Durere insuportabila dupa extractie molar de minte

23-04-2022
AdnanaT
Nu este medic/terapeut
AdnanaT
Buna ziua, acum 5 zile mi-am extras un molar de minte. Din cauza pozitiei, a trebuit sa fie crapat in doua si scos pe bucati, dar operatia a decurs ok fara sa simt ceva dureri. Dupa ce efectul anesteziei a trecut, au inceput durerile pt care am luat nurofen(iau si antibiotic). In prima zi am fost umflata la nivelul mandibulei si sub barbie, dar dupa a doua zi si-a revenit. In schimb din a treia zi au inceput niste dureri ciudate - simt durere la primii dinti de pe partea dreapta( partea de unde am extras molarul) apoi cativa nu dor, mai urmeaza niste molari care tot asa dor si toata durerea coboara pe gat(doar pe partea dreapta) si se disipa la nivelul claviculei(din ce am mai cautat pe net are traiectoria muschiului platisma.
Mentionez ca nu mai functioneaza in momentul de fata nici un analgezic( desi la inceput efectul nurofenului era de cam 6ore, acum nu mai ma tine decat o ora). Problema e ca ma doare foarte tare si nu inteleg ce poate fi.
Precizez si ca locul maselii nu ma doare in mod special, mai am momente cand simt durere in jurul urchii si mandibulei ca la alte extractii pe care le pot intelege, dar durerea pe zona gatului care nu trece este cea care ma ingrijoreazamai tare. Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?
2 comentarii
0
29-04-2022, ora 03:18
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, sper ca ati rezolvat intre timp problema dumneavoastra. La cum ati descris, ma gandeam ca este o durere iradiata de la alt dinte. Daca mai continua disconfortul, contactati medicul dumneavoastra, oricum trebuie sa va vada la control postextractional pentru fire. Numai bine!
0
19-03-2023, ora 10:47
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

durerea și inflamația după extracția unui molar de minte sunt destul de comune și pot dura câteva zile sau chiar săptămâni. Este important să urmați instrucțiunile dentistului în ceea ce privește îngrijirea zonei după extracție, cum ar fi evitarea mestecatului pe partea respectivă și spălarea cu grijă a dinților și gingiilor.

Cu toate acestea, simptomele pe care le descrieți par a fi mai severe decât cele obișnuite după extracție. Este posibil să aveți o infecție în zona afectată, iar aceasta ar putea fi cauza durerii și inflamației care coboară pe gât. Este important să contactați dentistul cât mai curând posibil și să-i descrieți simptomele, astfel încât să poată examina zona și să decidă dacă sunt necesare alte intervenții sau tratamente.

În plus, este posibil să aveți o reacție adversă la medicamentul prescris sau la anestezia folosită în timpul procedurii, ceea ce ar putea agrava simptomele. De asemenea, trebuie să fiți atentă la semnele de anafilaxie, cum ar fi dificultăți de respirație, umflarea feței sau gâtului și erupții cutanate, în cazul în care ați avut o reacție alergică la medicamente în trecut.

În concluzie, este important să vă adresați dentistului cât mai curând posibil și să-i descrieți simptomele pentru a primi un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •