durere de gat

133 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
05-06-2010, ora 18:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mergi la control.. si sa faci o Audiograma.
0
06-06-2010, ora 11:37
catalin.350
Nu este medic/terapeut
catalin.350
multumesc dar problema este ca amigdalitele sunt tot unflate si rosii si ma cam dor la inghitire si urechea dreapta infundata inca chiar si dupa tratament, ce sa fac sa mai continui tratamentul inca 5 zile cu antibiotice.
0
06-06-2010, ora 11:39
catalin.350
Nu este medic/terapeut
catalin.350
sau trebuie sa tin si un regim anume si daca da ce regim imi trebuie ca doamna doctor unde am fost pe nu mia spus asa ceva.va multumesc.
0
06-06-2010, ora 21:58
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci o audiograma.. ca sa stim de ce nu auzi..
cu gatul e mai simplu.. NU mananci acru, fructe citrice si nu bei acidulat !
0
09-07-2010, ora 10:32
elamiha3
Nu este medic/terapeut
elamiha3
Buna ziua.Ma confrunt cu o durere de gat care dureaza de 4 luni (durerea este la jumatatea gatului in laterale, nu in zona amigdalelor) am fost la 3 medici, si toti mi-au spus k nu am nimik decat o simpla candidoza bucala.Fac tratament cu diflucan, 1/sapt, timp de 4 sapt, sunt la a 2 pastila si nu vad nici o ameliorare a durerii.Nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac(ma gandesc la tot felul de prosti).Aslo mi-a iesit bun.

Astept raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc.
0
09-07-2010, ora 21:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
depinde ce specializare aveau acei medici..
tre sa mergi la ORL.. isla Stomatolog...
0
13-07-2010, ora 13:36
elamiha3
Nu este medic/terapeut
elamiha3
Am fost numai la ORL, printre care si la dr.Ursuleanu de la Budimex. Maine ma duc pentru o fibroscopie laringiana la Dr. Armand de la Medlife(orl).Sper sa nu fie totul bine, ca sunt plina de ganduri negre.

Toate cele bune!
0
15-07-2010, ora 09:22
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua.Am si eu o problema cu baietelul meu de 4 ani.Acum o luna si jumatate a facut febra, frisoane si avea ceva alb in gat.Am fost cu el la doctor si i s-a prescris antibiotic.I-a trecut, dar ieri cand m-am uitat in gatul lui am revazut acea albeata ca si cum i-ar fi ramas iaurt pe gat(nu sunt puncte albe)Precizez ca ii dau in fiecare zi lactate-lapte, iaurt.Poate fi de la excesul de lactate?El acum nu prea mai are pofta de mancare.I-am luat vitamina c.Acum o saptamana am fost la mare si a fost muscat de insecte.I-am dat cu fenistil, i-am dat xyzal si calciu efervescent prescrise de medic.Dumneavoastra ce parere aveti de la ce poate fi acea albeata in gat?
0
15-07-2010, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi o candidoza bucala.. si nu prea este voie de lapte.
dacaface febra.. poate fi o amigdalita pultacee.
tre sa vada gatul un medic ORL..
0
25-07-2010, ora 12:20
Diana.B
Nu este medic/terapeut
Diana.B
Buna ziua.
De ani de zile am probleme cu gatul. Am rosu in gat si e inflamat, nu pot bea rece ca imediat incepe sa ma usture gatul, ragusesc si dau in raceala.
Am facut exudat de nenumarate ori si mi-a iesit numai negativ, am facut si analize de sange si aslo si mi-au iesit in limitele normale. Am fost si la orl si mi-a dat un tratament, insa nu m-a ajutat cu nimic.
De multe ori imi apar pe amigdale niste punctulete albe (1-2), probabil puroi care au un miros foarte neplacut.
Am luat si antibiotice de-a lungul anilor (la recomandarea medicilor), am incercat si cu albastru de metilen, gargara cu sare cu romazulan, am luat tot felul de pastile de supt, insa toate acestea doar au remediat situatia pe moment.
Va rog mult de tot daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu ce as putea avea si ce fel de analize as putea sa fac, astfel incat sa-mi poata pune un diagnostic.
Va multumesc mult de tot si astept raspuns de la dvs.
0
26-07-2010, ora 06:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in cazul cand exudatul este normal.. trebuie sa va ganditi la o iritatie faringiana care poate fi din 2 cauza
1. din cauza secretiilor din nas care dreneaza spre faringe ( faceti o radiografie SAF)
2. din cauza refluxului Gastroesofagian ( consult la gastrologie si investigati)
rosu in gat poate fi de la iritatie.. si in acst caz.. NU ajuta nici antibioticele.. si nici antiinflamatoarele.
Ajuta regimul alimentar strictsi tratamentul local...
0
27-07-2010, ora 09:50
mariuca_eu
Nu este medic/terapeut
mariuca_eu
buna ziua...de aproape 2 sapt am avut gingia de la maseaua de minte foarte umflata, cu tot cu falca...am urmat 4-5 zile tratament cu amoxicilina, am fost la dentist si mi-a prescris ospamox de 1000 mg( o pastila la 12 h/ timp de 5 zile) combinat cu 3 zile in care luam nurofen la fel la 12 ore. Acum mi s-a desumflat gingia, dar am o durere in zona amigdalei, cu durere la inghitire si mancarimi in zona gatului si a urechii. Este posibil sa fie din cauza unui exces de antibiotic, sau cum ar trebui sa procedez?Multumesc
0
27-07-2010, ora 12:03
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mergi la ORL.. sa vada daca nu e un flegmon periamigdalian.. si inapoi la stomato
0
14-10-2010, ora 11:01
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
buna ziua,

am si eu o intrebare.de cand incepe sezonul rece ma confrunt cu dureri in gat.trebuie sa am grija mereu ce mananc si ce beau...asta am inteles...dar va intreb..in cazul in care am acasa un aparat de aerosol..credeti ca ma poate ajuta cu ceva..cu ce solutii as putea face aerosol pt a prevenii sau trata aceste dureri in gat...
astept raspuns.
multumesc!
0
14-10-2010, ora 11:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da, cu siguranta
se pune in recipient ceai de musetel cald + 2-3 pic de ulei vol. de eucalipt + 2-3 pic de ulei vol. de Rozmarin
faci de 2-3 ori pe zi 10 zile
in stari de raceala . la acesta solutie mai adaugi ACC fiole 1 pe zi
0
10-12-2010, ora 11:36
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua,
am si eu o intrebare..va rog...
baietelul meu de 4 ani are putin rosu in gat...nu tuseste, nu face febra, nu-i curge nasul...
i-am facut aerosol de 4 zile doar cu ser fiziologic, i-am dat tantum verde si homeogene 9...ii mai dau imunobaby de aproape 3 saptamani.
trebuie neaparat sa ia antibiotic?..pt ca daca merg la medic sigur imi prescrie antibiotic...
ce sa-i mai dau ?
0
10-12-2010, ora 12:19
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. nu trebuie saluati antibiotice.. si nici sa faceti aerosoli numai cu ser fiziologic !!! adaugati si 2 pic de uleiuri volatile eucalipt sau lamaie
rosu in gat poate sa fie de la o viroza.. cu usoara febra, transpiratii si in acest caz e o viroza
care trece cu antiinflamatoare + ceaiuri calde aerosoli
dar rosu in gat poate fi si de la mancare acra, acidulata, citrice..
in acest caz se tine regim alimnetar si tratament local cu aerosoli
0
27-12-2010, ora 18:06
nicu_ior
Nu este medic/terapeut
nicu_ior
buna ziua am si eu o intrebare tatal meu are o galma in gat si am fost la spital si in urma unui control au zis ca ar avea o tumoara in gat si i sa facut biopsie.intrebarea mea este cat dureaza ca sa iasa rezultatul si daca fara aceea analiza se pote spune ca este tumoara?el are si dureri.astept cu nerabdare un raspuns cu multa stima.va multumesc..
0
27-12-2010, ora 23:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
10 zile dureaza rezultatul
din moment ce sa recurs la biopsie e clar ca este suspect de ceva grav
Pentru tratament simptomatic( dureri..s.a ) puteti reveni in clinica unde sa luat biopsia
0
24-01-2011, ora 10:16
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua,
revin cu o intrebare in legatura cu baietelul meu de 4 ani.V-am scris in urma cu ceva timp ca a facut rosu in gat fara alte simptome.Apoi acuzand si dureri de ureche...a fost vorba de o otita...I-a fost prescris antibiotic klacid si ser efedrinat...atat...i-a trecut...asta fiind acum o luna...
In urma cu 4 zile i-a fost facut vaccinul de 4 ani...in prima zi de la vaccin nu a facut febra si nu a avut nici o reactie adversa...insa dupa 3 zile a facut febra...m-am uitat si in gatul lui si era rosu si avea si 2 punctulete albe...sa fie oare de la vaccin febra sau de la gat?
Tin sa mentionez ca astfel de puncte in gat ii apar frecvent si cateodata ii trec de la sine...cateodata cu antibiotic...la exudat ultima data nu i-a iesit nimic...dar de ce ii tot apar punctele albe si face des rosu in gat?
Alte simptome nu are...nu-i curge nasul, nu tuseste, doar a facut febra...care ii scade cu panadol, apoi revine...
nu stiu ce sa mai fac...la doctor daca ma duc stiu deja "povestea"-antibiotic, nurofen, tantum.ce pot face, va rog?
0
24-01-2011, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
rosu in gat poate face de la refluxul gastroesofagian ( nu neaparat de la infectie)
si punctele care apar sun cazeum din amigdale..semn de inflamatie cronica
regim strict fara acru, acidulat si fructe citrice minim 3 saptamani
gargara, inhalatii, aerosoli
tab de supt
si o sa vedeti cum arata gatul peste 3 saptamani
0
15-02-2011, ora 16:46
lilianaaa
Nu este medic/terapeut
lilianaaa
Acum o luna si jumatate am inceput sa am rosu in gat, nas infundat si durere de urechi. Am mers la medic, mi s-a luat cultura si am bacterie streptococ. Doctorul mi-a dat antibiotic pentru 10 zile, (amoxacilina), toate celelalte simptome sau ameliorat cu exceptia rosului din gat, de fapt pe cerul gurii si cand deschid gura foarte mare se vede o linie alba. Nu ma doare! Apoi am fost la un alt medic si mi-a dat un alt antibiotic, pentru alte 10 zile, un spray nazal si un lichid pentru gargara. Deja am luat 5 zile antibiotic si tot vad rosu si ma dor gigiile, plus sunt imflamati un pic nodulii de sub ureche. Ce poate fi? Sunt foarte ingrijorata!
Acum 7 ani am avut o infectie puternica in gat, a trebuit sa stau in spital 5 zile. Am facut puroi in gat, dar simptomele au fost diferite, am avut febra, acum nu am febra...
Va multumesc!
0
03-03-2011, ora 14:49
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua,
am si eu o intrebare...fratele meu in varsta de 30 ani are niste probleme.In luna decembrie a facut o radiografie la plamani si i s-a spus ca are plamanii negrii...desi nu lucreaza in mediu toxic si nici nu fumeaza...i s-a prescris un antibiotic..mentionez ca tusea foarte des si in special dimineata si expectora...starea lui s-a ameliorat putin, dar tusea a revenit...expectoreaza dimineata cand se trezeste si tuseste foarte rau...nu poate sa mai faca inca o radiografie pt ca a facut-o pe cae din decembrie...ce poate sa fie si ce poate face?la ce medic sa mai mearga?astept raspunsul dvs...multumesc!
0
03-03-2011, ora 15:28
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mearga la un medic pneumolog.. pentru o Bronhoscopie
0
04-03-2011, ora 14:06
danyel1291
Nu este medic/terapeut
danyel1291
Buna ziua, de 3 zile in fiecare dimineata knd ma trezesc am o durere in gat sub mandibula in partea stanga cam pe langa amigdalite, knd mananc si mestec durerea apare la fel si cand inghit, caile respiratorii se infunda cam o data la vreo 30 min iar dupa aproximativ 10 min isi revin treptat, imi puteti spune va rog care ar fi problema ? si cam ce tratament ar trebui sa urmez ! Multumesc frumos
0
21-03-2011, ora 10:31
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua,
am si eu o intrebare va rog,
baietelul meu de 4 ani si 8 luni a facut sambata dupa amiaza febra...i-am dat panadol si dupa putin timp i-a scazut...apoi pe seara a facut din nou...febra 39...i-am pus supozitor cu novocalmin si a adormit...in timpul noptii s-a trezit din somn vomand si iarasi febra...i-am mai pus un supozitor cu novocalmin..apoi spre dimineata am mers cu el la medic...tin sa mentionez ca nu e racit...nu tuseste, nu-i curge nasul...doar febra...la doctor mi s-a spus ca are angina pultacee..ca are 2 puncte albe in gat...desi eu m-am uitat si nu am vazut nimic in gat...
i s-a prescris augmentin 400+5 mg(2-6 ani) susp 35 ml, 8 ml la 12 ore, 7 zile, panadol, nurofen, biotics baby, tantum verde spray...
intrebarea mea este in legatura cu antibioticul...am luat o sticla de antibiotic dar cred ca nu ajunge...trebuie sa mai cumpar inca 2 sticle de augmentin?nu e prea mult 8 ml?
astept raspuns...multumesc!
0
21-03-2011, ora 14:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca cel mai corect este sa mergeti maine dimineata la ORL.. sa confirme sau sa infirme diagnosticul ( de asta depinde si doza antibioticului)
0
25-03-2011, ora 10:34
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
Buna ziua,
revin cu inca o intrebare...copilul meu de 4 ani mai are putin si termina tratamentul cu antibiotic, dar a ramas cu nasul infundat...adica isi trage tot timpul nasul, desi nu are mucozitati...i-am pus ser fiziologic in nas, nazomer, aerosol cu ser fiziologic si ulei de eucalipt.nu stiu ce sa -i mai fac sa nu-si mai traga nasul...
de la ce poate fii? de la raceala care a avut-o si e pe final...
ce ma sfatuiti sa fac?
0
25-03-2011, ora 11:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
si nazomerul si serul fiziologic.. nu sunt alceva decat apa cu SARE !
usuca mucoasa
cand e cazul sa curatati nasul ii puneti ceai cald de musetel
Cautati colargol is faceti 10 zile tratamentul
0
25-03-2011, ora 11:14
rodimiri
Nu este medic/terapeut
rodimiri
multumesc frumos de raspuns...

as dori sa stiu cate picaturi sa -i pun pe zi, va rog...10 zile...cum a-ti spus sa-i fac tratament...
Adaugă un comentariu / răspuns
133 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •