durere cap puternica de cateva saptamani, asa din senin

salutare tuturor. am si eu o problema la care nu am reusit sa gasesc un raspuns aprox pe forum. de cateva saptamani, din senin, incepe sa ma doara capul(in special ceafa) puternic si simt ca imi amortesc si maxilarul cu ceafa. durerea poate sa dureze 2min, 5min sau si o ora. aceasta durere pot sa o am de doua ori/zi sau o data la doua-trei zile. puteti sa ma ajutati cu cateva pareri despre ceea ce ar putea cauza durerea si ce as putea face va rog?
6 comentarii

Buna seara. Cefaleea poate avea multe cauze. De exemplu, poate fi vorba despre hipertensiune arteriala. In acest caz este necesara o evaluare clinica, determinarea tensiunii arteriale, etc. Primul pas in vederea precizarii diagnosticului il reprezinta un control la medicul de familie. Multa sanatate!

Cauza principala a migrenelor este de cele mai multe ori autointoxicatia cu diverse toxine - tutun, alcool, diverse medicamente, alimente nepotrivite ! Faceti o autoevaluare sau postati dieta completa pe 2 zile ca sa putem identifica factorul declansator !

Un control la medic este cel mai indicat. Dar pana ajungi la medic incearca sa-ti faci cel putin de doua ori pe zi masaj cu prosopul pe gat si ceafa. Incearca apoi ca tragand de capetele prosopului in jos sa opui reezisteenta si sa impingi ceafa, gatul in sus. Acelasi lucru cu prosopul rulat si pus pe crestet... tragi de capete in jos si capul i-l impingi in sus. Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa... si sper de asemenea sa-ti fie de folos. Sanatate

Va multumesc pentru raspunsuri. in aceasta dimineata m-am trezit din nou cu o usoara durere de ceafa si gat pe care o am si acum. La medicul de familie am fost dar nu am rezolvat nimic. de la inceputul anului am facut analize la sange, ecografie abdominala, ekg, electrocardiograma si toate au iesit in regula.

Incearca un antiinflamator daca te doare mai mult ceafa decat capul ! Seara foloseste o alifie pt dureri reumatice iar apoi aplica o foaie de varza incalzita usor si leaga cu o esarfa si incearca sa o pastrezi peste noapte !

multumesc pt raspunsuri. momentan vad ca nu am mai avut dureri de cap. mai am o intrebare la care chiar nu am gasit raspuns. daca dorm la pranz sau dimineata cand ma trezesc, timp de aprox 30min am ameteli si ma doare mai tot corpul. de la ce ar putea fi?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 50dureri de spate si de cap dupa rahianestezie
- 3de un an de zile sotul meu ameteste frecvent, are dureri de cap si este f obosit
- 3interpretare analize si riscul unei boli
- 5durere in ceafa, ameteli, durere umar si toata mana dreapta + fumatoare
- 6Cap, ochi, torace
- 3durere de cap, ameteala si durere de brat drept
- 8durere si furnicaturi cap
- 6trebuie neaparat sa urmez o operatie? mai inatai... mucocel maxilar sau deviatie de sept?
- 0Durere de cap si ceafa insuportabila
- 4problema cu orgasmul... durerea de cap
- 6dureri de cap permanente
- 1Dureri constante de cap
- 0Oboseala persistenta, dureri dese de cap, inrosire
- 2de ceva timp ma doare capul si coloana cervicala.
- 0durere puternica de cap insotita de ameteala, amorteala a maini si piciorului drept
- 3formatiune tumorala
- 0ameteli dureri de cap
- 10Dureri de cap violente
- 1Durere de cap cam tot la 2, 3 zile
- 3Vă rog frumos am mare nevoie de un sfat - durere insuportabila de cap
Mai multe informații despre: Durerea de cap Cefaleea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: