durere de gat
am sute de postari cu explicatii cum se administeaza colargolul.
cate 3 pic la 8 ore in pozitie culcat pe spate
cate 3 pic la 8 ore in pozitie culcat pe spate
Buna ziua.Am 26 de ani, nu am avut probleme cu amigdalitele decat cand eram mica foarte rar.De vreo 3 zile ma doare gatul ingrozitor, mai ales cand inghit.A inceput asa :m-am trezit pe la 3 dimineata cu nasul si gatul infundat, nu reuseam sa respir bine.Am baut un ceai fierbinte si mi-am mai revenit putin.Doua zile la rand m-a durut capul, am avut febra, mi-a curs nasul si ma ustura in gat.Am luat algocalmin si paracetamol si am scapat de febra, durere de cap si nas infundat.Am ramas cu amigdalitele care sigur sunt inflamate, Am luat 3 ampiciline la 6 ore, am facut gargara cu spirt si incepuse sa-mi treaca.Dar nu am mai continuat ca n-am mai avut ampicilina (ma aflu in Italia), iar durerea a reaparut.Mai am cateva pastile de amoxacilina, credeti ca ar trebui sa le iau?Inca nu am fost la doctor.Multumesc anticipat.
Buna ziua,
am si eu o intrebare va rog...copilul meu de 5 ani are tot timpul nasul uscat, infundat...i-am facut tratament cu picaturi colargol cum mi-ati spus, s-au ameliorat un pic simptomele, iar acum din nou are nasul infundat...poate avea polipi?desi cand doarme nu sforaie si respira bine...
sau poate fii de la aerul uscat din casa?
oricum saptamana viitoare ma voi duce cu el la orl, dar pana atunci as dori sa stiu si parerea dvs.
multumesc!
astept raspuns!
am si eu o intrebare va rog...copilul meu de 5 ani are tot timpul nasul uscat, infundat...i-am facut tratament cu picaturi colargol cum mi-ati spus, s-au ameliorat un pic simptomele, iar acum din nou are nasul infundat...poate avea polipi?desi cand doarme nu sforaie si respira bine...
sau poate fii de la aerul uscat din casa?
oricum saptamana viitoare ma voi duce cu el la orl, dar pana atunci as dori sa stiu si parerea dvs.
multumesc!
astept raspuns!
da, poate fi de l aerul uscat.
ouneti un vas cu apa + 2-3 pic de ulei volatil de eucalipt
aromoterapie cu acelas ulei
ouneti un vas cu apa + 2-3 pic de ulei volatil de eucalipt
aromoterapie cu acelas ulei
Vad ca mie nu mi-a mai raspuns nimeni.Nu-i nimic, oricum mi-au trecut amigdalitele si fara raspunsul d-voastra d-le doctor, si nici nu am fost la medic.Multumesc pentru nimic.
pentru domnul Doctor Flueraru Valeriu !
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie la nelinistea mea.
Am o durere in gat de usturime, gadilare.. am fost la orl si doctorul mi-a zis ca e ceva de origine bacteriala. mi-a dat antibiotic, ceva cu penicilina. nu locuiesc in romania.
am 24 de ore de cand iau antibiotic dar nu simt ca e ceva mai bine, sau f putin mai bine.
intrebarea mea ar fi: dupa cat timp se simte o imbunatatire de la antibiotic?
medicul si-ar da seama la un simplu control daca asi avea cancer??? m-a controlat cu un furtunel in gat unde m-a pus sa zic iiiiiiiiiiiiiiiii.
va multumesc din suflet
cu stima
angelica
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie la nelinistea mea.
Am o durere in gat de usturime, gadilare.. am fost la orl si doctorul mi-a zis ca e ceva de origine bacteriala. mi-a dat antibiotic, ceva cu penicilina. nu locuiesc in romania.
am 24 de ore de cand iau antibiotic dar nu simt ca e ceva mai bine, sau f putin mai bine.
intrebarea mea ar fi: dupa cat timp se simte o imbunatatire de la antibiotic?
medicul si-ar da seama la un simplu control daca asi avea cancer??? m-a controlat cu un furtunel in gat unde m-a pus sa zic iiiiiiiiiiiiiiiii.
va multumesc din suflet
cu stima
angelica
trebuie sa continui tratamnetul 5-7-10 zile
regim alimenar fara acru, a cidulate si citrice
multa gargara dupa fiecare masa, tab de supt..
regim alimenar fara acru, a cidulate si citrice
multa gargara dupa fiecare masa, tab de supt..
eu ma gandesc ca medicul o.r.l-ist ar fi gasit un indiciu daca era vorba de cancer.
de fapt el a zis ca e o inflamatie a catarului si eu sunt de parere de solutia de gargara care mi-a dat-o, plus ca am consumat f multe bomboane pentru gat, care cred ca mi-au deteriorat mucoasa.va multumesc
de fapt el a zis ca e o inflamatie a catarului si eu sunt de parere de solutia de gargara care mi-a dat-o, plus ca am consumat f multe bomboane pentru gat, care cred ca mi-au deteriorat mucoasa.va multumesc
Buna ziua,
am fost cu copilul meu de 5 ani aseara la spitalul Budimex la orl.Are tot timpul nasul infundat...v-am mai scris si mi-ati spus sa-i pun in nas colargol, care si-a facut efectul apoi senzatia de uscaciune a nasului a reaparut...isi trage tot timpul nasul si am hotarat sa mergem la orl.A fost consultat de medic si i s-a pus diagnosticul de "boala ticurilor".I s-a prescris aerius 4 ml/zi si pivalone spray.
Intrebarea mea este despre acest diagnostic ce puteti sa-mi spuneti.o sa treaca aceasta boala?
multumesc!
am fost cu copilul meu de 5 ani aseara la spitalul Budimex la orl.Are tot timpul nasul infundat...v-am mai scris si mi-ati spus sa-i pun in nas colargol, care si-a facut efectul apoi senzatia de uscaciune a nasului a reaparut...isi trage tot timpul nasul si am hotarat sa mergem la orl.A fost consultat de medic si i s-a pus diagnosticul de "boala ticurilor".I s-a prescris aerius 4 ml/zi si pivalone spray.
Intrebarea mea este despre acest diagnostic ce puteti sa-mi spuneti.o sa treaca aceasta boala?
multumesc!
oooo
despre tic.. este o teorie foarte interesanta
fac Tic.. copii care sunt cu un caracter puternic dar sunt mereu certati de cineva din familie sau daca exista cineva in familie pe care copilul NU i.l tolereaza.
fiind mic si ne putant exprima nemultumirea..sistemul nervos se exteriorizeaza prin Ticuri
despre tic.. este o teorie foarte interesanta
fac Tic.. copii care sunt cu un caracter puternic dar sunt mereu certati de cineva din familie sau daca exista cineva in familie pe care copilul NU i.l tolereaza.
fiind mic si ne putant exprima nemultumirea..sistemul nervos se exteriorizeaza prin Ticuri
buna ziua.
am si eu o intrebare, va rog...mama mea are limba incarcata si in permanenta dureri de gat...a facut un tratament cu antibiotic pt durerea in gat, pt ca nu-i trecea si crede ca a facut o candidoza bucala...spun "crede " pt ca a facut exudat si nu i-a iesit candida in schimb limba este alba si ustura... a incercat tot felul de tratamente naturiste si nici un rezultat...ce ar putea face pt a scapa aceste dureri si usturimi ale limbii...?
multumesc !astept raspuns!
am si eu o intrebare, va rog...mama mea are limba incarcata si in permanenta dureri de gat...a facut un tratament cu antibiotic pt durerea in gat, pt ca nu-i trecea si crede ca a facut o candidoza bucala...spun "crede " pt ca a facut exudat si nu i-a iesit candida in schimb limba este alba si ustura... a incercat tot felul de tratamente naturiste si nici un rezultat...ce ar putea face pt a scapa aceste dureri si usturimi ale limbii...?
multumesc !astept raspuns!
1. sa mearga la Gastrologie.. pentru investigatii
2 sa excluda laptele si dulcele din alimentatie ( pana se curata limba)
3 sa excluda acru, acidulatele si fructele citrice din alimentatie pana iii trece gatul
4 inhalati si gargara dupa fiecare masa
2 sa excluda laptele si dulcele din alimentatie ( pana se curata limba)
3 sa excluda acru, acidulatele si fructele citrice din alimentatie pana iii trece gatul
4 inhalati si gargara dupa fiecare masa
buna ziua! am observat, ca am bubite albe pe amigdale.poate le am de mult, dar nu le am observat ! dar stiu ca am respiratia urit mirositoare, cam de mult, limba galbena, stranut frecvent, ma ustura nasul. dupa cum m am informat, poate sa fie pietre (stone )amigdale ? va rog sa ma indrumati, sau vreun tratament ! vreu sa scap de mirosul gurii !!!!!!!! multumesc pentru ajutor !
Cred ca sunt 2 probleme separat
1. Tine strict de amigdale.. DA sunt acele cazeum din cripte si acum se poate foarte usor face o interventei usoara cu radiofrecventa in cripte avand dublu efect pozitiv.. micsorarea amigdalelor in volum.. scurtarea si largirea acelor cripte.. in care N.o sa mai stagneze infectia
2 Cu sifuranta ai si o gastrita cu reflux gastric care afecteaza esofagul.mucoasa faringelui si limba
trebuie sa tii regim strivct fara acru, acidulate si fructe citrice
ceaiuri gastrice. gargara dupa fiecare masa, apa de gura.s.a
pentru mirosul din gura.. mesteci seminte de Chimen
1. Tine strict de amigdale.. DA sunt acele cazeum din cripte si acum se poate foarte usor face o interventei usoara cu radiofrecventa in cripte avand dublu efect pozitiv.. micsorarea amigdalelor in volum.. scurtarea si largirea acelor cripte.. in care N.o sa mai stagneze infectia
2 Cu sifuranta ai si o gastrita cu reflux gastric care afecteaza esofagul.mucoasa faringelui si limba
trebuie sa tii regim strivct fara acru, acidulate si fructe citrice
ceaiuri gastrice. gargara dupa fiecare masa, apa de gura.s.a
pentru mirosul din gura.. mesteci seminte de Chimen
buna ziua.revin cu o problema mai veche...este vorba de baietelul meu de 5 ani care are nasul infundat tot timpul...v-am mai scris odata ca am fost la BUDIMEX si a zis ca are boala ticurilor...ia dat un tratament care a fost eficient o perioada, acum iarasi are probleme...
singura mea nelamurire este faptul ca m-am uitat in nasul lui cu o lanterna si am observat niste "umflaturi mici", ca sa le zic asa si orificiul cam mic pe unde respira...probabil d-aia isi trage nasul pt ca simte ca nu are aer suficient...tin sa mentionez ca doarme bine noaptea si respira bine pe nas, nu pe gura si nu sforaie...de racit nu a mai racit din iarna...
eu ma gandesc are polipi sau il mosteneste pe tatal lui de deviatie de sept...insa sotul meu a fost operat la 30 de ani, avand deviatia de sept din copilarie...credeti ca poate avea deviatie de sept?cand poate fii operat.?..
eu am citit pe net ca nu se opereaza copii la varsata aceasta...sigur o sa-mi spuneti sa merg la dr, dar parerile sunt impartite...daca te duci la trei medici diferiti, fiecare iti spune alt lucru...nu stii ce sa mai cred...
dvs ce parere aveti?
singura mea nelamurire este faptul ca m-am uitat in nasul lui cu o lanterna si am observat niste "umflaturi mici", ca sa le zic asa si orificiul cam mic pe unde respira...probabil d-aia isi trage nasul pt ca simte ca nu are aer suficient...tin sa mentionez ca doarme bine noaptea si respira bine pe nas, nu pe gura si nu sforaie...de racit nu a mai racit din iarna...
eu ma gandesc are polipi sau il mosteneste pe tatal lui de deviatie de sept...insa sotul meu a fost operat la 30 de ani, avand deviatia de sept din copilarie...credeti ca poate avea deviatie de sept?cand poate fii operat.?..
eu am citit pe net ca nu se opereaza copii la varsata aceasta...sigur o sa-mi spuneti sa merg la dr, dar parerile sunt impartite...daca te duci la trei medici diferiti, fiecare iti spune alt lucru...nu stii ce sa mai cred...
dvs ce parere aveti?
parere?
cred ca va.ti cpomplicat viata inutil...
acele formatiuni.. sunt cornetele nazale normale...
nu.i mai cautati boli copilului.. si Nu.l stresati..
ticurile se fac din cauza stresului exscesiv la care il supuneti
cred ca va.ti cpomplicat viata inutil...
acele formatiuni.. sunt cornetele nazale normale...
nu.i mai cautati boli copilului.. si Nu.l stresati..
ticurile se fac din cauza stresului exscesiv la care il supuneti
asa e...poate ca sunt eu o mama disperata, doar sa nu aibe ceva copilul...
multumesc pt raspuns!
multumesc pt raspuns!
am o durere de gat de ca o luna. initial nu i-am dat importanta, cand am mai avut luam septolete/strepsils cateva zile si imi trecea.
de data asta dupa vre 2 saptamani am fost la ORL, mi s-a dat tratament cuantibiotic Klacyd(1 pe zi) si nurofen(seara si dimineata) + un spray de gat-Hexoral
durere mi-a mai trecut dupa o saptamana de tratament dar nu complet.asa ca am mai continuat cu sprayul inca o saptamana, dar tot mai am o jena in gat, il simt imflamat si e rosu. klacyd-ul l-am luat la timp mereu, dar nurofenul nu l-am luat decat vreo 4 zile, si atunci seara. sa mentionez ca sunt fumator, dar de cativa ani fumez 5-6 tigari pe zi, iar de cand cu durerea asta in gat, am avut zile cand nu m-am atins de tigari sau maxim 1 tigara pe zi.
un sfat va rog, devin cam speriat de disconfortul asta in gat
de data asta dupa vre 2 saptamani am fost la ORL, mi s-a dat tratament cuantibiotic Klacyd(1 pe zi) si nurofen(seara si dimineata) + un spray de gat-Hexoral
durere mi-a mai trecut dupa o saptamana de tratament dar nu complet.asa ca am mai continuat cu sprayul inca o saptamana, dar tot mai am o jena in gat, il simt imflamat si e rosu. klacyd-ul l-am luat la timp mereu, dar nurofenul nu l-am luat decat vreo 4 zile, si atunci seara. sa mentionez ca sunt fumator, dar de cativa ani fumez 5-6 tigari pe zi, iar de cand cu durerea asta in gat, am avut zile cand nu m-am atins de tigari sau maxim 1 tigara pe zi.
un sfat va rog, devin cam speriat de disconfortul asta in gat
disconfortul din gat poate fi de la alimente acre si acide sau de la refluxul gastric
ar fi cazul sa te vada si la gastrologie
ar fi cazul sa te vada si la gastrologie
va multumesc pentru raspuns.am inteles.
la orl mi-a spus sa nu mai mananc acru/iute si am respectat, de asemenea nu am mai baut decat apa plata si cappy neacidulat.
m-am uitat acum in gat si e foarte rosu. poate fi si roseata si durerea/disconfort de la stomac ? eu nu simt nimic
la orl mi-a spus sa nu mai mananc acru/iute si am respectat, de asemenea nu am mai baut decat apa plata si cappy neacidulat.
m-am uitat acum in gat si e foarte rosu. poate fi si roseata si durerea/disconfort de la stomac ? eu nu simt nimic
Buna ziua,
am si eu o intrebare, va rog.Mama mea in varsta de 54 de ani, din luna iunie sufera de durere in gat (arsura).In fiecare luna din iunie si pana acum i s-a prescris antibiotic, mai exact augmentin, in iulie cefaclor, in august aerosol cu gentamicina, in septembrie -zanocin, in octombrie-cedax(400 mg).A facut toate analizele si exudatul si i-a iesit streptococul auriu si pt acesta i-au fost recomandate antibioticele.a fost si la gastrologie si a facut analizele si acolo nu i-a iesit nici o bacterie.Ultima data, acum cateva zile i-a iesit la microbiologie streptococul pyogenes si candida bucala.aceleasi care i-au iesit si acum o luna cand i-a fost prescris antibiotic, dupa biograma.A luat o gramada de pastile fara nici un folos si fara nici o ameliolare.Are in continuare arsuri pe gat si nu se simte bine.Credeti ca trebuie sa ia in continuare antibitic, dupa cate a luat si tot nu s-a facut bine?Pt ca si-a distrus stomacul de la atatea pastile, ea luand si medicamente de tensiune.Pana cand trebuie sa ia antibiotic daca acesta nu este eficient?Ce parere aveti?
am si eu o intrebare, va rog.Mama mea in varsta de 54 de ani, din luna iunie sufera de durere in gat (arsura).In fiecare luna din iunie si pana acum i s-a prescris antibiotic, mai exact augmentin, in iulie cefaclor, in august aerosol cu gentamicina, in septembrie -zanocin, in octombrie-cedax(400 mg).A facut toate analizele si exudatul si i-a iesit streptococul auriu si pt acesta i-au fost recomandate antibioticele.a fost si la gastrologie si a facut analizele si acolo nu i-a iesit nici o bacterie.Ultima data, acum cateva zile i-a iesit la microbiologie streptococul pyogenes si candida bucala.aceleasi care i-au iesit si acum o luna cand i-a fost prescris antibiotic, dupa biograma.A luat o gramada de pastile fara nici un folos si fara nici o ameliolare.Are in continuare arsuri pe gat si nu se simte bine.Credeti ca trebuie sa ia in continuare antibitic, dupa cate a luat si tot nu s-a facut bine?Pt ca si-a distrus stomacul de la atatea pastile, ea luand si medicamente de tensiune.Pana cand trebuie sa ia antibiotic daca acesta nu este eficient?Ce parere aveti?
