Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa
Din greseala am luat 2 pastilutze de Karisa, adica pima pastilutza mi a cazut in sticla de apa si nu eram sigura daca a ramas akolo sau nu, dar pt sigurantza am mai luat inca una, dintr o folie de rezerva.Ce probleme as putea sa am akm?Proteja, banuiesc k sunt in continuare...astept raspuns
De obicei nu se intampla nimic. Rareori apare un spotting la cateva zile. Sunteti sub protectie.
Buna.am terminat vineri prima folie de anticonceptionale karissa si astazi am avut primul contact sexual.am fost protejata ? mentionez ca am luat anticonceptionalele in fiecare zi doar in ultimele 3 zile am intarziat cate 5 minute.este vreun motiv de ingrijoarare?
Desigur ca aţi fost sub protecţie: este acelaşi grad de protecţie atât în cele 21 de zile de anticoncepţionale, cât şi în cele 7 zile de pauză între două folii.
Maine trebuie sa incep o noua folie de anticonceptionale, si trebuie sa le iau la ora 11.30.Vreau sa le schimb ora, le pot lua din seara aceasta?
Cautati sa va incadrati in limita de toleranta de 12 ore. Deci, puteti incepe din seara aceasta, cel mai devreme la 23.30. Apoi, de maine le puteti lua seara la orice ora doriti.
Nu am mai schimbat ora, am hotarat sa le iau tot ca inainte pt ca imi este mai usor.Dar ieri dupa 4 ore dupa ce am luat-o am varsat, si am luat alta pastila ca sa fiu sigura ca isi face efectul.Am procedat bine?
Mai degrabă, da. Este posibil sa fi varsat pilula initiala luata, caz in care, daca nu ati fi luat a doua, ati fi iesit de sub protectie. Este posibil si sa nu oa fi varsat, caz in care, luand a doua, va aparea o mica tulburare de sangerare. Dar, e mai bine sa gresiti in exces decat in deficit, deoarece riscul unei sarcini depaseste riscul unei mici "tulburari de ciclu".
Atunci voi sta linistita.Nu a aparut nici un efect advers.Multumesc mult pt raspuns.
Aseara am avut un contact sexual si am vazut dupa ca mi-a curs sange.Din ce cauza a fost? Sunt ingrijorata!!
Sângerarea care apare la contactul sexual, dacă se repetă, este motiv de a planifica o vizită la doctorul dv. Există unele afecţiuni care pot debuta în acest fel.
Sambata noaptea sa dat ora, ora 4 fiind ora 3.Cum iau acum pastilele? Daca inainte le luam la 11.30 acum le iau la 10.30 ? sau nu fac nici o modificare?
Nu faceţi nicio modificare.
Mai am de luat doua pastile dintr-o folie de karissa, dar vreau sa le intrerup acum.Si una dintre ele am pierduto din greseala, iar acum nu vreau sa incep o noua cutie.Are ceva daca aiu luna aceasta cu una in minus ?
In principiu, uitarea uneia dintre ultimele pilule are un impact cu mult mai mic asupra siguranţei protecţiei decât uitarea uneia dintre primele pilule. Totuşi, un exces de prudenţă nu strică: aplicaţi regula de 7 zile.
Buna ziua. Eu am luat zanocin si macmiror timp de 7 zile iar apoi am mai avut 4 pastilute de karissa de luat pana la terminarea primei folii de anticonceptionale; acum sunt in perioada de 7 zile pauza. La inceperea urmatoarei folii mai am nevoie de protectie suplimentara?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Nu, nu mai aveţi nevoie de protecţie suplimentară.
BUNA. AM SI EU O INTREBARE, POT SA I AU ANTICONCEPTINALE KARISSA SI IN A-5 ZI DE CICLU?
RASPUNS URGENT VA ROG FRUMOS.
MULTUMESC
RASPUNS URGENT VA ROG FRUMOS.
MULTUMESC
Buna.Am o intrebare.Am racit foarte tare si am inceput sa iau antibiotice, dar mai aveam 3 zile de luat pastile dintr-o folie, dar nu le-am luat deoarece mi-a fost frica sa le combin cu antibioticele.Daca incep o noua folie la data cand ar trebuii normal sa o incep, dupa cat timp sunt din nou protejata complet ? multumesc
Buna.Am o intrebare.Am racit foarte tare si am inceput sa iau antibiotice, dar mai aveam 3 zile de luat pastile dintr-o folie, dar nu le-am luat deoarece mi-a fost frica sa le combin cu antibioticele.Daca incep o noua folie la data cand ar trebuii normal sa o incep, dupa cat timp sunt din nou protejata complet ? As vrea un raspuns cat mai repede.va multumesc!
Nu pot sa iau pastilele in a 8-a zi, dupa terminarea ciclului, deoarece nu am de unde sa le cumpar acum.Cand pot incepe sa le iau din nou? saptamana care vine este tarziu?
Nu pot sa iau pastilele in a 8-a zi, dupa terminarea ciclului, deoarece nu am de unde sa le cumpar acum.Cand pot incepe sa le iau din nou? saptamana care vine este tarziu?
Astept raspuns !!!
Astept raspuns !!!
Puteţi să reîncepeţi să luaţi pilule oricând doriţi, având grijă să:
- nu fiţi deja însărcinată atunci când începeţi să le luaţi
-să nu aveţi relaţii sexuale sau să vă protejaţi suplimentar în primele 7 zile.
- nu fiţi deja însărcinată atunci când începeţi să le luaţi
-să nu aveţi relaţii sexuale sau să vă protejaţi suplimentar în primele 7 zile.
Multumesc mult pentru rapsuns.7 zile sunt suficiente pt trotectie suplimentara?
Si daca incep sa le iau acum le iau pana termin folia, sau doar pana in ziua cand imi vine ciclul menstrual chiar daca nu am terminat toate pastilele?
Pana când terminaţi folia. Apoi nu mai luaţi timp de 7 zile, după care începeţi folie nouă. Ţineţi minte în ce zi a săptămânii aţi început prima folie. Fiecare nouă folie o veţi începe în aceeaşi zi.
Spre exemplu: să presupunem că vă hotărâţi să începeţi prima folie mâine, vineri. În acest caz, luaţi 21 de pilule, apoi timp de 7 zile nu luaţi pilule (sau luaţi placebo). Apoi urmează o nouă zi de vineri, când veţi începe din nou. Acest lucru se explică prin faptul că 21 de zile cu pilule+7 zile fără pilule = 28, care e multiplu întreg de 7. Chestia asta vă ajută să nu uitaţi când trebuie să începeţi folie nouă.
Spre exemplu: să presupunem că vă hotărâţi să începeţi prima folie mâine, vineri. În acest caz, luaţi 21 de pilule, apoi timp de 7 zile nu luaţi pilule (sau luaţi placebo). Apoi urmează o nouă zi de vineri, când veţi începe din nou. Acest lucru se explică prin faptul că 21 de zile cu pilule+7 zile fără pilule = 28, care e multiplu întreg de 7. Chestia asta vă ajută să nu uitaţi când trebuie să începeţi folie nouă.
Buna ziua,
Am inceput sa iau karissa in a 5 a zi de menstruatie. A 10 a zi de cand am inceput folia, mi-a venit menstruatia. Au trecut 3 zile si inca am sangerari.
Este normal ? Sa ma opresc sau sa continui ?
Multumesc mult
Am inceput sa iau karissa in a 5 a zi de menstruatie. A 10 a zi de cand am inceput folia, mi-a venit menstruatia. Au trecut 3 zile si inca am sangerari.
Este normal ? Sa ma opresc sau sa continui ?
Multumesc mult
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 5menstruatie inainte de terminarea pilulelor
- 15karissa
- 3pilulele karisa cand incep sa fie eficiente?
- 5anticonceptionale karissa de 2 ani
- 60cum sa iau anticonceptionalele pentru prima data?
- 7Harmonet.. ciclu menstrual neregulat
- 18yasmin si scaun moale. As dori raspunsul unui medic!
- 15Pe viitor va fi greu sau poate chiar imposibil sa mai poti face copii?
- 6sangerari dupa escapelle - 48 ore si continua
- 11anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna?
- 5sarcina peste contraceptive
- 7duphaston
- 12yasmin
- 0Jeanine sau Karissa?
- 5karissa pot sa le iau din a 3 zi de menstruatie?
- 19melleva 35
- 0despre artizia
- 0Karissa si acneea
- 2contraceptive yasmin - cum se iau?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor karissa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: