Dureri care isi schimba locatia

26-08-2011
cfilip20
Nu este medic/terapeut
cfilip20
Buna seara. Mama mea are 62 ani si acuza dureri destul de mari de piciare, solduri sau spate care se muta dintr-un loc in altul. Zicea ca daca pune mana nu o mai doare. Mentionez ca lucreaza in italia de 5 ani, unde clima este mai umeda, iar in 2007 a fost operata de varice-nu stiu daca are legatura cu aceste dureri, care au aparut cam de o luna de zile. Spune ca nu le mai suporta si nu stie ce sa faca.
Va rog sa imi recomandati o metoda de ameliorare a acestora, sau ce anume ar trebui facut. Sa vina acasa sa consulte un medic, poate fi o alta cauza mai grava?
Va multumesc, o seara placuta.
19 comentarii
0
27-08-2011, ora 09:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
ce greutate/inaltime are pacienta?? Ce perioada din zi sta "in picioare" si merge pe jos?? Ce antecedente traumatice, reumatologice, neurochirurgicale, metabolice, cardiace, hepatice, renale are??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-08-2011, ora 19:46
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Sa mearga la sedinte gratuite la un centru CERAGEM. Stiu ca si in Italia sunt asemenea centre. Sigur o va ajuta si isi va rezolva si multe alte probleme de sanatate!
0
28-08-2011, ora 13:21
tema
Nu este medic/terapeut
tema
cfilip20, deoarece cauzele care produc aceste dureri pot fi multiple,
In primul rand, zici ca are varice. Face tratament de fluidizare al sangelui ca sa nu faca trombi? Isi verifica tensiunea?
Ar putea sa isi cumpere un tensiometru electronic de brat. Avand in vedere varsta, problemele venoase si faptul ca munceste acolo... ar trebui sa isi urmareasca tensiunea sa nu aiba surprize.
In legatura cu durerile, in caz ca mama ta nu are posibilitatea sa faca investigatii acolo acum, eu as zice sa faca macar o analiza, o sa iti spun imediat care, iar daca se confirma ceea ce banuiesc eu ca este, va scapa de dureri.
Trebuie sa faca analiza de secretie vaginala.
1- secretie vaginala cu antibiograma
2- secretie vaginala : cultura depistare depistare streptococ grup B.
Streptococul se mai poate gasi in nas si gat. Daca ar merge la un doctor acolo, ar putea doar prin consult medical sa-i spuna daca este nevoie sa faca exudat nazal sau fringian, avand in vedere costurile...
Eventul sa se gandeasca daca a vut recent dureri mari in gat si rosu in gat, sau i-a curs sau infundat nasul.
Daca s-a tratat cu antibiotice fara sa faca exudatele cu antibiograma, este posibil sa se fi cronicizat infectia si asta provoaca in timp reumatism articular. Toxinele eliberate de bacterie irita articulatiile Degeaba tot tratezi durerile daca nu elimini cauza. Bacteriile vor transmite in corp toxine si...ce face? se va trata toata viata cu analgezice? Nici nu o sa-i reziste ficatul si stomacul, in primul rand. De aceea iti dau atatea amanunte, sa intelegi cat de important este ca mama ta sa verifice daca exista aceasta infectie undeva - nas, gat sau vagin. Ar mai putea fi si o infectie urinara pentru care sa se faca o urocultura cu antibiograma.
Eu totusi cred ca, dupa manifestare, este vorba de ceva genital. Streptococ B, E-coli sau enterococ (care de fapt este tot un streptococ)
Oricum nu cred ca si-a facut recent aceasta analiza si ar fi bine sa o faca.
Daca are ce banuiesc eu si nu se trateaza, va ajunge sa faca rana pe col. Durerile astea nu apar imediat, ceea ce inseamna ca infectarea este de ceva luni bune deja.
0
28-08-2011, ora 13:31
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca nu ii iese nimic la analizele de care vorbeam, ar fi bine sa faca investigatii mai amanuntite.