1.cred ca NU trebuie sa mai luati antibiotic
2 redigest 1 tab pana la masa
3 mancare de regim fara nimic acru ( bors, otet, muraturi) fara fructe citrice, mere, struguri. fara bauturi acidulate
4gargara cu ceai de musetel dupa fiecare masa+ 2-3 pic de uleu volatil de eucalipt si rozmarin
5 ceai de menta si tei de baut
6Maalox de supt.. dupa fiecare masa
2 redigest 1 tab pana la masa
3 mancare de regim fara nimic acru ( bors, otet, muraturi) fara fructe citrice, mere, struguri. fara bauturi acidulate
4gargara cu ceai de musetel dupa fiecare masa+ 2-3 pic de uleu volatil de eucalipt si rozmarin
5 ceai de menta si tei de baut
6Maalox de supt.. dupa fiecare masa
Buna ziua... am si eu o intrebare...
Aproape in fiecare dimineata am stari de voma... nu cred ca sunt provocate de la stomac ci de la gat deoarece am senzatie permanenta ca am ceva in gat... Expectorez din cand in cand ca si cum as fi racit la gat... desi nu am gatu/amigdalele umflate...
Am fost la o clinica si am facut exsudat faringian... s-a intors ca nu am nimic... dar cu siguranta am ceva in gat pentru ca simt...
Aveti vreo idee ce ar putea fi ?
Aproape in fiecare dimineata am stari de voma... nu cred ca sunt provocate de la stomac ci de la gat deoarece am senzatie permanenta ca am ceva in gat... Expectorez din cand in cand ca si cum as fi racit la gat... desi nu am gatu/amigdalele umflate...
Am fost la o clinica si am facut exsudat faringian... s-a intors ca nu am nimic... dar cu siguranta am ceva in gat pentru ca simt...
Aveti vreo idee ce ar putea fi ?
da.
oproblema gastrica.. care iti afecteaza si mucoasa faringiana
un consult la ORL.. si unul la Gastrologie.. cat mai rapid.. te.ar scuti de complicatiile care pot sa survina !
oproblema gastrica.. care iti afecteaza si mucoasa faringiana
un consult la ORL.. si unul la Gastrologie.. cat mai rapid.. te.ar scuti de complicatiile care pot sa survina !
Va multumesc pentru raspunsul prompt dar ma asteptam macar la cateva posibile afectiuni... sa stiu la ce sa ma astept... cam ce ar putea cauza simptomele mele ?
Un ORL-ist bun in Brasov puteti recomanda ?
Un ORL-ist bun in Brasov puteti recomanda ?
Ma doare gatul de cateva zile si nu stiu ce sa mai iau.Am luat faringosept, decasept, trachisan si tot asa.As incerca faringo spray credeti ca m-ar ajuta?
cred ca ar trebui un medic ORL.. sa vada gatul si sa.ti spuna cauza durerilor
poate fi de la amigdale, de la faringe, de la o infectie sau de la un reflux..
tratamentul este diferit in toate cazurile
poate fi de la amigdale, de la faringe, de la o infectie sau de la un reflux..
tratamentul este diferit in toate cazurile
Buna ziua,
Am fost la ORL care mi-a dat ca tratament Azitrox, infectia a cedat temporar apoi a recidivat. In etapa urmatoare mi-a dat tratament cu Zinat si Erdomed, Ketotifen si in prezent tot expectorez in fiecare dimineata puroi. Am fost deja la ORL insa faca niciun rezultat. Am facut si 2 analize exudat faringian insa nu a iesit nimic la analiza.
Simtome: durere frontala ( la radiografie sinuzita frontala ), durere si usturime amigdale si laringe.
Multumesc frumos,
Am fost la ORL care mi-a dat ca tratament Azitrox, infectia a cedat temporar apoi a recidivat. In etapa urmatoare mi-a dat tratament cu Zinat si Erdomed, Ketotifen si in prezent tot expectorez in fiecare dimineata puroi. Am fost deja la ORL insa faca niciun rezultat. Am facut si 2 analize exudat faringian insa nu a iesit nimic la analiza.
Simtome: durere frontala ( la radiografie sinuzita frontala ), durere si usturime amigdale si laringe.
Multumesc frumos,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme cu gatul
- 8Scaun Negru!
- 10dureri in gat
- 5ciuperca in gat sau moft?
- 4Probleme cu gatul cronice
- 5Durere in gat care pleaca spre urechi
- 26Simt o jena in gat pe partea dreapta sub forma de usturimi, arsuri
- 3Infectii si inflamatii la nivelul gatului
- 4Ma doare in gat de vreo saptamana si nu mai imi trece
- 2Durere in gat
- 10Durere cronica la baza gatului