelor, mainilor, spatelui..toti) si nici spatele nu ma doare decat dupa amiaza, dupa ce fac ceva efort. Deseori ma trezesc cu durere de spate de nu stiu cum o sa mi duc sarcinile zilei la capat, insă acea durere dispare in mare parte cand imi incep activitatile si se incalzesc muschii.
Nici sa dorm nu mai pot decat cu fața in sus, asta daca vreau sa nu ma doara spatele in timp ce dorm.
Nu pot dormi cu fata in sus, dorm..partial pe burta iar aceasta pozitie deseori imi da dureri de spate de tipul intepaturilor, durere suportabila binenteles, ca altfel aș schimba pozitia de somn..

De asemenea am dureri de articulatii ce ianinte nu le aveam, in zona inghinala am o direre ințepatoare ce merge in jos pe picior, in acelasi timp si durerea de genunchi. Durerea e ba la un picior ba la ambele. Trece la aplicarea gelurilor gen 'puterea ursului' dar nu trece de tot. Am reumă de dinainte de liceu, aveam pe atunci dureri foarte mari de picioare( gambe), ce treceau dupa aplicarea acelor geluri pt reuma.
Durerile de.acum sunt de articulatii: genunchi si șold. Durerea de sold ma sperie rau caci apare, nu cred ca din cauza vremii, ci din cauza uzurii sa zic asa..adica in ziua in care am lucrat ceva stand pup sau m am aplecat de multe ori sau am facut mult efort fizic ce implica picioarele, in acea zi ma dor rau soldurile sau doar unul, impreuna cu genunchiul. Durerea aceasta ma face sa.merg de parca as fi intepenita, am.mobilitate scazuta la mers, la fel ca si durerea de spate care ma face sa merg cu partea de sus a corpului aplecata puțin in fața.

Scuzati mi romanul, vă rog frumos sa mi spuneti daca aceasta durere (de spate sau de șold) se va duce cu timpul, de ex dupa 1 luna de evitat ridicatul greutatilor, sau va ramane mereu acolo. Ar trebui sa merg la un control sau e normala durerea?
Va multumesc! O zi buna!
5 comentarii
0
15-06-2020, ora 19:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va propun sa incepeti cu o examinare clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-06-2020, ora 21:53
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc pt raspuns. o sa ma duc intr o zi. deci nu e normal.
speram sa fie normala durerea in contextul ridicarii greutatilor.
o zi buna!
0
22-10-2020, ora 14:28
Ileana Yle
Nu este medic/terapeut
Ileana Yle
Buna Daniela, ai continuat sa afli cauza durerilor ?
0
24-10-2020, ora 16:02
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna, nu am.reusit da ajumg la un control deoarece am.parasit țara si aici cu corina..nu as vrea sa ma.duc acum prim spitale.
s au mai.redus durerile totusi..doar cand il.car pe brbe apar. s acum merge si pe jos.. :)
0
26-10-2020, ora 22:38
Ileana Yle
Nu este medic/terapeut
Ileana Yle
Multumesc frumos de raspuns, la fel si eu ma confrunt cu dureri din astea,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de spate după somn
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Dispozitivul care poate ajuta la diminuarea durerilor de spate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  •