Sa o intrebi daca face tratament pentru varice, ceva de fluidizare al sangelui. Este important, mai ales ca lucreaza si cred ca sta mult timp in picioare, asa ca, poate sa faca trombi. Ar trebui sa vada cum sta cu Timpul Quick si chiar INR-ul.
Pentru asta ar trebui sa consulte un cardiolog.
0
28-08-2011, ora 14:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, aveti perfecta dreptate: orice analiza este exclusa, fiind generatoare de cheltuieli inutile, atata timp cat nu este urmarea unui consult cinic.
Este total exclusa orice analiza bacteriologica fara un minim examen clinic si anamnestic, care poate decela cu usurinta cateva cauze posibile, ce ar putea duce, ulterior, si la efectuarea anumitor analize.
Este o probabilitate minuscula ca suferinta sa fie datorata unei infectii (nu este, totusi, exclusa...).
Mult mai probabila este supraincarcarea de ordin mecanic, determinata de obezitate si efort fizic exagerat, si care afecteaza articulatiile si coloana vertebrala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-08-2011, ora 17:09
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Domnule doctor Marius Uscatu,
as dori sa imi motivez putin indrumarile mele de mai sus, pe care le-am mai dat si in alte situatii asemanatoare in care sunt implicate dureri articulare.
Avand in vedere ca aceste dureri pot avea cauze multiple si mai ales ca oamenii in general tind sa se adreseze medicului foarte tarziu cand deja au aparut complicatii, este greu sa se ajunga repede la sursa care le-a provocat.
Analizele de care vorbeam, cele de secretie vaginala si exudatele, pentru a castiga timp, se pot face la cerere si apoi sa se mearga cu rezultatul la medic pentru tratament.
Daca omul asteapta mai intai sa-si faca programare la medicul de familie, daca e nevoie la Ginecologie sau ORL, apoi sta ore intregi la cabinet si cand intra mai uita sa dea si amanunte importante, de ex un nas infundat din cand in cand.o durere in gat sau o scurgere vaginala si mentioneaza doar acea durere de articulatie, se pierde timp pretios.
Eventual sunt indrumati la reumatologie sa sa faca bai si proceduri...
In cazul in care o infectie a provocat iritarea articulatiilor, nu ar fi mai bine sa fie gasita repede si eliminata cauza? Sau macar eliminata aceasta varianta si sa se mearga mai departe cu investigatia?
Dintre multitudinea de cauze, cel putin infectia vaginala poate fi eliminata prima. Macar ca doar aceasta analiza este facuta la cerere si cu plata, iar costurile nu sunt chiar asa de mari.
Cu trimitere nu se poate face analiza decat la anumite laboratoare unde se poate ca, din lipsa de fonduri, sa nu se faca cultura pentru antibiograma - care este esentiala. Si se mai pierde timp cu programari la laborator, la medic de doua ori - o data sa dea trimitere, apoi sa interpreteze rezultatu, apoi trimitere la specialist si bineinteles...programare la specialist..
Oamenii lucreaza si nu au atata timp si decat sa amane, eu ma intreb: nu e mai bine ca, informati fiind sa o ia putin pe scurtatura?
Cu rezultatul merg direct la medic. Daca nu a iesit nimic, cu atat mai mult, se prezinta la doctor pentru alte investigatii mai importante.
Aceste analize la ginecologie, oricum trebuie efectuate macar o data pe an din bun simt.
Infectiile localizate aici pot ca, dupa un timp, sa nu manifeste prea puternic local si cu o igiena mai riguroasa pot chiar sa fie aproape asimptomatice, la fel cum si barbatii pot avea infectie urinara sau candidoza si sa nu simta nimic. Dupa faza de debut, corpul lupta si el si mai ascunde din simptome.
Daca se incep investigatiile din alta directie si de fapt cauza era cea infectioasa, tot se ajunge aici intr-un final, dupa mult timp si alte investigatii costisitoare, deoarece nu este totul gratuit si bineinteles, sanatatea este mai subrezita.
De la o infectie vaginala cu e-coli, entercoc sau streptococ grup B, ne tratata la timp, o persoana cu imunitatea mai scazuta, poate ajunge chiar in situatii invalidante cand nu mai poate folosi mana, chiar se stramba falangele din articulatie, durerile de sold sau genunchi sunt si acestea foarte importante si invalidante. Persoana nu isi mai poate desfasura activitatea zilnica, poate chiar sa isi piarda locul de munca din aceasta cauza.
Mai ales cand este vorba de articulatia soldului sau genunchiului, este foarte periculos de asteptat, presiunea este mare, articulatiile inflamate, iar femeia...trebiue sa munceasca, sa mearga, sa-si faca treaba; cine o ajuta? Se ajunge, daca nu este eliminata cauza, chiar la operatie.
Eu am vazut asa ceva si inca de multe ori, din pacate. De aceea caut sa informez femeile ca, macar putin daca sunt luata in seama, sa isi faca din timp aceasta analiza ( eventual si exudatele) si sa a nu se mai ajunga la asa ceva.
Si chiar se poate face analiza de secretie vaginala fara un consult prealabil, nu este nimic riscant, nu exista contraindicatii, este chiar de bun simt.
Si cu rezultatul la doctor! Are sens ce spun?
Domnule Doctor, va multumesc pentru timpul acordat!
0
28-08-2011, ora 20:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Am inteles perfect demersul D-voastra.
Ca unul care am o experienta mare in tratarea infectiilor articulare, am insa niste amendamente:
- doar rarisisim la 60 de ani durerile articulare pot avea o origine infectioasa (steptococica); de obicei artrita post-streptococica este fugace, pasagera si nu afecteaza absolut deloc articulatiile (nu da sechele).
- in general, extrem de rar ne putem gandi la originea infectioasa a unor dureri articulare la varsta maturitatii. Cel mai adesea este vorba despre maladii inflamatorii reumatologice de tip auto-imun, unde prelevarile bacteriologice sunt absolut inutile;
- in general, pentru a fi valabil, un examen bacteriologic trebuie sa respecte niste reguli foarte clare, si mai ales sa fie repetat de cel putin 3 ori pentru a evita un fals rezultat, datorat contaminarii;
- prin urmare, teoria unui examen bacteriologic anual profilactic este complet nefondata, neavand nici un suport clinic, paraclinic, infectiologic etc etc.
Mult mai probabila la varsta maturitatii sau senectutii este supraincarcarea de ordin mecanic, determinata de obezitate si efort fizic exagerat, si care afecteaza articulatiile si coloana vertebrala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-08-2011, ora 00:10
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Domnule Doctor, eu ma gandeam mai mult la artrita reactiva.
Totodata doresc sa dau aici informatiile necesare si pentru cititorii acestui forum:
Sursa este site-ul : http://www.arthritisresearchuk.org/arthritis_information/arthritis
Cercetarile legate de artrita reactiva facute in UK dau date cu privire la unele teste de diagnosticare, mai ales cand nu se mai poate face legatura intre o infectie avuta anterior si inflamatia articulara (durerile articulare etc.)
Printre primele teste se afla testul de secretie vaginala si chiar coprocultura, precum si unele analize de sange, pentru a detecta antigeni asociati ai diferitelor forme de artrita.
Iata aici un fragment luat de pe acest site:
"There is no specific test for reactive arthritis, and it isn't always possible to establish a link with a previous infection. The particular combination of symptoms can itself help with diagnosis, and tests can either support a diagnosis of reactive arthritis or exclude other possible causes - for example:

A stool sample or swabs taken from the penis or vagina can be tested for signs of inflammation or infection
Blood tests can be used to measure the level of inflammation. Blood tests can also be used for genetic analysis (tests for the HLA B27 gene) or to identify antibodies associated with other forms of arthritis."
Totodata, se spune aici ca persoane de toate varstele pot face artrita reactiva. "People of all ages, including children, can get reactive arthritis."
Daca englezii fac in primul rand aceste analizele pentru detectarea sau excluderea acestei boli, de ce nu le-am face si noi, mergand prin eliminare pana se gaseste adevarata cauza?
Intelegeti de ce doream eu ca aceste analize sa fie facute eventual inainte de a merge la medic ca, daca nu este nimic, medicul deja are un start, stie unde sa nu mai caute sau chiar poate cere repetarea analizelor, asa cum ati spus dumneavoastra. Apoi continua demersurile de a cauta cauzele in alta parte.
Dar daca se gaseste din prima cauza, se face tratamentul si omul a scapat mai repede? Nu se mai ajunge la distrugerea articulatiilor datorata procesului infectios...combinat bineanteles cu obezitate uneori, varsta inaintata si alte boli asociate care determina si o imunitate scazuta...ca sa le spun pe toate. Si nici nu mai ajunge la operatie.
Cam atat am avut de sustinut referitor la " cauza mea", aceasta este parerea mea, bine documentata, care bineanteles poate fi diferita de a altora.
Este totusi posibil ca, in anumite puncte, sa rezoneze si cu opinia mai multor persoane.
Va multumesc inca o data, domnule doctor Marius Uscatu, pentru timpul acordat.
0
29-08-2011, ora 00:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum va spuneam, va respect demersul insa, se pare, vorbim limbi diferite:
- eu va descriam experienta mea practica de ortoped timp de multi ani, atat in Franta cat si in Romania; am lucrat multi ani, dar o artrita infectioasa la adult, precum o descrieti (post-streptocica) este rarissima, un caz dintr-un milion...ceea ce nu justifica o analiza bateriologica anuala a fiecarui individ.
- D-voastra imi argumentati cu niste articole oarecare, ce nu sunt interpretate intr-o maniera critica, pornind de la experienta practica.
- trebuie sa intelegeti ca artrita reactiva nu are un mecanism infectios (microbian) ci unul autoimun; prin urmare, nu este justificata o analiza bateriologica anuala a fiecarui individ..
- D-voastra extindeti posibilitatea reumatismului articular acut post-streptococic de la copil la adult, ceea ce este profund gresit. Articolele pe care le citati se refera strict la copil, dar D-voastra extrapolati rezultatele, extinzandu-le la adult.
- de fapt, problema este ca D-voastra confundati grav artroza cu artrita inflamatorie-autoimuna sau artrita infectioasa (din simplul motiv al unei traduceri necorespunzatoare din engleza, de fapt termenul "arthritis" desemneaza artroza si nu artrita!!!!!!!). Sunt diagnostice profund diferite, fara nici o legatura intre ele.
- in orice sistem medical din lume excesul de investigatii este sanctionat de catre societate si de catre sistemele de asigurari de sanatate. Prin urmare, este exclusa o investigatie ce nu este strict recomandata de medic, si mai ales interpretata de catre acesta!!!!!!
Va promit ca nu voi mai continua aceasta polemica sterila!!!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
31-08-2011, ora 15:01
cfilip20
Nu este medic/terapeut
cfilip20
Buna ziua. In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturile si parerile dumneavoastra, chiar daca acestea sint in contradictoriu.
Vreau sa adaug faptul ca mama are 1.50 m si aproximativ 65 kg. Din cate stiu eu, nu a avut antecedente medicale deosebite in avara de operatia de varice, doar in tinerete a avut o operatie mai mare de chist ovarian. Nu stiu daca are legatura, dar acum este la menopauza.Medicamente pentru fluidizarea sangelui a luat doar o perioada dupa operatie - aspanter si detralex.
Ceea ce am omis sa spun este ca, in aceasta perioada cand acuza aceste dureri, seara avea temperatura, care oscila intre 37 si 38 grade. A avut ceva antibiotice la ea si a luat, pe langa acestea a primit de la familia la care locuieste si niste calmante, care i-au mai ameliorat putin starea febrila si durerile. Azi am vorbit si zicea ca simte din nou ceva dureri. Pe langa asta, i-a mai aparut o pata rosie langa operatia de varice.
Daca considerati ca mai este ceva de adaugat, astept raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc inca o data, o zi buna.
0
31-08-2011, ora 15:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista o inalta suspiciune de tromboza venoasa profunda.
Este o afectiune grava, cu potential letal.
Trebuie sa consultati urgent un chirurg vascular (flebolog).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-09-2011, ora 13:14
tema
Nu este medic/terapeut
tema
De ce a intrerupt detralexul? Trebuie neaparat sa urmeze tratament atata timp cat ii spune medicul cardiolog sau chirurg.
Venele nu se mai repara, asa ca tratamentul antitrombic nu se intrerupe. Nu stiu daca se asociaza detralexul cu aspirina!!
In al doilea rand, nici ca se putea sa faca ceva mai rau mama dumneavoastra... cu antibioticele. Temperatura indica o infectie si daca ia asa tratament cum aude pe la cineva...nu are cum sa se vindece, ba chiar poate sa pateasca multe neplaceri.
Citeste in primul meu comentariu ce am scris si spune-i mamei sa faca cele 4 analize. Acum, dupa antibioticele luate asa aiurea, este posibil sa fi declansat infectii si in alte parti decat erau initial.
Analizele sunt :
secretie vaginala cu antibiograma Asta in primul rand!
exudat nazal cu antibiograma
exudat faringian cu antibiograma
urocultura cu antibiograma
Fara antibiograma sa nu mai faca tratament, ca se dezvolta alte bacterii si mai devin si rezistente la antibioticul administrat. Antibiograma spune clar la ce este sensibila bacteria.
Urgent trebuie sa mearga mama la cardiolog, daca are probleme venoase este foarte posibil sa aiba si o tensiune.
Roseata de langa varice inseamna ca "iese sange din vena". Trebuie tratament medicamentos si poate ii da si un unguent local. Sa nu amane, vasele de sange o data stricate nu se mai repara. Nu lasa sa se ajunga la tromboza. Inca se mai poate face ceva acum.
0
01-09-2011, ora 13:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Detralexul merge foarte bine pentru varice.
0
01-09-2011, ora 14:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In legatura cu termenul arthritis...in engleza inseamna chiar artrita!!! si este o inflamatie a articulatiilor.
Termenul de artroza, in engleza se traduce arthrosis, iar artroza este o afectiune degenerativa. Stapanesc destul de bine limba engleza ca sa nu confund termenii...
Nu discutam cauzele multiple ale artritei, ci doar ca, una din cauze, care poate fi cea infectioasa. Am avut in vedere simptomele si se vede ca, pana acum am intuit bine, desi nu ai spus de la inceput ca mama a facut temperatura.
Eu, cand dau un sfat, o indrumare, dau doar atunci cand simt si rezonez cu persoana respectiva.
De aceea pot sa iti spun ca nu degeaba m-am cam avantat in explicatii multe, dar dupa ce spui tu acolo, simt ca mama ta are nevoie urgenta de tratament si sa o vada un cardiolog. Deasemenea sa isi depisteze infectia ca sa nu i se distruga articulatiile. Faci cum crezi.
Am vazut ca nu merge link-ul trimis de mine. Se poate gasi pe google si se numeste Arthritis Research UK.
Sunt acolo informatii utile si bine documentate pe cercetari.
0
02-09-2011, ora 19:05
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Va rog sa mergeti la sedinte CERAGEM. Veti rezolva toate problemele, fara pastile.
0
03-09-2011, ora 18:28
cfilip20
Nu este medic/terapeut
cfilip20
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la nelamuririle mele, sper ca mama sa se intoarca acasa pe la mijlocul acestei luni si sa ajunga la un medic cardiovascular.
Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine mai mult, este aceasta tromboza la care risca sa se ajunga in cazul netratarii corespunzatoare a varicelor. Tromboza venoasa este acelasi lucru cu ulcerul varicos?Acea pata de sange aparuta este un semn de alarma in acest sens? Sau este sub forma de cheaguri de sange formate in vene? Va rog sa ma lamuriti si ce presupune acest lucru, o noua operatie, sau ceea ce este mai rau si anume amputarea piciorului? Sincer sunt foarte ingrijorata in ceea ce priveste starea de sanatate a mamei mele, mai ales ca ea trateaza superficial acest lucru.
O seara placuta.
0
03-09-2011, ora 21:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Acolo nu se poate trata? Trombii se pot forma daca nu face tratament de fluidizare a sangelui si mai sta si mult timp intr-o singura pozitie, in picioare sau culcat.
Chiar si alimentatia trebuie urmarita, sa nu manance multe alimente bogate in vitamina k - varza, salata, spanac, iaurt...uita-te si tu pe google. Vezi ca nu spun sa nu manance deloc alimentele astea ci cu masura si nu toate odata in aceeasi zi...de ex. 4 iaurturi intr-o zi
Dar daca nu asculta...ce sa spun? Fiecare cu alegerea lui! Nu poti sa traiesti tu viata altcuiva!
Nu cred ca trebuia sa intrerupa detralexul. Varicele se fac avand drept cauza stricarea unor valve care se inchid si nu permit sa se intoarca sangele inapoi in jos (din cauza gravitatiei). Daca din loc in loc se strica cate o valva, sangele poate stagna acolo mai mult timp si se formeaza un cheag. Detralexul fluidifica sangele...macar atat daca nu face si ceva tratament de tensiune. Tromboza este o complicatie a bolii varicoase, chiar ar trebui sa se trateze mama ta.
Se poate da si cu un unguent si mai opreste din evolutie boala prin tonifierea venelor. Dar trebuie sa o vada medicul sa nu fi facut o ulceratie, unguentele de care spuneam nu se dau pe rani.
Nu stiu daca ai luat in considerare partea infectioasa de care vorbeam.
Daca a avut temperatura, mai mult ca sigur ca are un streptococ sau stafilococ. Nu a facut un tratament eficient, nu a scapat de bacterie si asta poate da cresteri de tensiune...in afara de acele dureri de articulatii. Unele infectii scad tensiunea, altele o cresc, in functie de bacterie. Are ameteli mama?
Daca are e-coli vaginal sau in urina, sigur are si fierul scazut pentru ca bacteria asta se hraneste cu fierul din organism. Asta ii da ameteli de la anemie. Nu trebuie sa ia suplimente de fier ci sa scape de bacterie si fierul isi revine la valori normale!
Bacteriile se care spuneam nu sant cu transmisie sexuala, nu are importanta ca mama este la menopauza, de aici si gresala unor femei de a nu mai face analize vaginale pe motiv ca nu mai au partener. Cu atat mai mult, dupa menopauza flora vaginala poate sa nu mai lupta cum trebuie si infectiile se pot instala mai usor., Acestea se fac...ca se fac. Sunt multe cauze. Vaginul se mai contamineaza si din vecinatate, de la anus. Distanta este mica...
Sunt unele pareri ca se poate produce contaminarea prin interior, mai ales in cazul celor care sufera de constipatie si, bacteria traverseaza membrana intestinala. Deci.. sa faca analiza de care spuneam.
Totodata, infectia vaginala ne tratata, "roade" prin vagin, "roade" si colul, iar dupa menopauza nici nu mai este lubrifiat vaginul... se poate ajunge la cancer de col...
De aceea ziceam ca, in aceeasi masura sunt importante analizele acelea - dar in primul rand analiza de secretie vaginala cu antibiograma, ca si vizita la cardiolog.
Pentru varice poate face un consult si la un chirurg vascular. De fapt, el este specialistul in tratarea vaselor de sange.. Cardiologul trateaza pe intreg circuitul cardiovascular.
Infectia bacteriana ( streptococ sau enterococ, in caz ca nu are si e-coli), poate ajunge si la inima si face endocardita Nu mai spun ca poate sa i se fi dezvoltat si tulpini rezistente de bacterii de la tratamentul pe care l-a facut fara nici o antibiograma si recomandare, fara sa stie macar unde a avut infectia.
A durut-o gatul sau a avut sinuzita? O durea la urinat? S faca exudatele cu antibiograma si urocultura cu antibiograma dar cu pregatirile descrise de mine mai sus.
Daca nu are cum acolo, sa vina in tara sa isi faca analizele si sa o vada un cardiolog, oricum in conditiile astea nu cred ca va mai putea muncii mult timp. Daca vine, se trateaza, i se da un tratament si se poate intoarce. Spune-i asta mamei!
Sanatate multa!
0
09-12-2011, ora 23:21
cfilip20
Nu este medic/terapeut
cfilip20
Buna seara. A ajuns mama in tara si am inceput investigatiile.
A facut urmatoarele seturi de analize:
- hematologie - (aici va scriu rezultatele care nu au avut valori normale) VSH-58, leucocite - 10.2, neutrofile - 75.8%, limfocite - 14.1%, neutrofile - 7.8, monocite - 0.9, hemoglobina - 11.0, hematocrit - 31.7.
- biochimie (ser) - ALT/GPT - 21, AST/GOT - 24, colesterol - 178, glucoza - 77, trigliceride - 136
- sediment urinar - leucocite - 1-2/camp
- microbiologie - exudat faringian - examen bacteriologic - streptococ beta-hemolitic = absent
- biochimie(urina) - sumar urina : pH - 7, nitriti - absenti, glucoza - absenta, acid ascorbic - absent, densitate - 1015, eritrocite - absente, proteine - absente, bilirubina - absenta, urobilinogen - normal, corpi cetonici - absenti, leucocite - absente.
A facut mai facu un test Babes Papanicolau si o citologie in mediu umed (nu stiu daca este unul si acelasi lucru, pentru ca rezultatele au fost trimise impreuna).
Am sa enumar doar rezultatele afirmative:
Satisfacator pentru evaluare - da
Celule endocervicale prezente - da
Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna - da
Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia - da, atrofie - da
Recomandari: o noua prelevare
Descriere citologica: Moderat fond inflamator acut. Celularitate de aspect atrofic. Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana polimorfa.
Concluzie: Frotiu de tip atrofic - inflamator. Se recomanda o noua prelevare dupa tratament antiinflamator si trofic.
Eu am rugat-o pe mama, sa ceara medicului de familie sa scrie pe biletul de trimitere urocultura cu antibiograma, si medicului ginecolog sa ii recolteze probe pentru secretie vaginala cu antibiograma, dar nu stiu daca au respectat acest lucru, sau poate mama nu a stiut sa le explice prea bine ceea ce doreste (eu nu am reusit sa ajung impreuna cu ea la doctor).
Pe langa faptul ca a facut aceste analize, mama a stat o saptamana la un centru balneologic de recuperare, unde se afla si in momentul de fata. Aici s-a simtit foarte bine, a facut bai sarate, impachetari cu namol, masaje si nu a mai acuzat dureri de articulatii.
Dupa ce i se va face externarea, cred ca va merge si la un medic cardiovascular.
Va rog sa interpretati pe cat puteti aceste rezultate, daca nu va cer prea mult.
Va multumesc, o seara placuta.
0
23-05-2018, ora 07:14
Iomara
Nu este medic/terapeut
Iomara
Am 41 ani o greutate de 66 kg si 1, 71 inaltime si de 10 ani ma lupt cu un virus b, pana acum 8 luni toate analizele au fost in parametri normali ( analizele hepatice) de cand viremia a crescut ma lupt cu niste dureri de articulatii care se muta. Credeti ca este de la hepatita, aceste dureri ? Eu nu pot sa iau nici prea multe medicamente !Am facut si niste analize VSH 22 si PCR 0, 61. Ce ma sfatuit sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Durerea de picioare
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •