Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?
Buna,
Am observat ca atunci cand am dureri de cap in zona frontala in partea de sus + frunte (lobul frontal) urmeaza o seara cu 1 cosmar (destul de tulburator)
Ca descriere a durerii de cap, pot sa zic ca am impresia ca m-a lovit cineva cu ciocanul in cap. Sunt unele momente cand ma lasa durerea si altele cand parca mi se inmoaie capul pt cateva secunde.
Senzatiile astea puternice le am pt 1 min cel mult, apoi durerea devine mai usoara putin.
Durerie acestea de cap apar cand citesc, sau cand imi folosesc creierul in general; cand gandesc. Spre ex, cand joc sah timp de 1 ora, toata ziua mi-e stricata cu durerea de cap.
Odata ce apare durerea, mi-e cam greu sa o opresc. Incerc sa nu mai gandesc, dar nu prea merge.
Am studiat putin pe net sa vad care ar putea fii cauza si cred ca este vorba de dopamina in nivele prea mari, iar serotonina in nivele prea mici.
Problema asta o mai aveam 1 data la 3 luni, apoi 1 data la 1 luna.
Azi (cand am avut ultimul cosmar) cred ca a fost a doua oara pe luna asta cand am cosmar dupa durerile de cap. (Penultimul cosmar l-am avut in urma cu vreo 3 sapt)
Pot sa adaug si nervozitate ca simptom in ultimul an. Si mult stres si depresie in ultimii 4 ani.
Tot de 1 an am primit diagnostic de astm alergic extrinsec (forma usoara) si s-ar putea ca si lipsa de oxigenare corespunzatoare a creierului sa fie problema aici de asemenea, pt ca nu am luat un tratament serios pana acum. Am tot amanat...
In ultimele 6 luni jucam sah si 8 ore pe zi si n-aveam nimic. Durerile au inceput sa fie problema mai mare in ultimele zile.
Intrebarea mea ar fii daca am o problema obsesiv compulsiva ori daca poate fii vorba si de o altfel de problema mai grava.
Din cate am citit pe net, cei care sunt schizofrenici au dureri de cap pt ca nu se pot opri din gandit. In momentul asta n-am niciun simptom de schizofrenic. phew..
Unde ar trebui sa merg: psihiatru, psiholog ?.. ori poate nu e nevoie la niciunul dintre ei ?
Am observat ca atunci cand am dureri de cap in zona frontala in partea de sus + frunte (lobul frontal) urmeaza o seara cu 1 cosmar (destul de tulburator)
Ca descriere a durerii de cap, pot sa zic ca am impresia ca m-a lovit cineva cu ciocanul in cap. Sunt unele momente cand ma lasa durerea si altele cand parca mi se inmoaie capul pt cateva secunde.
Senzatiile astea puternice le am pt 1 min cel mult, apoi durerea devine mai usoara putin.
Durerie acestea de cap apar cand citesc, sau cand imi folosesc creierul in general; cand gandesc. Spre ex, cand joc sah timp de 1 ora, toata ziua mi-e stricata cu durerea de cap.
Odata ce apare durerea, mi-e cam greu sa o opresc. Incerc sa nu mai gandesc, dar nu prea merge.
Am studiat putin pe net sa vad care ar putea fii cauza si cred ca este vorba de dopamina in nivele prea mari, iar serotonina in nivele prea mici.
Problema asta o mai aveam 1 data la 3 luni, apoi 1 data la 1 luna.
Azi (cand am avut ultimul cosmar) cred ca a fost a doua oara pe luna asta cand am cosmar dupa durerile de cap. (Penultimul cosmar l-am avut in urma cu vreo 3 sapt)
Pot sa adaug si nervozitate ca simptom in ultimul an. Si mult stres si depresie in ultimii 4 ani.
Tot de 1 an am primit diagnostic de astm alergic extrinsec (forma usoara) si s-ar putea ca si lipsa de oxigenare corespunzatoare a creierului sa fie problema aici de asemenea, pt ca nu am luat un tratament serios pana acum. Am tot amanat...
In ultimele 6 luni jucam sah si 8 ore pe zi si n-aveam nimic. Durerile au inceput sa fie problema mai mare in ultimele zile.
Intrebarea mea ar fii daca am o problema obsesiv compulsiva ori daca poate fii vorba si de o altfel de problema mai grava.
Din cate am citit pe net, cei care sunt schizofrenici au dureri de cap pt ca nu se pot opri din gandit. In momentul asta n-am niciun simptom de schizofrenic. phew..
Unde ar trebui sa merg: psihiatru, psiholog ?.. ori poate nu e nevoie la niciunul dintre ei ?
5 comentarii
acum ca e soare afara, nu mai am dureri de cap cand ma concentrez / gandesc.
cred ca problema este de la astm; anume lipsa de oxigenare...
cred ca problema este de la astm; anume lipsa de oxigenare...
Depresia se manifesta si prin dureri - spunea medicul meu psihiatru. Aud pe multi spunand ca ii doare in zona de dupa cap ( Bulbul rahidian, creierul mic ) - zona aceea se congestioneaza, e f bun masajul local.
astm alergic, asociat cu rinita si conjunctivita alergice au legatura cu bolile de natura nervoasa - am citit undeva - intra in categoria dermatitetor atopice...Apa de mare ajuta si soarele.. si viata frumoasa
astm alergic, asociat cu rinita si conjunctivita alergice au legatura cu bolile de natura nervoasa - am citit undeva - intra in categoria dermatitetor atopice...Apa de mare ajuta si soarele.. si viata frumoasa
Buna ziua! Consulta un medic neurolog si un medic psihiatru. Ar fi indicat si un angio RMN. Pentru somnul cu cosmaruri, se poate prescrie un remediu homeoptic: Stramonium 15 CH -5 granule cu 30 minute inainte de culcare, sublingual, se poate repeta inca o doza de 5 granule. Numai bine
Poate fi foarte bine si o depresie sezoniera, care este influentatat de vreme, de anotimp, oricum nu ceva asa grav cum ganditi Dvs.Este bine sa consultati un medic psihiatru, eventual si neurolog, desi eu cred ca e o tulburare de conversie, din cine stie ce cauze, plus o depresie sezoniera usoara sau medie, pentru care trebuie un antidepresiv.E doar parerea mea...Schizofrenie nu este, nu sunt asemenea simptome, nu e prezenta ideatia psihotica, nici gand, si nici TOC.Cosmarurile fac parte din trairile onirice obisnuite, uneori sunt din cauza unei tulburari psihice, dar mai rar.Cu bine!
multumesc foarte mult pt raspunsuri. sunt de f mare ajutor, fiecare dintre ele.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dureri de cap dupa somn
- 9dureri cap, ureche, gat si ameteli!!!
- 4Dureri de cap intre ochi si spre fundul ochilor, doar in zona sinusala...
- 3dureri de cap zilnice, ameteli puternice, bufeuri sau frisoane, frica permanenta..
- 202Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea IX-a
- 3sinuzita cu dureri de cap.
- 4Dureri de cap mocnite, foarte ciudate, mai ales cand ma supar...
- 0Puternice dureri de cap
- 6durere groaznica de cap, inainte imi trecea cu o pastila, acum.. nu
- 6trebuie neaparat sa urmez o operatie? mai inatai... mucocel maxilar sau deviatie de sept?
- 1Cosmar oribil
- 3Durere incredibila de cap
- 0Dureri de cap.
- 1Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 5Durere cap, intr-un singur loc
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 0Dureri de cap interminabile
- 0Durere, amețeli, viata cotidiana afectata
- 3Anxietate generalizata sau toc
- 14TOC/Anxietate
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva Cosmarul Durerea de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: