durere post chiuretaj
buna ziua, o sa incerc sa prezint pe scurt cazul meu:(
saptamana trecuta vineri am "suferit" o extractie la antepenultima masea din partea dreapta jos, extractia sa desfasurat relativ repede aprox 3 min, dar se pare ca am avut o infectie la radacina. doamna doctor mi-a zis ca nu trebuie antibiotic ca a scos toata infectia sa nu imi fac griji, sa iau doar un analgezic daca doare.Si a durut sambata, duminica, luni am mers la clinica din nou(mai am de facut 3 plombe) si i-am explicat ca ma doare a zis ca e normal si trece.Luni seara am avut o duere groaznica si marti am mers din nou s-a uitat la locul extractiei si diagnostic :Alveolita.(nu am mancat lactate, nu fumez, nu am clatit dupa extractie si totusi...) mi- a facut chiuretaj mi-a prescris antibiotice si ketorol, am luat pana acum 12 amoxicilina de 500mg si multe analgezice si totusi durerea persista si nu da semne de ameriolare.CE pot sa fac, ce sa mai iau, au trecut 7 zile de la extractie si 2 zile de la chiuretaj.Este normal sa se intemple asa.
Astept raspuns, va multumesc anticipat
saptamana trecuta vineri am "suferit" o extractie la antepenultima masea din partea dreapta jos, extractia sa desfasurat relativ repede aprox 3 min, dar se pare ca am avut o infectie la radacina. doamna doctor mi-a zis ca nu trebuie antibiotic ca a scos toata infectia sa nu imi fac griji, sa iau doar un analgezic daca doare.Si a durut sambata, duminica, luni am mers la clinica din nou(mai am de facut 3 plombe) si i-am explicat ca ma doare a zis ca e normal si trece.Luni seara am avut o duere groaznica si marti am mers din nou s-a uitat la locul extractiei si diagnostic :Alveolita.(nu am mancat lactate, nu fumez, nu am clatit dupa extractie si totusi...) mi- a facut chiuretaj mi-a prescris antibiotice si ketorol, am luat pana acum 12 amoxicilina de 500mg si multe analgezice si totusi durerea persista si nu da semne de ameriolare.CE pot sa fac, ce sa mai iau, au trecut 7 zile de la extractie si 2 zile de la chiuretaj.Este normal sa se intemple asa.
Astept raspuns, va multumesc anticipat
7 comentarii
alveolita se poate intampla si la nefumatori din cauza anesteziei prea puternice (forte/ cu multa adrnalina)sau din cauza ca infectia de la varful radacinii, granulomul adica, nu a fost chiuretat in totalitate sau exista vre un corp strain in alveola ce nu lasa sa se vindece locul((
dr. trebuie sa faca spalaturi, sa chiureteze pana cand sangereaza locul a.i. sa se formeze cheagul de sange si vindecarea sa se instaleze.este neplacut, frustrant pt.pacient dat si pt dr.
va trece pana la urma dar este ffff dureroasa alveolita.asa au spus si alti pacienti, nu m suferit eu, dar ii cred pe cuvant ca pe tine, dealtfel.numai bine, poisson.
dr. trebuie sa faca spalaturi, sa chiureteze pana cand sangereaza locul a.i. sa se formeze cheagul de sange si vindecarea sa se instaleze.este neplacut, frustrant pt.pacient dat si pt dr.
va trece pana la urma dar este ffff dureroasa alveolita.asa au spus si alti pacienti, nu m suferit eu, dar ii cred pe cuvant ca pe tine, dealtfel.numai bine, poisson.
esti in regula ?am observat ca in mai s a intamplat ghinionul.
buna, in primul rand ms pentru raspuns si incurajari, am fost azi la clinica pentru mai am de facut 3 plombe (2 acum):), din pacate se para ce alveolita nu s-a vindecat si a fost nevoie de inca un chiuretaj(al 3-lea) deocamdata sunt inca sub efectul anesteziei si inca nu doare.In legatura cu spalaturile, cu ce se fac mai exact ??;mie mi-a dat cu apa inainte dupa care cu aer si apoi anestezia si chiureta.
mi-a recomandat in continurare antibiotice si analgezice:(.
As putea sa fac ceva in plus sa pastrez locul curat, sa iau alte medicamente?
mi-a recomandat in continurare antibiotice si analgezice:(.
As putea sa fac ceva in plus sa pastrez locul curat, sa iau alte medicamente?
BUNA ZIUA. ALVEOLITA SE POATE LUA SI DE LA INSTRUMENTE NESTERILIZATE? SE POATE LUA VREUN MICROB? ASTEPT TRASPUNS. MULTUMESC
salutare dragilor!pai alveolita se poate lua si din cauza instrumentarului nesteril, dar mai putin probabil sa fie asa. greu imi imaginez ca vre un coleg /colega nu sterilizeaza corespunzator. dar sunt si exceptii din pacate, bineintels ca nu intr o clinica !daca este traumatica extractia se poate instala aveolita, dar in cazul andreiutu nu e asta cauza.la el, ma gandesc ca de la anestezicul forte nu a sangerat deloc rana si a ramas osul dezgolit.
andreiutule, spalaturile le a facut dr. odata cu chiuretajul si anestezia. acasa poti sa continui cu tratamentul ce l a prescris dr.si poti sa clatesti seara cu apa cu sare.este la indemana oricui, ieftina si are efect benefic.pui intr un pahar apa calduta o lingurita de sare, amesteci pana se dizolva si gata apa de gura preparata in casa.se poate folosi apa cu sare si daca nu ai nimic grav, doar asa, pur si simplu in locul oricarei ape de gura ce nu face prea multe in afara sa aibe gust mentolat, dar care costa mai mult.
andreiutule, spalaturile le a facut dr. odata cu chiuretajul si anestezia. acasa poti sa continui cu tratamentul ce l a prescris dr.si poti sa clatesti seara cu apa cu sare.este la indemana oricui, ieftina si are efect benefic.pui intr un pahar apa calduta o lingurita de sare, amesteci pana se dizolva si gata apa de gura preparata in casa.se poate folosi apa cu sare si daca nu ai nimic grav, doar asa, pur si simplu in locul oricarei ape de gura ce nu face prea multe in afara sa aibe gust mentolat, dar care costa mai mult.
Am aceeasi problema, acum 7 zile mi-a fost extras molarul de minte sanatos (daca stiam ce ma asteapta nu-l mai scoteam). Durerea era tinuta sub control cu Nurofen pana cand nurofen nu a mai avut efect si plingeam de durere. Durerea o simteam intensa, iradia in ureche, ma durea un ganglion, miros neplacut in gura etc. Chirurg mi-a zis sa ma adresez oricarei colege de la clinica sa vada situatia, el venind la clinica doar 2 zile/sapt. Colega a scos alataieri firele (partial, ca a mai ramas si am scos si eu acasa o mica parte) si a clatit cu ser fiz. zona si mi-a pus alveogil (parca asa se numeste), durerea a disparut aproape instaneu. Mentionez ca de 4 zile iau si amoxicilina 1gr/zi. Astazi am fost din nou la cabinet cu gandul ca-mi va schimba doar alveogil. Dar in schimb a incercat sa chiuriteze ca sa formeze un cheag, dar dupa spusele lui, sange nu iesea, si a pus un antibiotic in gaura care s-a si dus si acum pot vedea minunea de alveola si la unu noaptea inca mai stau treaza de durere. Oare asta este tratamentul corect pt alveolita uscata???
este destul de frecventa alveolota in cazul molarilor de minte inclusi sau semiinclusi pt ca este o extractie traumatizanta! In general dupa un tratament corespuzator(chiuretaj alveolar, spaluturi, atiinflamator, antialgic durerea scade in intesitate icam in7 zile de la chiuretajul alveolarsi dispare!Deci putina rabdare !si
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49extractie dentara din partea dreapta jos
- 3URGENT - Molar de minte Scos
- 5Sinus deschis in urma extractiei
- 9ajutor - halena si dureri la o luna dupa extractie
- 2Mi-am scos o masea.
- 0extractie masea dupa punctie sinusala
- 2operatie de extractie la premolar
- 1Post operatie masea de minte
- 3Razbunarea maselei?
- 1Vindecare dupa extractie masea de minte
- 1Extractie prmolar 3.4 - dureri foarte mari
- 1gingie umflata dupa extractii
- 1Durere gingie coroana dentara
- 3Abces dupa extractie:/
- 2Stomatologie extracție măsea de minte
- 6Extractie molari de minte
- 3Dupa 3 luni de la extractie molar inclus inca am gaura in gingie.
- 1Afectiuni stomatologice - mi am scos o masea ma doare ingrozitor de tare
- 5Abceees pe gingia maselei extrase!
- 4Extracție premolar
Mai multe informații despre: Extractia dentara durerea dupa extractie chiuretajul gingival
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: